Yhdeksän vuotta Kanadassa

Äskettäin päättynyt vuosi 2020 oli kyllä täysin odottamaton ja kun katselen vuodentakaista kirjoitustani kahdeksannesta vuodestamme Kanadassa, en voi kuin hämmästellä miten tietämättömiä kaikki olivat vielä tuolloin tulevan vuoden tapahtumista. Suunnitelmissa oli vielä tuolloin matkoja ja normaalia arkielämää, mikä kaikki peruuntuisi vuoden mittaan.

Ennen koronahullutusta, ehdimme kuitenkin täpärästi käymään upealla laskettelumatkalla Coloradossa. Epidemian lähestyminen oli kyllä jo tuolloin ihmisten puheissa ja tartuntoja tilastoitiin runsaasti myös laskettelukeskuksissa, mutta onneksi selvisimme matkasta vain upeat muistot tuliaisinamme.

Coloradossa laskettiin ennen koronaa

Pääsiäiseksi suunniteltu Seattlen matkamme kuitenkin peruuntui ja vuoden toinen matka oli koronarajoitusten välissä tehty automatka pohjoiseen British Columbiaan, jonka pienet kylät ja vuoristomaisemat tekivät meihin vaikutuksen hieman huonosta kelistä huolimatta. Syksyyn puristimme vielä rentouttavan lomaviikon aina yhtä ihanassa Tofinossa.

Pohjoisessa piisasi erämaisemia

Leirintää näissä maisemissa

Loppukesän aikana ja erityisesti syksyyn tultaessa epidemia pahentui jälleen ja hylkäsimmekin toivon tulevasta laskettelukaudesta, mikä on ensimmäinen kerta koko Kanadassa asuttuna aikana. Pienesti harmillisesti kuluva  kausi on ollut sangen luminen, joten ne jotka vuorille ovat uskaltautuneet, on kyllä palkittu hyvillä olosuhteilla.

Vaikka vuosi 2020 olikin katastrofaalinen eri maiden talouksille, oli se kuitenkin henkilökohtaisesti hyvien uutisten vuosi. Jätin heinäkuussa videopelikehityksen taakseni ja siirryin uusiin johtotehtäviin toisessa firmassa, jonka haasteet ovat pitäneet minut kiireisenä koko loppuvuoden. Työkuviot jatkuvat mielenkiintoisina myös tänä vuonna, joten epidemiavuosi ei ollut huono aivan kaikessa.

Talous otti tänä vuonna osumaa

Syksyn ehdoton kohokohta oli uuden urheiluautomme saapuminen. Uusi auto tilattiin jo kesäkuun lopulla, mutta sen saapuminen suoraan tehtaalta kesti syyskuuhun asti. Uuden auton ratissa onkin ollut mahtavaa, joskin koronarajoitusten vuoksi kilometrejä ei ole kertynyt ensimmäisten neljän kuukauden aikana kuin alle 3000. Tämän ansiosta auto onkin säilyttänyt uutuudentunteensa ja tämän vuoden aikana kilometrejä karttunee jälleen.

Uudella autolla kelpaa ajella

Vuotemme piti alun perin päättyä perinteiseen tapaan jouluun Suomessa, mutta vietimmekin sen sijaan toista kertaa joulua kotosalla. Pitkä peräti 16 päivän joululoma oli mitä mahtavin ja tarjosi mahdollisuuden kirjoittaa runsaasti blogia sekä siirtää se myös uudelle alustalle, mikä ilahduttaa minua vieläkin.

Toinen joulu Kanadassa

Näin lueteltuna yhdeksänteen Kanadan vuoteemme mahtui kaikesta huolimatta monenlaista, mutta kokonaisuutena vuosi oli ennalta-arvaamaton ja hyvin erilainen kuin vuosi sitten aavistelin. Nyt alkava kymmenes vuosi Kanadassa tulee kuitenkin olemaan melkoinen merkkivuosi, sillä se on samalla myös viidestoista vuotemme maailmalla ja se jos mikä on pitkä aika!

Ennalta tiedämme jo että tuleva vuosi tulee muuttamaan elämäämme merkittävästi ja toivottavasti pääsemme vierailemaan vuoden aikana jälleen myös kotopuolessa. Epidemia hallinnee ainakin vuoden ensimmäistä puoliskoa ja tyttäremme syntymä jälkimmäistä. Näiden kahden tuntemattoman asian edessä jätänkin suuremmat arvailut sikseen ja tarkastelen tapahtunutta jälleen vuoden päästä uudelleen.

(Yhteensä 330 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.