Blogista ja kirjoittajasta

Tervehdys,

Nimeni on Klaus, pian nelikymppinen IT-alalla työskentelevä ja naimisissa oleva kanadansuomalainen, jonka blogia nyt luet. Asumme vaimoni Niinan sekä tyttäremme Fionan kanssa jo yhdennettätoista vuotta Länsi-Kanadan Vancouverissa, jonne muutimme viiden ja puolen vuoden Saksassa asumisen jälkeen. Saksan vuosista neljä ja puoli vuotta vierähti pääkaupunki Berliinissä ja vuosi Länsi-Saksan Dortmundissa. Yhteensä olemme siis asuneet ulkomailla jo yli 15 vuotta.

Kirjoitan tässä blogissa sekä arjestamme että matkoistamme pitkin maailmaa. Kirjoitan blogia puhekielellä ja yritän olla kirjoituksissani mahdollisimman käytännönläheinen. Kirjoitan asioista ja aiheista jotka kiinnostaisivat itseäni lukijana, mutta kirjoituksillani on myös pyrkimys innostaa lukijoitaan elämästä ulkomailla sekä matkustelusta maailmalla. Blogini  yrittää kertoa ulkomaiden asioista kiinnostavasti ja yksityiskohtaisesti, liittäen varsinkin Kanadan ja Saksan asioihin runsaasti myös paikallisnäkemystä. Blogin kieleksi olen valinnut tarkoituksella suomen, sillä koen ettei vastaavanlaista kokonaisuutta näistä maista ja kaupungeista ole tarjolla suomeksi.

Blogini yksi teema on valokuvaus, josta olen innostunut oppimaan uutta. Blogini valokuvat ja videot ovat pääsääntöisesti minun ottamia ja täten niiden kaikki oikeudet ovat minulla. Valokuvia saa linkittää sellaisena kuin ne ovat, mutta arvostan silti suuresti alkuperäislähteen mainintaa. Valokuvien laatua on  tarkoitus pitää korkeana toukokuun 2009 jälkeisissä kirjoituksissa, sillä ostin tuolloin itselleni ensimmäisen digitaalisen järjestelmäkamerani. Osa tuon jälkeisistäkin kuvista on kuitenkin käytännön syistä kännykkäkameralla otettuja.

Blogini on siirtynyt kesällä 2012 ilmaisesta blogipalvelusta omalle webpalvelimelleen ja saanut siinä yhteydessä ikioman domaininsa vuosiamaailmalla.fi. Sittemmin blogi on siirretty AWS-pilveen. Tein nämä muutoksen, koska halusin vapaat kädet säätää blogiani ja kaikkea siihen liittyvää. Myös monivuotinen hyvä palaute bloggaamisestani vaikutti päätökseeni ja haluan tehdä blogistani mahdollisimman hyvän ja kattavan. Blogini on täysin ilmainen lukea ja vapaa mainoksista, enkä tee minkäänlaisia sponsorointeja. Tulen lisäämään blogiini ajan kuluessa myös vanhempia kirjoituksia aiemmilta vuosilta ja uusia kirjoituksia blogiini ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti, kuitenkin vähintään pari kuukaudessa. Tällä hetkellä kirjoituksia on luettavana yhteensä 1096 kappaletta.

Otan erittäin mielelläni vastaan kysymyksiä ja palautetta blogiin tai sen kirjoituksiin liittyen. Risuja ja ruusuja voit joko kommentoida suoraan blogikirjoitusten yhteyteen taikka lähettää sähköpostilla.

Kiitos mielenkiinnostasi blogiani kohtaan!

Klaus Johansson
3. tammikuuta 2022

 

2 vastausta artikkeliin “Blogista ja kirjoittajasta”

 1. Klaus,
  You took some photo’s of a suspended scaffold on the wall centre and posted them online. It was my company that built it and we are being asked to use your pictures for a feature in an Industry magazine. Can you contact me regarding this please.
  Thanks
  Nick

   
 2. Moikka Klaus,

  I found your pictures of Telus Garden in Vancouver online. Two cranes in the middle of skyscrapers. I am searching for good crane photographs for my company. I would like to ask you if you could get in contact with me regarding your photographs.

  Kiitos !

  Kind regards,
  Franziska

   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.