Seuraava kotimme on Vancouver!!

Kuten viime viestissä mainittua, olimme viime viikon Suomessa. Syy äkilliseen yllätyskäyntiin olivat suuret ja erittäin ajankohtaiset uutiset, olemme nimittäin muuttamassa Berliinistä. Viiden vuoden ja kolmen kuukauden Saksassa asumisen jälkeen muutamme tammikuussa Vancouveriin, Länsi-Kanadaan!!

Kyseessä ei ole hetkellisestä päähänpistosta, vaan meillä on ollut jo muutaman vuoden ajan halu asua jossain vaiheessa Euroopan ulkopuolella. Pohjois-Amerikan suunta on kiehtonut meitä kahden sinne suuntautuneen lomamatkamme johdosta, mutta monessa mielessä hyvin äärimmäinen Yhdysvallat ei ollut meitä houkutteleva vaihtoehto. Hieman eurooppalaisempi, mutta silti pohjoisamerikkalainen Kanada teki meihin kuitenkin vaikutuksen jo vuonna 2009, kun vierailimme itä-rannikon Torontossa ja Montrealissa reilun viikon ajan.

Kaunis tuleva kotikaupunkimme

Länsirannikolla sijaitsevassa Vancouverissa emme ole koskaan käyneet, mutta olemme kuulleet kaupungista pelkästään hyvää. Jokin syy siihen on oltava, että kaupunki on keikkuu vuodesta toiseen maailman parhaimpien kaupunkien kolmen kärjessä kaikissa mahdollisissa mittauksissa.

Vancouver on erityisesti ulkoilijan paratiisi, sillä se sijaitsee Tyynenmeren rannalla ja aivan vuorten juurella. Modernin pilvenpiirtäjäkeskustan vierellä kohoavat metsäiset vuoret, joilla on talvella kauniin lumiset huiput. Kaupungissa järjestettiin viime talvena talviolympialaiset, joten alueella on esimerkiksi lasketteluun mitä parhaimmat mahdollisuudet ja esimerkiksi Whistler merkitsee talviurheilijoille paljon. Lisäksi alueen ikimetsissä ja vuorilla on satojen kilometrien edestä vaellusreittejä sekä luontopolkuja. Ei kuulosta ollenkaan hassummalta peltojen keskellä sijaitsevan lättänän Berliinin jälkeen!

Ilta saapuu Vancouveriin

Viimeinen kuukausi onkin kulunut kokolailla työkuvioita sekä tulevaa muuttoa valmistellessa, mikä onkin ollut syy etten ole kerennyt juuri bloggaamaan. En ole kuitenkaan hylkäämässä blogiani, vaan jatkossa on tiedossa monia tarinoita elämästämme Kanadassa. Berliinistäkin tulen kirjoittamaan vielä runsaasti, sillä vuosien varrelta on jäänyt monta kiintoisaa asiaa kertomatta. Kestänee kuitenkin tovin että saamme uuden arkemme kuntoon, joten blogini päivittäminen voi olla heikolla tolalla seuraavien kuukausien ajan. Tämän hetkinen aikataulu on sellainen, että lennän nyt sunnuntaina ensi viikoksi Vancouveriin tapaamaan uusia kollegoitani sekä tutustumaan itse kaupunkiin. Palaan joulukuuksi vielä Berliiniin ja vietämme joululoman Suomessa kotiväkemme seurassa. Uusi työni Vancouverissa alkaa heti uudenvuoden jälkeen.

Ennen sitä edessä on vielä valtavasti paperityötä ja yhteydenpitoa. Asioiden järjestäminen on hidasta yhdeksän tunnin aikaeron vuoksi, mutta yritän  silti jossain vaiheessa kirjoittaa mitä Kanadaan muuttaminen ja siellä pitkään asuminen vaatii.

Toivottavasti uutinen tulee lukijoilleni yhtä positiivisena yllätyksenä kun se tuli meille asioiden järkättyä, sillä tästä on alkamassa uusi osa elämämme seikkailussa!

(Yhteensä 935 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Seuraava kotimme on Vancouver!!”

  1. Kuulostaa hyvältä! Itseäni kiinnostaa muutto Vancouveriin lähinnä samojen asioiden takia, mitä edellä mainitsit. Ottaisitko yhteyttä minuun s.postitse, jos muutitte Kanadaan? Olisi kiva saada lisätietoja asiasta.

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.