Asukkaana Trump Towerissa

Kuluva vuosi on ollut jälleen monien muutosten aikaa. Yksi merkittävimmistä muutoksista tapahtui kesällä, kun jouduimme valitettavasti muuttamaan upeasta Burnabyn kattohuoneistostamme hieman yli kahden vuoden asumisen jälkeen, asunnon mentyä kaupaksi keväällä. Koska tiesimme muuton olevan edessä, aloimmekin kiertelemään asuntonäytöissä jo keväällä. Valitettavasti tilanne vuokramarkkinoilla on kuitenkin aiempaakin heikompi ja emme löytäneet mitään mistä olisi halunnut maksaa niistä pyydettyjä hintoja. 😕

Aikarajan häämöttäessä meidän pitikin vain tehdä ratkaisu ja niinpä päätimme jälleen kerran pakata huonekalumme varastoon ja muuttaa kalustettuun väliaikaisasuntoon. Näin teimme myös samaisessa tilanteessa vuonna 2015, jolloin meidän piti muuttaa upeasta pilvenpiirtäjäasunnostamme asunnon myynnin jälkeen samalla, kun minä päätin pitää sapattia. Tuolloin asuimme yhteensä vuoden ajan pienessä ja edullisessa väliaikaisasunnossa, joka ajoi tehtävänsä tilapäisenä kotina.

Muistamme kuitenkin hyvin, miten pieni tila sekä pienet asiat kuten ilmastoinnin puute kypsyttivät (kirjaimellisesti) kuuman kesän aikana, joten halusimme tällä kertaa varautua asiaan paremmin. Koska kyseessä olisi väliaikainen asunto, halusimme myös kokeilla jotain pientä erityistä ja niinpä pari kalustettua asuntoa nähtyämme kirjoitimme vuokrasopimuksen ydinkeskustan yleellisessä Trump Towerissa.

Vancouverin kaksi yleellisintä osoitetta

Vuonna 2017 valmistunut 188 metriä ja 63 kerrosta korkea rakennus, jonka koko nimi on Trump International Hotel & Tower Vancouver, on Vancouverin toiseksi korkein rakennus ja yksi prameimmista osoitteista. Korkea pilvenpiirtäjä sijaitsee arvokkaalla Coal Harbourin alueella ja rakennuksen erikoisuus on sen kaartuminen 45 astetta matkalla huipulle. Tornin kaksikymmentä alinta kerrosta ovat presidentti Donald Trumpin operoiman viiden tähden hotellin tiloja, tätä ylempien kerrosten ollessa luksusasuntoja.

Kaartuva muoto kiinnittää huomiota

Nykyisessä kiistanalaisessa ilmapiirissä Trumpin nimi onkin aiheuttanut runsaasti mielipahaa liberaalissa Vancouverissa ja jopa kaupungin epäsuosittu pormestari keräili some-pisteitä vaatimalla nimen poistamista katukuvasta. Hotellin pääsisäänkäynnin yläpuolella nimittäin roikkuvat jättimäiset kirjaimet TRUMP, mikä on tehnyt hotellin edustasta suositun selfie-paikan ja Trumpin astuessa virkaansa vuonna 2016, hotellin edustalla nähtiin myös hörhöjoukkojen mielenosoituksia.

Joitakin järkyttävät kirjaimet

Monenlaista suvaitsemattomuutta on siis riittänyt vain harvan ymmärtäessä, ettei pilvenpiirtäjä ole Trumpin omistama tai edes rakennuttama. Hotelliketju vain lisenssoi nimensä asuintornille ja on vuokralaisena tiloissa, ilman sen enempiä kytköksiä mihinkään. Donald Trump kävi henkilökohtaisesti Vancouverissa projektin julkistuksen aikaan, mutta rakennustöiden valmistumista valvoivat tämän lapset, jotka ovat mukana isänsä yritystoiminnassa.

