Yhdeksän vuotta Kanadassa

Juuri päättynyt vuosi 2020 oli kyllä melkoisen arvaamaton ja kun katselen vuodentakaista kirjoitustani kahdeksannesta vuodestamme Kanadassa, en voi kuin hämmästellä miten tietämättömiä kaikki olivat tulevan vuoden pyörteistä. Suunnitelmissa oli vielä tuolloin matkoja ja ihan normaalia arkielämää, mutta kaikki nämä suunnitelmat peruuntuisivat vuoden mittaan.

Tai siis lähes kaikki matkat, sillä ehdimme käydä helmikuussa juuri ennen koronarajoituksia upealla laskettelumatkalla Coloradossa. Epidemian lähestyminen oli kyllä jo tuolloin ihmisten puheissa ja tartuntoja tilastoitiin myös laskettelukeskuksissa, mutta onneksi selvisimme matkasta pelkästään upeat muistot tuliaisinamme.

Coloradossa laskettiin ennen koronaa

Pääsiäiseksi suunniteltu Seattlen matka kuitenkin peruuntui ja vuoden toinen matka oli koronarajoitusten välissä tehty automatka pohjoiseen British Columbiaan, jonka pienet kylät ja vuoristomaisemat tekivät meihin vaikutuksen hieman huonosta kelistä huolimatta. Syksyyn puristimme vielä rentouttavan lomaviikon Tofinossa, josta en olekaan ehtinyt vielä kirjoittamaan.

Pohjoisessa piisasi erämaisemia

Leirintää näissä maisemissa

Loppukesän aikana ja varsinkin syksyyn tultaessa epidemia jälleen pahentui ja hylkäsimme toivon seuraavasta laskettelukaudesta, mikä on ensimmäinen kerta koko Kanadassa asuttuna aikana. Pienesti harmillisesti kuluva  kausi on ollut sangen luminen, joten ne jotka vuorille ovat uskaltautuneet, on kyllä palkittu hyvillä olosuhteilla.

Vaikka vuosi 2020 olikin katastrofaalinen eri maiden talouksille, oli se kuitenkin henkilökohtaisesti hyvien uutisten vuosi. Jätin heinäkuussa videopelikehityksen taakseni ja siirryin uusiin johtotehtäviin toisessa firmassa, jonka haasteet ovat pitäneet minut kiireisenä koko loppuvuoden. Työkuviot jatkuvat mielenkiintoisina myös tänä vuonna, joten epidemiavuosi ei ollut huono aivan kaikessa.

Talous otti tänä vuonna osumaa

Syksyn yksi kohokohta oli uuden urheiluautomme saapuminen. Uusi auto tilattiin jo kesäkuun lopulla, mutta sen saapuminen suoraan tehtaalta kesti syyskuuhun asti. Uuden auton ratissa onkin ollut mahtavaa, joskin koronarajoitusten vuoksi kilometrejä ei ole kertynyt ensimmäisten neljän kuukauden aikana kuin alle 3000. Tämän ansiosta auto onkin säilyttänyt uutuudentunteensa ja tämän vuoden aikana kilometrejä alkanee taas karttua.

Uudella autolla kelpaa ajella

Vuoden piti alunperin päättyä perinteiseen tapaan jouluun Suomessa, mutta vietimmekin sen sijaan toista kertaa joulua kotosalla. Pitkä 16 päivän joululoma oli mitä mahtavin ja tarjosi mahdollisuuden kirjoittaa runsaasti blogia sekä siirtää se myös uudelle alustalle, mikä ilahduttaa minua vieläkin.

Toinen joulu Kanadassa

Näin lueteltuna yhdeksänteen vuoteemme Kanadassa mahtui kaikesta huolimatta monenlaista, mutta kokonaisuutena vuosi oli ennalta-arvaamaton ja hyvin erilainen kuin vuosi sitten aavistelin. Nyt alkava kymmenes vuosi Kanadassa tulee olemaan melkoinen merkkivuosi, sillä se on samalla myös viidestoista vuotemme maailmalla. Se on melkoisen pitkä aika!

Ennalta tiedämme jo että tuleva vuosi tulee jälleen muuttamaan elämäämme ja toivottavasti pääsemme vierailemaan vuoden aikana jälleen myös kotopuolessa. Epidemia hallinnee ainakin vuoden ensimmäistä puoliskoa, joten jätän sen suuremmat arvailut sikseen ja tarkastelen tapahtunutta jälleen vuoden päästä uudelleen.

(Yhteensä 203 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.