Crystal

Montrealissa pääpaikkaansa pitävä maailmankuulu akrobaattisirkus Cirque du Soleil kiertää ahkerasti kotimaassaan Kanadassa ja sirkuksen ikoninen sinikeltainen teltta on tuttu ja lähes jokavuotinen näky täällä Vancouverissa. Emme ole kuitenkaan käyneet sirkuksessa aikoihin lähinnä siksi, että kävimme Berliinin viimeisinä vuosina peräti neljässä näytöksessä vain parin vuoden sisään. Koska esitykset ovat aina osittain saman tyylisiä, päätimmekin antaa ajan kulua ennen seuraavaa showta.

Noh, aikaa on kulunut peräti seitsemän vuotta ja aihe tuli ajankohtaiseksi tällä viikolla, kun sattumalta huomasin että sirkuksen uusin tuotanto Crystal esiintyy paraikaa naapurikaupunki Abbotsfordissa. Kiintoisaksi tiedon teki se, että Crystal on Cirque du Soleilin ensimmäinen luisteluteemainen tuotanto, jonka keskiössä on jäähallien jäinen areena. Vielä kun satuimme löytämään vain $55 kustantaneet edulliset liput, oli päätös matkasta Abbotsfordiin eilen lauantaina todella helppo. 😀

Abbotsfordissa sjaitsevalle monitoimiareenalle on meiltä noin 70 kilometriä, joten ajomatka ei ollut pitkä. Olimme paikalla mielestämme hyvissä ajoin, mutta ihmiset olivat jo alkaneet kerääntyä areenan oville. Sisällä meitä tervehti jäähalli, joka oli koristeltu talven taikamaaksi.

Jäätynyt talvimaailma

Crystalin teemana on normimuotteihin sopimattoman samannimisen nuoren tytön löytöretki itseensä rajattomien mahdollisuuksien maailmassa. Useissa esityksissä nähdään sekä Crystallin synkkä että valoisa persoona lavalla, hieman Black Swan -elokuvan hengessä, näiden kamppaillessa tytön hallinnasta. Kaikki päättyy tietenkin hyvän voittoon, sekä ihastuksen löytymiseen.

Jäämaailman vaihtoehtoisessa todellisuudessa

Lavalla nähdään monenlaisia koreografioita, tekniikkaa sekä hyppyreitä ja paljon voltteja. Jääpinta tuo esitykseen vauhtia, sillä suurin osa esiintyjistä liitää taiturimaisesti luistimilla, päähenkilöiden veistellessä olympialuokan piruetteja. Jään pinnalta esitykset siirtyvät saumattomasti ilmaan, jossa nähdään useita akrobaattiesityksiä.

Jäänpinta tuo esityksiin vauhtia

Audiovisuaalinen puoli on aurinkosirkukselle tyypilliseen tapaan vahvaa ja musiikki mieleenjäävää. Jäänpintaan heijastetaan läpi esityksen erilaisia maisemia, joista osa on jännästi interaktiivisia esiintyjien kanssa. Lopputulos onkin huikeita tilanteita ja maisemia luovasti yhdistelevä ja loppujen lopuksi aika pienestä tilasta saadaan enemmän kuin perinteisistä staattisista esiintymislavoista.

Crystal on täynnä taitavaa luistelua

Kenties upein ohjelmanumero on loppupuolella nähtävä ilmassa tapahtuva tanssi, jossa hoikka Crystal liitelee ilmojen halki uskomattoman sulavasti ilman minkäänlaisia turvaköysiä. Performanssi on avustajaryhmän upeaa yhteistyötä ja kertoo suuresta luotosta kanssaesiintyjiin, varsinkin aivan lopussa nähtävä pudotus.

Olimmekin erittäin haltioissamme illastamme ja oli todella virkistävää käydä pitkästä aikaa Cirque du Soleilin esityksessä. Edellisestä kerrastamme on sen verran paljon aikaa, että esitys tuntui tuoreelta, mitä jääelementti vain vahvisti entisestään. Kierros jatkaa meiltä kohti itää, mutta pysyy ainakin tällä erää Pohjois-Amerikassa. Euroopankiertueen voisi odottaa seuraavan parin vuoden sisällä.

(Visited 171 times, 1 visits today)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.