Olemme asuneet Vancouverin vuosiemme aikana monenlaisissa asunnoissa, mutta Trump Tower on aivan omalla tasollaan. Aulapalvelut ovat erinomaiset, hissit käsittämättömän nopeat ja huoneistojen varustelu huipputasoa. Asunnoissa kaikki toimii sähköllä ja etäohjauksella, kuten verhot, uunin luukku ja jääkaapin hyllytkin – niin tärkeää kuin se onkin. Kaikki kodinkoneet ovat eurooppalaisia huippumerkkejä ja kylpyhuone on sisustettu italialaisella marmorilla sekä design-suihkulla.

Asuinkerrosten hissit ovat ultranopeat

Asuintilaa pienessä asunnossamme on 60 neliömetriä, käsittäen keittiön ja olohuoneen yhdistelmän, erillisen makuuhuoneen, pienen toimistonurkkauksen sekä kylpyhuoneen. Tilaa on riittävästi, joskin yli kaksi kertaa suuremmasta kattohuoneistosta muuttaessa paikat tuntuivat aluksi ahtailta. 🙄


Asunnoissa viimeistely on huippulaatuista

Pieni tilamäärä on riittänyt väliaikaisesti

Kylppäri kuin kylpylä

Asuntomme sijaitsee rakennuksen puolivälissä 32. kerroksessa ja siitä aukeaa kohtalainen maisema, joskin naapuritalot nousevat vielä tällä korkeudella osittain maisemien eteen. Näkymä on silti ihan mukiinmenevä ja sijainti aivan Vancouverin ytimessä lyömätön.


Maisema on pilvenpiirtäjän puolivälistäkin upea

Kätevää on myös mahdollisuus kaikkien hotellin palveluiden käyttöön, kuten huonepalvelu, siivous, sekä alennukset hienostoravintolassa sekä Ivanka Trumpin kylpylässä. Sekä laaja kuntosali että uima-allas ovat yhteiset sekä hotellille että asukkaille. Kiintoisasti uima-allas sijaitsee yökerhon tiloissa. 😯 Trump Towerin tiloissa nimittäin avautui Vancouverin ensimmäinen allas-yökerho, jota on operoinut lasvegasilainen yleellinen Drai’s niminen ketju. Valitettavasti rikkaiden biletyspaikka on aiheuttanut erinäisiä järjestysongelmia ja yhtiö ilmoittikin äskettäin yökerhon sulkeutumisesta ja konseptin muuttamisesta uuteen muotoon.

Meille yökerho ei ole aiheuttanut mitään ongelmia parin kuukauden asumisen aikana, sillä päivisin altaalla on todella rauhallista, joskin uiminen keskellä yökerhoa on edelleen aavistuksen erikoista.


Uiminen yökerhon tiloissa vaati tottumista

Trump Towerissa olisi mahtavaa asua pysyvämminkin ja muutamaa kerrosta ylempänä myös maisemat alkavat aukeamaan ihan eri tavalla. Valitettavasti kookkaampien vuokra-asuntojen ovat kuitenkin astronomisia ja siksi niitä ei voi edes harkita. On ollut silti kiintoisaa huomata, että tornissa myös asuu ihmisiä, eikä se ole täynnä tyhjillään seisovia sijoitusasuntoja. Vähemmän yllättäen asukkaat ovat poikkeuksetta varakkaita aasialaisia, arabeja sekä venäläisiä, joiden urheilu- ja luksusautoja on parkkihalli pullollaan. Pientä osviittaa antaa jos sanon hallista löytyvän laskujeni mukaan ainakin 13 Ferraria, kymmenisen Lamborghinia sekä viisi Rolls Roycea, vain muutamia mainitakseni… 😯

Tätä kirjoittaessa tiedämme jo, että aikamme Trump Towerin asukkaana tulee jäämään vain viiden kuukauden mittaiseksi, sillä kirjoitimme maanantaina vuokrasopimuksen uudesta kodista. Lyhyestä ajasta huolimatta asuminen Trump Towerissa on ollut jotain mitä tuskin kukaan suomalainen voi sanoa kokeneensa ja tässä onkin päässyt näkemään miten se kuuluisa 1% elelee – meeeelko mukavasti.

(Yhteensä 644 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.