Historiallinen äitienpäiväbrunssi

Kotimme lähistöllä sijaitseva Deer Laken alue on viehättävä vehreä keidas keskellä kaupunkia. Pientä järveä ympäröi mukava parin kilometrin mittainen kävelyreitti, jolta aukeaa monin paikoin hienot maisemat. Upea alue onkin Burnabyn kalleimpia asuinalueita ja järven rannalla sijaitsee useampi vanha arvorakennus.

Vehreä Deer Lake

Yksi tällainen rakennus on vuonna 1906 valmistunut Hart House, joka on nimetty sen rakennuttaneen liikemies Frederick Hartin mukaan. Kookas kellertävä rakennus sijaitsee järveen rajautuvalla kolmen eekkerin tontilla ja se edustaa vuosisadan alussa suosittua Tudor Revival -tyylisuuntaa. Rakennus on ollut historian saatossa monen varakkaan burnabyläisen koti, mutta vuonna 1988 rakennuksen käyttötarkoitus muuttui, kun sen tiloissa avattiin ravintola, joka toimii yhä tänä päivänäkin.

Historiallinen Hart House

Hart Housen ravintola kantaa samaa rakennuksen nimeä ja on hienostoravintola usein vaihtuvalla ruokalistalla. Vaikka olemmekin asuneet Burnabyssä jo useita vuosia, emme ole kuitenkaan vierailleet ravintolassa aiemmin kaiketikin siitä syystä, että se sijaitsee liian lähellä, jotta sen olemassaolon muistaisi ruokapaikkoja miettiessään.


Upea arvorakennus

Viime sunnuntain äitienpäivä oli kuitenkin hyvä tilaisuus käydä kokemassa ravintolan juhlabrunssi. Niina oli asian suhteen ajoissa liikkeellä ja hänen onnistuikin varata meille pöytä aamupäiväksi. Äitienpäivänä varauksen maksimipituus on ainoastaan kaksi tuntia, mikä oli kuitenkin runsaasti aikaa noutopöydän runsaista herkuista nauttimiseksi.

Rakennuksen alkuperän asuintalona näkee sen sisällä, mutta se on muutettu ravintolaksi hyvällä maulla ja myöskin remontoitu vastikään, sillä kaikki paikat olivat tiptop kunnossa.

Fiini ympäristö ruokailla

Itse brunssin valikoima oli meistä herkullinen, joskin laajuudessa se jää hieman kaksi vuotta sitten Vancouverissa nauttimastamme äitienpäiväbrunssista. Pöydän antimilla sai kuitenkin vatsansa täyteen ja meille jäikin halu palata ravintolaan uudemman kerran joidenkin vieraiden kanssa kokemaan ravintolan varsinainen ruokalista.

Noutopöydän herkkuja

Ilahduttavana sattumana sunnuntain äitienpäivälle osui mitä loistavin keli ja suoranainen kesäpäivä, minkä vuoksi ruoan jälkeen oli todella mukava kävellä Deer Laken rantaa ruokaa sulatellen. Järjestyksessään kolmas äitienpäivämme pienen tytön vanhempina olikin mukavan rauhallinen aamupäivä hyvän ruoan parissa kauniin kelin keskellä.

Upea äitienpäivän keli

(Yhteensä 37 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

2 vastausta artikkeliin “Historiallinen äitienpäiväbrunssi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.