Iloisia perheuutisia!

Vuosi 2021 tulee jäämään historiankirjoihin uutena alkuna maailmaa kurittaneen rankan koronaepidemian jäljiltä. Vuosi tulee kuitenkin olemaan minulle ja Niinalle ikimuistoinen uuden elämän alkuna, sillä heinäkuussa meille syntyy pieni tyttölapsi!!

Mennyt talvi sekä aurinkoinen kevät ovat menneet täällä Burnabyssä tulevaan valmistautuessa, sillä edessä on iso mutta erittäin iloinen elämänmuutos. Saimme tietää asiasta marraskuussa, mutta joulu oli vielä liian varhaista aikaa kertoa uutisesta kenellekään. Tämän aika koitti viimein tammikuussa ja siitä lähtien olemme hiljalleen laajentaneet asiasta tietävien ryhmää, kunnes nyt on viimein aika päivittää tämä iloinen uutinen kaikkien tiedoksi!

Iloinen hetki

Tulossa on melkoinen mullistus arkeemme ja olemmekin viime kuukausien aikana alkaneet oppia ymmärtämään mitä kaikkea lapsen tuloon liittyy. Meille uutta tietoa on esimerkiksi mitä raskausaikaan kuuluu, miten lapsen syntymään tulee valmistautua ja mitä hankintoja ja järjestelyitä vanhempien on hyvä tehdä ennen vauvan tuloa.

Isoja ja pitkälle tulevaisuuteen ulottuvia päätöksiä onkin tehtävä yllättävän nopeasti, kuten millaisen äitiysloman ja isyysvapaan haluamme viettää, ja miltä töihin paluu tulee aikanaan näyttämään. Mietittävä on jopa päivähoitoa, siitäkin huolimatta että se tulee olemaan ajankohtaista vasta puolentoista vuoden kuluttua!

Vauva tuloillaan

Tuleva äiti

Pääasia on tietenkin, että sekä äiti että vauva voivat hyvin ja raskaus onkin edennyt erittäin hyvin. Elämme paraikaa 30. raskausviikkoa ja kaikki tärkeät indikaattorit näyttävät vihreää samalla, kun molempien tilaa tarkkaillaan säännöllisillä neuvolakäynneillä. Ensi viikolla alkavassa synnytysvalmennuksessa meidät ensikertalaiset myös päivitetään ajan tasalle siitä, mitä kaikkea raskauden kahteen viimeiseen kuukauteen sekä lapsen ensimmäisiin hetkiin tuleekaan liittymään.

Ulkoilu auttaa jaksamaan

Vauvan saapumiseen liittyy valtavasti käytännönjärjestelyjä ja hankintoja, joita olemme tehneet jo hyvissä ajoin. Kaikki akuutisti tarvittava alkaa jo löytyä ja vain osa hankinnoista on tehty uutena, sillä käytettynä löytyy todella kuranttia tavaraa. Kotimme onkin alkanut hiljalleen näyttämään siltä, että tulossa on tosiaan uusi asukas, kun vauvanvaatteet, sänky sekä rattaat ovat ilmestyneet maisemaan.

Uuden tyyppisillä ostoksilla

Vaikka tykkäänkin kirjoittaa elämästämme täällä blogissani, tulee uudesta perheenjäsenestämme astetta privaatimpi asia. Suunnitelmissani on kyllä kirjoittaa kanadalaisesta perhe-elämästä ja arjesta, mutta tulen rajaamaan aihetta hieman yleisemmälle tasolle. Blogini suunta tulee muuten jatkumaan nykyisen kaltaisena ja pyrin kirjoittamaan sitä jatkossakin uuden arkemme salliman ajan puitteissa.

Tulossa erilainen kesä

Suunnitelmamme on Niinan aloittaa heinäkuussa vuoden mittainen äitiysloma. Itse otan vapaaksi kolme viikkoa syntymän ympärillä sekä koko joulukuun. Tuolloin pyrimme lentämään Suomeen näkemään perheitämme kahden vuoden jälkeen sekä päästä esittelemään suvun uusin tulokas ja samalla kolmas kanadalainen.

Tiedossa onkin unohtumaton vuosi ja ilmassa on aidosti uuden alun tuntua niin kauniin kevään keskellä, rokotusten edetessä kuin haikaran saapuessa. Onkin hauska päästä kertomaan uutisesta julkisesti juuri näin äitienpäivänä, joka on jatkossa päivä jota vietetään meidänkin taloudessa.

Kiitos kaikista lämpimistä ajatuksista ja hyvää äitienpäivää!

Tulevat vanhemmat

(Yhteensä 620 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.