Äitienpäiväbrunssi Vancouverin yläpuolella

Kanadalaiset pyhäpäivät ovat suomalaisittain sangen sekavia, useiden arkipyhien ja juhlapäivien sijoittuessa maissa täysin eri puolelle kalenteria. Yksi juhlapäivä joka kuitenkin asettuu Suomen kanssa samaan päivämäärään on äitienpäivä, jota vietetään molemmissa maissa toukokuun toisena sunnuntaina. Vaikka kyse ei olekaan arkipyhästä, oli päivämäärällä meille tänä vuonna erityisestä merkitystä, sillä se oli Niinan ensimmäinen äitienpäivä tyttäremme syntymän jälkeen.

Koska isänpäivää juhlitaan suomalaisittain marraskuussa (Kanadassa kesäkuun lopussa), on minulla ollut jo oma juhlapäiväni viime vuonna. Ensimmäisen äitienpäivän kunniaksi piti kuitenkin kehitellä jotain aivan erityistä ja juhlakalu itse saikin loistavan idean äitienpäiväbrunssista. Sellaiset ovat Kanadassa suosittu tapa juhlistaa kaikkia äitejä ja monet ravintolat tarjoavatkin tuolloin erikoiskattauksia.

Tunnistettava osa Vancouverin siluettia

Niinan oli sattunut lukea, että yksi tällainen ravintola on Vancouverin ydinkeskustassa sijaitseva Vancouver Lookout, joka on turistien suosima ikoninen näköalatasanne. Tasanne sijaitsee vuonna 1977 valmistuneen 28-kerroksisen Harbour Centre -keskuksen huipulla pyöreässä rakennelmassa, jonka masto yltää 177 metrin korkeuteen, itse näköalatasanteen ollessa parikymmentä metriä alempana noin 140 metrin korkeudessa. Hyvin erottuva rakennus on tunnistettava osa Vancouverin siluettia ja sen avajaisiin saapui jopa legendaarinen Neil Armstrong eli maailman ensimmäinen Kuun pinnalla kävellyt henkilö.

Vancouverin Harbour Centre

Emme ole vierailleet tornissa aiemmin, sillä vuosien asuminen keskustan korkeissa pilvenpiirtäjissä oli saanut meidät siihen uskoon, ettei vierailu turistikohteessa kannattaisi. Olemme olleet kuitenkin väärässä, sillä ylhäältä avautuukin todella upea maisema, joka jokaisen Vancouverin kävijän on syytä nähdä. Ja maisemasta nauttii parhaiten juuri hyvän ruoan parissa, sillä rakennus on Vancouverin viimeinen vielä käytössä oleva pyörivä ravintola, Empire Landmark Hotellin purkamisen ja sen huipulla sijainneen upean ravintolan sulkemisen jälkeen.

Ikoninen näköalatorni

Matkalla huipulle

Maisemat huipulta ovat todella upeat ja meidät ohjattiin ikkunan vieressä sijaitsevaan pöytään, josta niistä oli esteetöntä nauttia. Ravintola tekee täyden pyörähdyksen 60 minuutissa ja meidän ruokailumme alkoi Burrard Inletin sekä viereisen Canada Placen maisemalla. Risteilykausi on kahden koronavuoden jälkeen jälleen takaisin ja Canada Placen kyljessä olikin muutama luksusristeilijä valmistautumassa pitkälle risteilylle Alaskaan.

Burrard Inletin rantaa

Sataman puolelta maisema kääntyy Gastownin suuntaan, joka on Vancouverin historiallinen keskusta ja suosittu ravintola-alue. Kaukana taustalla kohoavat niin Brentwoodin kuin Metrotowninkin korkeat siluetit, jonka osa myös oma kotimme on! Etualalla on puolestaan nähtävillä Victory Squaren puisto upeine historiallisine rakennuksineen, sekä hieman etäämmällä BC Placen suuri stadion, jolla olemme nauttineet monesta eri tahtumassa.

Upea Woodward’s Building Gastownin keskellä

Gastown ja itäinen keskusta

Victory Squaren ympärystä

Stadionin aluetta hallitsevat uudet toimistorakennukset

Vain pieni pyörähdys myötäpäivään ja Downtownin pilvenpiirtäjät kohoavat osaksi näkymää. Tämä maisema onkin muuttunut täällä asumiemme vuosien aikana melkoisesti, sillä keskustaan kohoaa jatkuvasti valtavasti korkeita rakennuksia. Pilvenpiirtäjät, joista osa on näköalatasannetta korkeampiakin, sijaitsevat kuitenkin onneksi hieman etäämpänä, joten maisema on edelleen esteetön. Harbour Centren viereen rakentuneet uudet toimistotornit on onneksi nekin rajattu juuri näkymän alapuolelle, joten maisema säilynee esteettömänä jatkossakin.

Etelässä sijaitsee Yaletown


Downtownin pilvenpiirtäjiä

Avoimena säilynyt maisema

Korkeita rakennustyömaita

Etelää kohti katsottaessa etäällä on mahdollista erottaa Vancouverin kaupungintalo sekä sen taustalla nopeasti rakentuva Oakridgen suurtyömää, jolla hyörii kymmenkunta nostokurkea useiden hulppeiden asuintornien sekä upouuden kauppakeskuksen parissa.

Viime vuosien uusia rakennuksia

Oakridgen työmaa näkyy etäällä

Kierroksen päättää klassinen Coal Harbourin maisema sekä paluu vuorten suuntaan. Pieni hauska yksityiskohta on viereisen Granville Square nimisen toimistotornin huipulla sijaitseva lennonjohtotorni, josta valvotaan Burrard Inletin vilkasta vesitasokoneiden lentoliikennettä. 142 metrin korkeudessa sijaitseva lennonjohtotorni on maailman korkein ja harvinainen esimerkki tornista, joka ei seiso itsenäisesti suuren lentokentän yhteydessä.

Maailman korkein lennonjohtotorni

Maisemat olivatkin siis kaikkiin suuntiin todella makoisat, mutta mitenkäs itse ruoka? Noutopöydät notkuivat monenlaisia herkkuja ja mitä erilaisempia vaihtoehtoja, joten brunssi teki kyllä vaikutuksen, täydentäen upeita maisemia. Kokemus oli itse asiassa niin hyvä, että tänne pitää tuoda jatkossa vieraatkin ihastelemaan maisemia herkullisen ruoan parissa!


Notkuvat noutopöydät

On jännä, että meiltä kesti yli kymmenen vuotta vierailla yhdellä Vancouverin päänähtävyydellä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Herkuttelun jälkeen sulattelimme laajaa ateriaa reippaalla kävelyllä alkukesäisen Downtownin ympäri ennen paluuta kotiin Burnabyyn. Ensimmäinen äitienpäivämme oli täten hauska merkkipäivä, mikä asettanee paineita keksiä jotain kivaa myös seuraavalle isänpäivälle…

Ensimmäinen äitienpäivä

(Yhteensä 213 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.