Seuraava kotimme on Vancouver!!

Kuten viime viestissä mainittua, olimme viime viikon Suomessa. Syy äkilliseen yllätyskäyntiin olivat erittäin ajankohtaiset uutiset, sillä olemme muuttamassa. Viiden vuoden ja kolmen kuukauden Saksassa asumisen jälkeen muutamme tammikuussa Berliinistä Vancouveriin, Länsi-Kanadaan!!

Kyseessä ei ole hetkellisestä päähänpistosta, vaan meillä on ollut jo muutaman vuoden mielessä, että haluamme asua jossain välissä myös Euroopan ulkopuolella. Pohjois-Amerikan suunta on kiehtonut meitä kahden sinne suuntautuneen lomamatkan johdosta, mutta monessa mielessä hyvin äärimmäinen Yhdysvallat ei ollut meille todellinen vaihtoehto. Hieman eurooppalainen, mutta kuitenkin hyvin pohjoisamerikkalainen Kanada teki meihin vaikutuksen jo vuonna 2009, kun vierailimme itä-rannikolla Torontossa ja Montrealissa reilun viikon verran.

Kaunis tuleva kotikaupunkimme

Vancouverissa emme ole koskaan käyneet, mutta olemme kuulleet kaupungista pelkästään hyvää. Jokin syy siihen on oltava, että kaupunki on vuodesta toiseen maailman parhaimpien kaupunkien kolmen kärjessä kaikissa mittauksissa.

Vancouver on ulkoilijan paratiisi, sillä se sijaitsee Tyynen valtameren rannalla, vuorten juurella. Modernin pilvenpiirtäjäkeskustan vierellä kohoavat melkein 1800-metriin yltävät metsäiset vuoret, joilla on talvella lumiset huiput. Kaupungissa järjestettiin viime talvena talviolympialaiset, joten alueella esimerkiksi lasketteluun mitä parhaimmat mahdollisuudet. Whistler merkinnee ainakin talviurheilijoille paljon. Lisäksi alueen metsissä ja vuorilla on satoja kilometrejä vaellusreittejä sekä luontopolkuja. Ei kuulosta ollenkaan hassummalta peltojen keskellä sijaitsevan lättänän Berliinin jälkeen!

Ilta saapuu Vancouveriin

Viimeinen kuukausi on kulunut kokolailla työkuvioita sekä tulevaa muuttoa valmistellessa, mikä onkin ollut syy etten ole kerennyt juurikaan bloggaamaan. En ole kuitenkaan hylkäämässä blogiani, vaan jatkossa on tiedossa monia tarinoita elämästämme Kanadassa. Berliinistäkin tulen kirjoittamaan vielä runsaasti, sillä vuosien varrelta on jäänyt monta kiintoisaa asiaa kertomatta. Kestänee kuitenkin tovin että saamme uuden arkemme kuntoon, joten blogini päivittäminen voi olla heikolla tolalla seuraavien muutaman kuukauden ajan. Tämän hetkinen aikataulu on sellainen, että lennän nyt sunnuntaina Vancouveriin ensi viikoksi tapaamaan uusia kolleegoitani sekä tutustumaan kaupunkiin. Palaan joulukuuksi vielä Berliiniin ja joululoman vietämme Suomessa kotiväkemme seurassa. Työni Vancouverissa alkaa heti uudenvuoden jälkeen.

Ennen sitä edessä on vielä valtavasti paperityötä ja yhteydenpitoa. Asioiden järjestäminen on hidasta yhdeksän tunnin aikaeron vuoksi, mutta yritän jossain vaiheessa selvittää mitä Kanadaan muuttaminen vaatii. Sitä ennen alla vielä muutama kaunis video upeasta Vancouverista, olkaapa hyvät.

(Yhteensä 737 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Seuraava kotimme on Vancouver!!”

  1. Kuulostaa hyvältä! Itseäni kiinnostaa muutto Vancouveriin lähinnä samojen asioiden takia, mitä edellä mainitsit. Ottaisitko yhteyttä minuun s.postitse, jos muutitte Kanadaan? Olisi kiva saada lisätietoja asiasta.

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.