Kanadan suurimmassa juoksutapahtumassa

Vancouverissa vuosittain huhtikuun lopussa järjestettävä Sun Run on Kanadan suurin 10 kilometrin yleinen juoksutapahtuma. Vuodesta 1985 järjestetetty tapahtuma kerää Downtowniin yli 40 000 juoksijaa ja kymmeniätuhansia katsojia keskustaa kiertävän juoksureitin varrelle. Tapahtumaa ei voi olla huomaamatta sen aikana, sillä melkein koko keskusta suljetaan liikenteeltä aina pitkälle iltapäivään saakka, kun juoksijat valtaavat kadut.

Juoksureitti kiertää koko keskustan

Kadut täyttyvät juoksijoista

Monet tutuistamme ottavat vuosittain osaa kisaan ja Niina juoksi tapahtumassa tänä vuonna jo toista kertaa. Keli viime viikon sunnuntaina olikin mitä loistavin, ilman ollessa hieman viileä mutta kauniin poutainen. Sun Run olikin nimensä veroinen, auringon paistaessa kirkkaana taivaalla, hellien kaikkia paikalle saapuneita.

Monenlaisia juoksijoita

Tapahtuman lähtöalueena toimii keskustaa halkova West Georgia Street, jota pitkin juoksijat suuntaavat kohti Stanley Parkia. Puiston luota reitti kääntyy pitkin kaunista Pacific Boulevardia kohti Burrard Bridgea, joka on kokonaisuudessaan sangen tasaisen juoksureitin korkein piste. Kitsilanon puolella reitti seuraa 6th Avenuea itään aina Cambie Bridgelle saakka, joka johtaa lopulta BC Placen stadionin luona sijaitsevalle suurelle maalialueelle.

Juoksureitin profiili on tasainen

Maalialueen vilinää

Itse saavuin katsomaan kilpailun etenemistä juurikin sen maalialueelle. Siellä suorituksensa tehneet kilpailijat ohjataan BC Placen sisälle, jossa on tarjolla juomaa ja monenlaista viihdettä. Koko tapahtuma sekä itse kisa ovatkin hyvin vapaamuotoisia ja niihin on helppo osallistua niin kilpailijana kuin katsojanakin. Kaiken kaikkiaan kyseessä onkin hauskasta suurtapahtumasta, jota kannattaa saapua katsomaan kauempaakin, varsinkin kun keli on yhtä loistava kuin se oli viime viikolla. 🙂

Juoksun jälkitapahtuma BC Placella

Viihdettä ja juomia

(Yhteensä 282 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.