Viisi vuotta Kanadassa

Niina muistutti minua tällä viikolla, että meillähän tulee jälleen täyteen vuosi täällä Kanadassa. Mennyt vuosi olikin jo viides vuosi pelkästään Kanadassa, mikä on kiintoisa tieto siinä valossa, että asuimme Saksassa yhteensä 5,5 vuotta ennen Kanadaan muuttoa. Näin ollen tänä syksynä Kanadasta tulee meille Saksaa pidempi seikkailu, mitä on jotenkin vaikea käsittää, sillä aika Saksassa tuntuu edelleen olleen henkisesti niin paljon Kanadaa pidempi. Tähän vaikuttaa varmasti se, että Saksaan muutto ja vuodet siellä olivat elämämme seikkailun ensimmäisiä, joihin mahtui kaikkea vaihto-opiskelusta aina työelämässä aloittamiseen. Asuimme myös Saksan kahdella eri laidalla, joten ei ole kumma että siellä tuntuu ehtineen tapahtumaan niin paljon enemmän.

Taustalla uusi asuinalueemme Metrotown

Mutta näin kuitenkin on, että alkamassa on jo kuudes vuosi Kanadassa. Mennyt vuosi oli meille vuorostaan erittäin hyvä, sillä vuoden aikana minä päätin upean sapattijaksoni ja palasin uusiin todella mielenkiintoisiin työtehtäviin. Samaan aikaan meille lutviutui myös uusi aivan mieletön asunto, joka löytyi täältä Vancouverin naapurikaupunki Burnabystä. Moni perusasia siis loksahti vuoden aikana paikoilleen ja takana on ollut uuteen arkeen totuttautumista.

Sapatin päättyminen oli vuoden isoja asioita

Viimeisen vuoden aikana luonamme ei sattunut käymään yksiäkään vieraita, mutta matkoja teimme kyllä entiseen malliin, joskin poikkeuksellisen paljon omillamme. Sapattini loppuvaiheessa vietin kaksi viikkoa Hong Kongissa ja Taiwanissa, sekä viikon Niinan työmatkan ohessa Floridassa. Sen jälkeen minulla ei ole lomaa ollutkaan uudessa työpaikassa aloittamisen johdosta, muuta kuin nyt jouluna Suomessa käydessämme. Niina puolestaan vietti kesällä kolme viikkoa Suomen juhannuksessa, minkä päälle hänellä on riittänyt työmatkoja Yhdysvaltojen puolelle. Hieman pienempää viikonloppumatkailuakin on tullut harrastettua, mikä on vähän pakkokin nyt kun itselläni ei ole ensi alkuun niin paljon lomaa.

Matkoja Kanadassa ja Suomessa

Vuoden aikana tuli tosiaan täyteen myös 10 vuotta ulkomailla. Lueskelin huvikseni tunnelmiamme viiden Saksan vuoden jälkeen syksyllä 2011 ja on jännä miten en voinut tuolloin edes aavistaa, että vain puoli vuotta myöhemmin löytäisimme itsemme Vancouverista. Tilanteet voivat siis vaihdella nopeasti ja vuosikin voi tuoda mukanaan paljon muutoksia. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että tässä näkee taas miten kiintoisaa onkaan voida lukea omia ajatuksiaan vuosien takaa, mikä on yksi syy tämän blogin kirjoittamiseen.

Kymmenen vuotta seikkailua

Lopuksi pitää vielä pohtia, mitä alkava kuudes Kanadan vuosi tuokaan tullessaan? Tällä hetkellä näköpiirissä tai suunnitelmissa ei ole mitään järisyttävää, mutta muutama matka tullaan tekemään ja auto tulee vaihtumaan. Odotamme juuri paraikaa myös tietoa jatkosta asuntomme kanssa, mikä on täkäläisillä vuokramarkkinoilla jokavuotinen piina. Kesällä tulemme saamaan luoksemme vieraita ja syksyllä todennäköisesti myös Niinan vanhemmat, joille kyseessä on jo kolmas Kanadan matka.

Kaunis Vancouver

Erona kaikkiin aiempiin vuosiin saattaa myös olla, ettemme ole tulossa ensi jouluna ja siten myöskään koko vuotena Suomeen. Tämä on vielä hieman suunnitteluasteella, mutta on mahdollista että tulemme seuraavan kerran Suomeen vasta kesällä 2018, minne on vielä jonkin matkaa. Katsotaan nyt miten käy, mutta tällaiset ovat tunnelmamme tänä vuonna ja palaan asiaan jälleen ensi vuonna. Kiitos mielenkiinnostanne blogiani kohtaan!

(Yhteensä 444 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.