15 vuotta bloggausta

Peruskoulussa kaksi suosikkiainettani olivat historia sekä äidinkieli. Vaikka en välittänytkään niin kirjallisuuden lukemisesta, on kirjoittaminen ollut aina lähellä sydäntäni. Tykkäsin jo kouluaikoina kirjoittaa esseitä, siitäkin huolimatta että kaunokirjoitukseni on harakanvarpaita. Sittemmin olenkin tykästynyt tietokoneella kirjoittamiseen, sillä siinä huomio keskittyy fyysisen kirjoittamisen sijaan itse sisältöön.

Tässä omaa psykoanalyysia tehdessäni tajuankin tämän olevan varmasti syy siihen miksi tykkään niin paljon kirjoitetusta viestinnästä myös työelämässä, kuten sähköposteista ja chateista. Mielestäni kirjoitetussa sanassa on vain jotain puhetta pysyvämpää ja usein myös syvällisempää.

Vuosien varrella tekstiä onkin tullut suollettua runsain mitoin, eikä kaikkein vähiten tänne blogiini, jota olen kirjoittanut jo kohta 15 vuoden ajan. Kaikki alkoi muuttaessamme Saksaan syksyllä 2006 ja sitä seuranneina vuosina tarinaa on riittänyt satojen ja taas satojen kirjoitusten edestä. Onkin ollut kiintoisaa kerrata mennyttä aina tasaisin väliajoin, kuten olen tehnyt aina sadan viestin välein lähes alusta saakka.

Vuosien mittainen aktiivinen harrastus

Vuosien varrella blogini on muuttanut myös muotoaan, siirtyen alun perin foorumipohjaisesta viestittelystä kohti ammattimaisempaa ulkoasua. Ehkä tätä kirjoittamista voisikin pikkuhiljaa kutsua ammattimaiseksi lähinnä järjestelmällisyyden vuoksi, sillä en tee tällä rahaa ja kieltäydynkin järjestään ajoittaisista yhteistyöpyynnöistä. Olen kertonut tämän blogin olevan ennen kaikkea henkilökohtainen päiväkirjani, jota tulee olemaan mukava lukea vanhuudenpäivillä ja antaa myös tulevan lapsemme aikanaan lukea. Tänne kirjoitettu kun tekee hyvin yhteenvetoa siitä millaisen seikkailun olemme Niinan kanssa kokeneet maailmalla asuessamme.

Kuluva juhlavuosi alkoikin komeasti blogini uudella viidennellä sukupolvella, jonka myötä siirsin sen uudelle pilvialustalle. Projektin myötä kirjoitukset varmuuskopioidaan nyt tasaisin väliajoin ja sivusto on saavutettavissa nopeasti kaikkialta maailmasta. Olen erittäin tyytyväinen tämän migraation tuloksiin, minkä myötä voin nyt keskittyä vain kirjoittamaan ainaisen säätämisen sijaan.

Alkuperäinen foorumi sekä viides blogi sukupolvi

Vaikka viisitoista vuotta tuleekin täyteen vasta kesän lopussa, päädyin kirjoittamaan aiheesta juuri nyt, sillä tällä viikolla tuli täyteen pyöreät 1000 blogikirjoitusta. Se on valtava lukema ja jatkanut tasaista kasvuaan, lisäten sata uutta kirjoitusta viimeisten 18 kuukauden aikana. Se on hieman nopeammin kuin edellisen rajapyykin saavutus, mihin on vaikuttanut varmasti koronaepidemia, jonka aikana on ollut aikaa istua kotona ja kirjoittaa. Edellisen kerran koin tällaista vapautta ehkä kuusi vuotta sitten, viettäessäni sapattivuottani.

Kotona vietetty aika ja matkustelun puute onkin mahdollistanut ottaa hieman kiinni kirjoitusjonoani, jossa on edelleen valtavasti työtä. Olen saanut pureuduttua muutamiin vuosia mielessä olleisiin aiheisiin, jotka tekevät blogistani kirjoitus kerrallaan hieman kokonaisemman. Tässä on toisinaan vaikea löytää hyvää tasapainoa, sillä minusta on kiehtovaa kertoa merkittävistä Kanadaa ja erityisesti Vancouveria koskettavista ajankohtaisista asioista. En halua kuitenkaan käyttää aikaani tapahtumista uutisoimiseen, joten yritänkin keskittää ajankohtaiset kirjoitukseni uusiin ja aiemmin kertomattomiin aiheisiin.

Esimerkiksi Kanadan kansalaisuuden saamisen myötä arkeemme avautui uusia asioita kuten äänestäminen. Samoin tuleva perhe-elämä tulee altistamaan meidät uusille aihealueille, joista tulee olemaan kiintoisaa kertoa täällä. Pyrin kuitenkin edelleen kirjoittamaan aiheista jotka liittyvät arkeen ulkomailla tai jotka saattavat kiinnostaa Kanadaan tai Vancouveriin muuttoa, mikä on ollut aina blogin kirjoitustani ohjaava periaate.

Kirjoittaminen on lähellä sydäntä

Nyt kun Saksasta muutosta on jo yli yhdeksän vuotta aikaa, keskittyy lähes kaikki kirjoittamiseni Kanadaan. Saksaan ja Berliiniin liittyviä asioita ehtii enää seurata vain jossain määrin, mutta joskus tulee kirjoitettua vielä sinnekin liittyen. Ja vaikka Kanada onkin yhtä kiintoisa maa kuin Saksa, on ollut kiintoisaa huomata että Kanadaan keskittyminen on vähentänyt blogissa vierailevien lukijoiden määrää. Muutoksen kuitenkin ymmärtää, sillä lähempänä sijaitseva Saksa on suomalaisille paljon relevantimpi matka- ja muuttokohde.

Minua tämä ei haittaa ja siinä missä olen saattanut menettää jonkin verran Saksasta kiinnostuneita lukijoita, olen varmasti myös voittanut paljon uusia Kanadasta kiinnostuneita lukijoita. Pyrkimyksenäni onkin kirjoittaa suosituinta suomenkielistä Vancouverin blogia, jonka uskaltaisin väittää olevan jo totta. Sen verran moni tapaamamme suomalainen on nimittäin törmännyt blogiini jossain vaiheessa ja tutustunut Vancouveriin juuri tätä kautta, mikä on ilahduttavaa. Seuraava tavoite voisikin olla Suomen suosituin Kanada-blogi, mutta en tiedä millä tätä tavoitetta edes mittaisi ja miltä kilpailu näyttää?

Kyse ei ole kuitenkaan maineesta ja kunniasta, vaan omaksi ilokseen kirjoittamisesta. Ja jos siitä on iloa myös muille, niin hienoa. Tarkoitukseni onkin jatkaa hyväksi havaitulla ja ennen kaikkea itseäni miellyttävällä tyylillä tulevaisuudessakin ja toivoa että pääsen jonain päivänä kirjoittamaan seuraavasta rajapyykistä eli huikeasta 20 vuoden mittaisesta bloggaamisesta! Onko sinne mennessä kasassa jo toinenkin tonni kirjoituksia, tuskin, mutta asiat etenevät omaan tahtiinsa.

Kiitos mielenkiinnostanne kirjoittamistani kohtaan!

(Visited 42 times, 1 visits today)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.