Viisi vuotta Kanadassa

Tällä viikolla muistimme, että meillähän tulee täyteen jälleen yksi vuosi täällä Kanadassa. Mennyt vuosi olikin jo viides vuosi Kanadassa, mikä on kiintoisa tieto siinä valossa, että asuimme Saksassa yhteensä 5,5 vuotta ennen muuttoa Kanadaan. Näin ollen Kanadasta tulee tänä syksynä meille Saksaa pidempi seikkailu, mitä on jotenkin vaikea käsittää, sillä aika Saksassa tuntuu edelleen henkisesti niin paljon Kanadaa pidemmältä.

Tähän vaikuttaa varmasti se, että Saksaan muutto ja vuodet siellä olivat elämämme seikkailun ensimmäiset, joihin mahtui kaikkea aina vaihto-opiskelusta työelämässä aloittamiseen. Asuimme myös Saksa kahdella eri laidalla, joten ei ole kumma että siellä tuntuu ehtineen tapahtumaan niin paljon enemmän.

Taustalla uusi asuinalueemme Metrotown

Mutta näin kuitenkin on ja alkamassa on peräti kuudes vuosi Kanadassa. Mennyt vuosi oli vuorostaan erittäin hyvä, sillä vuoden aikana minä päätin upean sapattijaksoni, palaten uusiin ja todella mielenkiintoisiin työtehtäviin videopelien maailmassa. Samaan aikaan meille lutviutui myös uusi ja aivan mieletön asunto, joka löytyi Vancouverin naapurikaupunki Burnabystä. Moni perusasia loksahtikin siis vuoden aikana paikoilleen ja takana on ollut uuteen arkeen totuttautumista.

Sapatin päättyminen oli vuoden isoja asioita

Menneen vuoden aikana luonamme ei käynyt yksiäkään vieraita, mutta teimme silti matkoja entiseen malliin, joskin poikkeuksellisen paljon omillamme. Sapattini loppuvaiheessa vietin kaksi viikkoa Hong Kongissa ja Taiwanissa, sekä viikon Niinan työmatkan ohessa Floridassa. Tuon jälkeen lomaa ei ole sitten ollutkaan uudessa työssä aloittamisen johdosta muuta kuin nyt jouluna Suomessa käydessämme. Niina puolestaan vietti kesällä juhannuksen Suomessa, minkä päälle hänellä on riittänyt työmatkoja Yhdysvaltojen puolelle. Hieman pienempää viikonloppumatkailuakin on tullut harrastettua, mikä on ollut pakkokin, sillä itselläni ei ole näin ensi alkuun niin paljon lomaa.

Matkoja Kanadassa ja Suomessa

Vuoden aikana tuli tosiaan täyteen myös uskomattomat 10 vuotta ulkomailla. Lueskelin huvikseni tunnelmiamme viiden Saksan vuoden jälkeen syksyllä 2011 ja on jännä miten en voinut tuolloin edes aavistaa, että vain puoli vuotta myöhemmin löytäisimme itsemme Vancouverista. Tilanteet voivat vaihdella nopeasti ja yksikin vuosi tuoda mukanaan paljon muutoksia. Mainittakoon myös, että tässä näkee jälleen kerran miten kiintoisaa onkaan voida lukea omia ajatuksiaan vuosien takaa, mikä on yksi syy tämän blogin kirjoittamiseen.

Kymmenen vuotta seikkailua

Lopuksi pitää vielä pohtia, mitä alkava kuudes Kanadan vuosi tuokaan tullessaan? Tällä hetkellä näköpiirissä tai suunnitelmissa ei ole mitään järisyttävää, mutta muutama matka tullaan tekemään ja myös automme tulee vaihtumaan. Odotamme paraikaa myös tietoa jatkosta asuntomme kanssa, mikä on täkäläisillä vuokramarkkinoilla jokavuotinen piina. Kesällä tulemme saamaan luoksemme myös vieraita ja syksyllä todennäköisesti myös Niinan vanhemmat, joille kyseessä on jo kolmas Kanadan matka.

Kaunis Vancouver

Erona kaikkiin aiempiin vuosiin saattaa myös olla, ettemme ole tulossa ensi jouluna ja siten myöskään koko vuotena Suomeen. Tämä on vielä hieman suunnitteluasteella, mutta on mahdollista että tulemme seuraavan kerran Suomeen vasta kesällä 2018, minne on vielä jonkin matkaa. Katsotaan nyt miten käy, mutta tällaiset ovat tunnelmamme tänä vuonna ja palaan asiaan jälleen ensi vuonna. Kiitos mielenkiinnostanne blogiani kohtaan!

(Yhteensä 564 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.