Kuusi vuotta Kanadassa

Tammikuu tarkoittaa, että takana on jälleen yksi vuosi lisää Kanadassa. Kanadan vuosia on kertynyt jo kuusi, mikä on enemmän kuin Saksassa viettämämme reilut viisi vuotta. Vuoden aikana maiden välinen suhde keikahtikin nyt pysyvästi Kanadan eduksi, mitä pohdin syksyllä muistellessani 11 vuottamme ulkomailla. Kuusi vuotta onkin pitkä aika ja niinpä osa Saksan vuosistamme alkaa olla jo kaukaisia muistoja, jotka toivottavasti säilyvät ilman haalistumista mahdollisimman pitkään!

Kuten viime vuonna ennakoin, oli kuudes Kanadan vuotemme sangen vakaa. Töissä ei ollut järisyttäviä muutoksia, vaikka Niinan aiempi työnantaja joutuikin paljon suuremman yrityksen ostamaksi. Se on kuitenkin tuonut mukanaan uusia kiintoisa haasteita ja oli siten positiivinen asia. Itse olen puolestani viihtynyt hyvin omassa kiintoisassa työssäni videopelien parissa, mikä on pitänyt kiireisenä pitkin vuotta.

Kuuden vuosi kauniissa Kanadassa

Loppukeväästä saimme käyttöömme uuden automme, jolla on ollut mukava ajella pitkin maita ja mantuja. Kesällä innostuimme myös telttailusta, mitä tulee varmasti harrastettua myös tänä vuonna. Kanadan luonto on mahtava ja sen voi  kokea parhaiten telttailemalla sen helmassa. Kesä oli keleiltään hyvä ja meillä kävi loppukesästä kahdet vieraat. Niinan vanhemmat kävivät luonamme jo kolmannen kerran ja Berliinissä usein luonamme vieraillut ystäväpariskuntamme vieraili luonamme ensimmäistä kertaa.

Uusi auto sekä telttailua

Kesällä luonamme kävi vieraita

Vuoteen mahtui myös runsaasti eksoottisia matkoja. Ensiksi vietimme hiihtolomaa Kanadan Kalliovuorilla ja kesällä suuntasimme kesälomalle Islantiin ja Grönlantiin. Kylmiä kesäkohteita lähdimme joulukuun lopussa tasapainottamaan läntisen Tyynenmeren tropiikkiin, joista tunnelmista olemme vasta vastikään palanneet.

Kallivuorten hiihtoloma aloitti vuoden

Alkava seitsemäs vuotemme Kanadassa saattaa olla hieman edellisvuotta epävarmempi, sillä ilmassa on (jälleen kerran) epävarmuutta asunnon suhteen. Myös työkuvioissa lienee tiedossa pieniä, joskin tuskin kovin dramaattisia muutoksia.

Vuoden suurin lomamme tulee olemaan joskus kesällä tehtävä muutaman viikon matka Suomeen, mikä on minulle ensimmäinen kesä Suomessa sitten vuoden 2011! Toivottavasti Suomen suvi hellii tänä vuonna edes jonkinlaisella lämmöllä, monen kehnon kesän jälkeen. Muutamia muitakin reissuja on suunnitelmissamme, mutta ei mitään viime vuoden veroista ja ihan hyvä niin, sillä niistä kertyy niin turkasesti kirjoitettavaa…

Upeasta asunnosta olisi sääli luopua

Ehkä suurin muutos tänä vuonna saattaakin liittyä statukseemme täällä Kanadassa, sillä täytämme viimeinkin Kanadan kansalaisuuteen vaadittavat vaatimukset. Tätä puolta tulee varmasti tutkittua alkuvuoden aikana, joskin prosessi on käsittääksemme melko pitkä mutta kaiken sen vaivan väärti.

Tiedossa on varmasti kiintoisa vuosi tutuissa maisemissa ja vuoden päästä tiedämme jälleen paremmin oliko vainuni alkuunkaan kohdillaan.

(Yhteensä 1 410 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Kuusi vuotta Kanadassa”

  1. Tervetuloa käymään Kerimäellä,menen sinne Saimaan rannalle 15.5 täältä kuumasta Thaimaasta!

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.