Historiallinen äitienpäiväbrunssi

 

Kotimme lähistöllä sijaitseva Deer Laken alue on viehättävä vehreä keidas keskellä kaupunkia. Pientä järveä ympäröi mukava parin kilometrin mittainen kävelyreitti, jolta aukeaa monin paikoin hienot maisemat. Upea alue onkin Burnabyn kalleimpia asuinalueita ja järven rannalla sijaitsee useampi vanha arvorakennus.

Jatka lukemista ”Historiallinen äitienpäiväbrunssi”

Kaupunkihevosia katsomassa

 

Lapsiperheen ohjelmaan kuuluu runsaasti sellaista, mitä ei aiemmin tullut edes mietittyä. Tärkeä osa etenkin arkiviikonloppuja ovat lyhyet päiväretket erinäisiin leikkipuistoihin, joita tyttäremme rakastaa. Varsinkin eläimet ovat lapsille rakkaita ja tänä viikonloppuna meillä olikin hauska mahdollisuus päästä näkemään hevosia lähietäisyydeltä.

Jatka lukemista ”Kaupunkihevosia katsomassa”

Täydellisen epäonnistunut huumepolitiikka

 

British Columbiassa on kohistu viimeinen viikko karmaisevia paljastuksia provinssin sairaaloista, joista on muodostunut huumeluolia, joissa potilasturvallisuus on uhattuna. Kohun takana on julkisuuteen vuodettu raportti pienen Quesnelin kaupungin sairaalasta, joka kehottaa sairaalan henkilökuntaa olemaan puuttumatta sairaalan tiloissa tapahtuvaan huumeidenkäyttöön.

Jatka lukemista ”Täydellisen epäonnistunut huumepolitiikka”

False Creekin kelluva ghetto

 

Vancouver on rantakaupunki ja vesi ympäröi Downtownin niemeä sen kaikilta reunoilta. Mutkittelevaa rantaa kiertää koko niemimaan matkalta kaupungin ylpeys, maailmankuulu rantareitti Seawall, jonka maisemat vetävät puoleensa niin turisteja kuin aktiivisesti ulkoilevia asukkaitakin. Rantaa reunustavat lasisten tornitalojen tuhannet luksusasunnot ja erityisesti False Creekin lahden ympärystä pidetään rikkaiden takapihana, joka on kuitenkin nyt vallattu.

Jatka lukemista ”False Creekin kelluva ghetto”

Aikainen El Niño kevät

 

Nykyaikainen säätiede on tarkka laskelmissaan ja viime kesän ennuste tuolloin aktivoitumassa olleesta El Niñosta on toteutunut pitkälti ennustetun kaltaisena. Mennyt kesä oli kaikin tilastoin tarkasteltuna ennätyksellisen kuiva, mikä aiheutti Kanadassa valtavia metsäpaloja. Kuluva talvi on ollut myöskin hyvin lauha, mikä kaikki kuuluu El Niñoon, joka on noin joka seitsemäs vuosi toistuva tyynenmeren sääilmiö.

Jatka lukemista ”Aikainen El Niño kevät”