Maailman paras asuinkaupunki

Ihmiset ja varsinkin media tykkäävät asioiden listaamisesta erilaisiin järjestyksiin. Yksi jokavuotinen tapaus on maailman parhaiden asuinkaupunkien listaaminen, josta uutisoidaan aina Suomessakin. Helsinki on pärjännyt monena vuotena hyvin, ollen tänä vuonna Economistin listalla peräti sijalla 8. Konsulttiyhtiö Mercerin elämänlaatua mittaavalle listalle Helsinki ei kuitenkaan yltänyt tänä vuonna ollenkaan.

Vancouver on pärjännyt näissä listauksissa perinteisesti loistavasti ja tänäkin vuonna kaupunki yltää molempien listojen kovimpaan kärkeen. Mercerin listalla Vancouver sijoittuu viidenneksi ja Economist-lehden tuoreimmassa listassa kaupunki on kolmanneksi paras kaupunki maailmassa.

Pilviselläkin kaunis Vancouver

Vancouver jatkaakin täten pitkää perinnettään olla Pohjois-Amerikan paras asuinkaupunki ja maailman terävimmässä kärjessä. Vielä muutama vuosi sitten kaupunki ylsi aina ykkössijalle saakka, mutta sittemmin varsinkin asumisen kalleus sekä ruuhkaisuuden lisääntyminen ovat rokottaneet Vancouverin listasijoitusta muutamalla pykälällä.

Vehreä ja kosmopoliitti kaupunki

Kyseiset listaukset ovat toki vain suuntaa-antavia kaupunkien parhaudesta ja hyvin pitkälti valittuihin mittareihinsa sidottuja. Listauksella pärjäämiseen liittyy myös omanlainen ”kirouksensa”, sillä ainakin Vancouveriin on kohdistunut listamenestyksen ja sitä seuranneen mediahuomionsa vuoksi valtavasti maahanmuuttoa, mikä nostaa entisestään asumiskuluja, lisää ruuhkia ja heikentää listasijoitusta. Mekin muutimme tänne pitkälti positiivisten mielikuvien varassa, kaupungissa koskaan aiemmin käymättä, mutta onneksi mielikuvat osoittautuivat pitkälti aivan oikeiksi. 🙂

18.8.2015 päivitys

Economistin tänään julkaiseman vuoden 2015 listauksen mukaan Vancouver on edelleen maailman kolmanneksi paras kaupunki asua, edellään yhä vain Wien sekä Melbourne. Helsinki on tänä vuonna valunut listalla kaksi sijaa ja on nyt listan kymmenenneksi paras kaupunki maailmassa. Jännä nähdä mahtuvatko kummatkin kaupungit top10:een vielä ensi vuonna. 🙂

(Yhteensä 461 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.