Jouluvaloja kanadalaiseen tyyliin

Ei ole mikään uusi juttu, että täällä Pohjois-Amerikassa asiat vedetään monesti pahasti överiksi. Omassa luokassaan tämä on tietenkin tuossa rajan eteläpuolella Amerikan ihmemaassa, mutta kyllä sitä osataan täällä Kanadassakin. Naapurien välinen kilpavarustelu on esikaupunkialueilla yleistä monilla elämän alueilla, mutta yksi mehevin tilaisuus näyttää naapurille ”miten homma oikein tehdään” on oman kodin jouluvaloviritysten avulla. Ja siihen pätee vain ja ainoastaan yksi sääntö: mitä enemmän, sitä parempi.

Viime vuonna laitoin kuvia Vancouverin keskustan jouluvaloista, mutta tänä vuonna päätimme laajentaa aluetta juuri tuonne laajan suburbian puolelle. Ajoimmekin eilen perjantaina pimeän laskeuduttua Itä-Vancouveriin Kensingtonin alueelle, missä tiesimme olevan muutamia taloja joissa homma menee aina överiksi. 12th Avenuen varrella sijaitsee melkein vierekkäin kaksi erittäin ”varusteltua” kotia, jotka toivottavat ohikulkijoille hyvää joulua erittäin värikkäästi. Toinen näistä taloista kunnostautuu oikeastaan melkeinpä kaikkien juhlapyhien aikaan ja talon pihamaa on täynnä hahmoja ja valoja myös esimerkiksi halloweenin aikaan.

Värikkäät naapurukset

Kun jouluvarustelu lähtee käsistä…

Pohjois-Amerikassa hyväntekeväisyys on tärkeä osa yhdistysten ja yksityisten ihmisten elämää. Joulun alla monet yhteisöt pistävät pystyyn erilaisia jouluisia näytöksiä houkutellakseen katsojia ja näiden lahjoituksia. Eräs tällainen tapahtuma Glen Brae Manorin kartanon jokavuotinen joulujenvalojen sytyttäminen Shaughnessyn kaupunginosassa. Paikallisen liikemiehen 1800-luvun lopulla rakennuttama hulppea kartano lahjoitettiin vuonna 1991 Vancouverin kaupungille ja kaupunki päätti vuokrata sen vaivaisella dollarilla viideksikymmeneksi vuodeksi vaikeasti sairaiden lasten saattohoitolaitokseksi. Kartanossa asuvien lasten iloksi vapaaehtoiset koristavat joka joulu tämän myös Canuck Placena tunnetun kartanon ja sen pihamaan peräti 60 000 jouluvalolla, mikä muodostaa pimeällä upean kokonaisuuden.


Canuck Placen jouluvalot

Jouluhahmoja pihamaalla

Pihamaan panoraama

Myös yksityishenkilöt varustavat kotejaan hyväntekeväisyyden nimissä. Eräs tällainen kohde on North Vancouverissa osoitteessa 4967 Chalet Place sijaitseva omakotitalo, joka on kääritään joka vuosi noin 100 000 jouluvalon ja kymmenien jouluhahmojen sisälle.

Korkealla North Shore Mountainsien rinteessä sijaitsevan talon omistavan perheen vuosittainen jouluvalobudjetti on noin tuhat dollaria vuodessa (mistä suurin osa menee sähkölaskuun) ja erilaisia joulukoristeita ja -valoja on kerääntynyt pitkin maailmaa. Talolla on joka vuosi jotain uutta nähtävää ja savupiippuun kiinnitetty valtava tähti näkyy tarkalla silmällä katsottuna aina kauas Downtowniin asti.

Vancouverin kenties valaistuin talo

Koristetta kerrakseen

Talo lienee Vancouverin metropolialueen überein jouluvaloviritelmä ja viime vuonna hyväntekeväisyyteen kerättiin lahjoituksina lähemmäs 10 000 dollaria. Vaikka joulukoristusten asentamiseen kuluukin toista kuukautta perheenjäsenten aikaa, on teosta saatu hyvä joulumieli jäsenten mukaan kaiken sen väärti ja juuri siitähän joulussa onkin kyse; hyvästä mielestä ja rauhasta päällä maan.

Pihamaalla on monenlaista hahmoa ja musiikkia

(Yhteensä 1 280 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.