Taistelu lähiöiden jouluvaloherruudesta

Synkän ja sateisen syksyn keskellä lähestyvä joulu on mieltä lämmittävä asia. Vaikka suurkaupungissa (ja varsinkin sen yläpuolella) asuttaessa ympärillä loistavatkin joka ilta miljoonat valot, on joulun värikkäissä valoasetelmissa silti jotain erityistä ja niiden kautta on helppo virittäytyä tunnelmaan. Perinteisesti olemme vierailleet joulukuun aikana Vancouverin lukuisissa jouluvalonäytöksissä, mutta tänä vuonna päätimme katsastaa metropolialueen laajojen asuinlähiöiden valotarjontaa.

Kuten on tullut aiempina vuosina todettua, ottavat kanadalaiset jouluvalojen laiton erittäin tosissaan ja olenkin vuosien varrella esitellyt jos minkämoista tuhansien ja jopa satojentuhansien valojen näytöksiä. Näihin on helppo törmätä ihan vain satunnaisesti asuinalueilla ajaessa, mutta helpointa parhaiden tekeleiden löytäminen on netissä julkaistavien karttojen avulla navigoimalla.

Värikäs joulunalus

Aiempina vuosina olemme keskittyneet tutkimaan Vancouverin ja Burnabyn aluetta, mutta tänä vuonna päätimme suunnata ensimmäistä kertaa Fraser Riverin eteläpuolelle, katsomaan miten Surreyn ja Langleyn kaltaisissa suurissa esikaupungeissa odotetaan joulua.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme sijaitsi kaikkein etäämmällä kotoa Langleyssä, jossa pienen ja hiljaisen 44a Avenuen varrelta löytyy kaksi naapuritaloa, joissa molemmissa joulu otetaan tosissaan. Paikalla oli runsaasti lapsiperheitä katsomassa molempien pihojen väriloistoa, jonka rinnalla ympäröivien talojen tavalliset jouluvalot näyttivät niin kovin vaatimattomilta.

Naapurit Langleyssä

Hieman etäämmältä osoitteesta 19646 49 Avenue löytyi seuraava pysähdyspaikkamme, joka on tyypillinen arkena täysin tavalliselta näyttävä asuintalo, joka kuitenkin muuntuu joulun alla taianomaiseksi valonäytökseksi tuomaan iloa naapurustoon.

Joulunäytökseksi muuntunut talo

Laajalle levittäytyneen Langleyn keskustasta löytyy osoitteesta 19367 62A Avenue myös toinen tällainen aivan tavallinen koti, joka koristellaan joka vuosi hyväntekeväisyyden nimissä yli 40 000 värikkään jouluvalon voimin. Lauantai-illan ollessa sangen kylmä, oli paikalta mahdollista ostaa  myös lämmintä juomaa valoloistoa ihastellessa.

Valoja hyväntekeväisyyden vuoksi

Langleystä matkamme jatkui Surreyn puolelle, jossa Cloverdalen asuinalueen monet asukkaat ottavat joulun riemulla vastaan. Yksi jokavuotinen esitys sijaitsee osoitteessa 17022 62 Avenue, jonka värikkäät valot tuovat iloa tähän pimeään vuodenaikaan suuren urheilukentän ja puiston reunalla.

Jouluntoivotus Surreystä

Sangen lähellä sijaitsee myös 16951 Jersey Drive, jonka pihamaa oli täytetty jouluvalojen lisäksi myös kymmenillä pumpattavilla hahmoilla. Pienelle tontille mahdutettu esitys oli meistä molemmista hieno ja talon ohitse lipuikin illan aikana jatkuvasti autoja kännykkäkameroiden räiskyessä.

Vilkas pihapiiri

Iltamme päättyi pienellä sivukadulla Deltassa osoitteessa 11804 91 Avenue, joka oli koko matkamme huikeimmin koristeltu esitys. Kauniille pihamaalle oli mahdutettu yli sata pumpattavaa jouluhahmoa, tehden pienestä kulmatontista oikean joulun ihmemaan. Nähtävillä oli niin paljon hahmoja ja tavaraa, että vielä nyt jälkikäteen kuvia katsellessakin huomaa uusia yksityiskohtia. Mieltä jääkin kutkuttamaan, miten ihmeessä tällaiset ihmiset varastoivat kaikki nämä koristukset seuraavaan kauteen saakka??


Yli sata jouluhahmoa

Kuten tänäkin vuonna näkee, on joulu Kanadassa tosissaan otettavaa aikaa ja näin näyttää olevan erityisesti omakotitalolähiöissä, missä ihmisillä on oma pihamaa mitä koristella. Useimmat viritykset ovat yleensä hyvällä maulla tehtyjä, mutta joukossa on aina joitain överiksi menneitä projekteja, kuten esimerkiksi Langeystä osoitteesta 9211 211B Street löytyvä musiikin mukaan toimiva interaktiivinen joulushow, mikä saattaa jakaa mielipiteitä.

Jouludisco naapurustossa

Tämän vuoden näkemämme rohkaisemana yritämme varmasti ensi vuonnakin keskittyä juuri lähiöiden jouluvalomaailmaan ja ties vaikka mukanamme olisi tuolloin myös kesällä syntyvä uusi perheenjäsenemme.

(Yhteensä 185 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.