Hollyburn Mountain

Takaisin jälleen Vancouverissa ja keskellä kauneinta kesää, teki mielemme eilen lähteä pitkästä aikaa kokeilemaan uusia vaelluspolkuja. Tiemme vei Cypress Mountainin laskettelukeskukselle, josta lähtee monia upeita polkuja, muun muassa Eagle Bluffsin kalliokielekkeelle. Nyt kuitenkin kohteenamme oli Hollyburn Mountain, joka on vuorenhuippu aivan laskettelukeskusta vastapäätä.

Polku vuorelle lähtee murtomaahiihtolatujen parkkipaikalta ja kulkee ensimmäisen kilometrin verran sähkölinjojen huoltotietä pitkin. Onneksi tylsä tieosuus päättyyy kuitenkin pian ja matka jatkuu pientä polkua hiihtolatuja varten raivattua metsikköä pitkin. Kulku on sangen helppoa ja vasta puolivälissä polku alkaa nousta jyrkemmin.

Alkumatka parkkipaikalta

Paikoin synkeä polku ylös

Kokonaismatka huipulle on 3,5 kilometriä, mistä viimeinen puolitoista kilometriä on hieman rankempaa kallion kipuamista, nousten matkallaan noin neljäsataa metriä. Lopulta polku kuitenkin tuo tasanteelle, joka on Hollyburn Mountainin huippu 1324 metrin korkeudessa.

Hollyburn Mountainin huipulla

Maisemat huipulta antavat joka suuntaan, vaikka puut estävätkin täysin esteettömät maisemat. Kaupungin suuntaan näkyy vain muutamasta väliköstä, mutta Cypress Mountainin laskettelurinteet näkyvät hyvin alapuolella, taustallaan Bowen Island sekä tietenkin aukeana avautuma meri. Huikea on myös näkymä takavuorille, joilla on paljon etuvuoria paljon korkeampana vielä näin heinäkuun puolivälissäkin lunta.

Bowen Island alapuolella

Cypress ja Grouse Mountainin laskettelukeskukset

Kaupunki puiden välistä

Takavuorilla on edelleen lunta

The Lionsin leijonankorvat

Polku oli mukava käveltävä, mutta sangen hikinen rupeama hellepäivänä. Onneksi meillä oli kuitenkin reilusti vettä mukana, sillä meiltä kesti kolmisen tuntia matkassa. Reitti ja varsinkin huipun maisemat olivat kyllä vaivan arvoisia ja ei ihmekään, että polku vaikutti hyvin suositulta vancouverilaisten keskuudessa. 🙂

Panoraama ylhäältä

(Yhteensä 176 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.