15 vuotta maailmalla

Tämän vuoden merkkipäivä meinasi mennä minulta kokonaan ohitse siitäkin huolimatta, että kyse on ”pyöreästä” viidentoista vuoden lukemasta elämää ulkomailla. Syynä ajatuskatkokseeni on uusi vilkas perhe-elämämme, joka alkoi tyttäremme syntymästä elokuun alussa. Tuosta päivästä lähtien meillä on piisannut kiirettä siinä määrin, ettei blogin kirjoittaminen ole ollut mielessä yli kuukauteen.

Viidestoista vuotemme maailmalla on ollut todella erityinen, sillä nyt meitä kanadansuomalaisia on tässä taloudessa kolme. Pienen tyttömme syntymään liittyi monenlaista mutkaa, mutta olemme viimeinkin kaikki kotona, totuttelemassa uuteen arkeemme. Siinä onkin ollut valmistautumista, sillä saimme tietää raskaudesta viime vuoden lopulla ja kevät sekä kesä menivät yhdessä hujauksessa aiheeseen perehtyessä sekä vauvan tuloon valmistautuessa. Nyt kuukausien uurastamisen jälkeen sitä tunteekin itsensä aivan eri ihmiseksi, kun olemme yhtäkkiä pienen lapsen vanhempia!

Jännittävään päivään valmistautumista

Vastasyntynyt tyttäremme

Vuosi sitten tunnelmistamme kirjoittaessani en voinut edes aavistaa, että elämämme kokisi vuoden aikana näin suuren muutoksen. Se kertoo siitä miten paljon yhdessä vuodessa voikaan tapahtua. Samaan tapaa myös koronaepidemian luonne on muuttunut vuodessa, lähes kaikkien halukkaiden saatua nyt toisenkin rokotuksensa. Arkea värittävät tästäkin huolimatta vielä erinäiset rajoitukset ja maskipakko, mikä on harmillista, sillä juuri rokotuksen luvattiin muuttavan kaiken. Näin ei ole kuitenkaan käynyt ja tuleekin olemaan kiintoisa nähdä josko korona on ensi vuonnakin aihe mistä kirjoitan…

Kesän aikana saatiin rokotteet

Koronan vuoksi matkailu on jäänyt viimeisen vuoden aikana lähes tyystin väliin ja ainoa matkamme oli marraskuussa vietetty pitkä viikonloppu aina yhtä ihanassa Tofinossa. Siellä kuuntelimme sateen rummutusta ja aaltojen kohinaa, rennosta tunnelmasta sekä hyvästä ruoasta nauttien. Sen jälkeen ainoat retkemme ovat suuntautuneet lähiseudun puistoihin sekä esikaupunkien herkullisille jäätelökeitaille tämän kauniin ja erittäin kuuman kesän aikana.

Lähiseutumatkailua

Ilahduttavasti asumis- tai työrintamalla ei ole tapahtunut muutoksia, mikä on hyvä, sillä kuviot ovat meillä molemmilla hyvällä mallilla ja nykyiseen asuntoomme mahtuu hyvin pieni tyttö asumaan. Toivottavasti kuviot jatkuvat myös ensi vuonna tasaisina ja ilman mitään muutoksia.

Yksi merkittävä uutuus viimeisen vuoden aikana oli automme vaihtuminen upouuteen urheiluautoon, jonka ratin takana on kelvannut olla viime syyskuusta saakka. Kilometrejä ei ole kertynyt vähäisestä matkustamisesta johtuen kuin vaivaiset 8000, tehden autostamme lähes upouuden. Hauskaa 510 hevosvoiman auton ajaminen on kuitenkin ollut, eikä yksikään matka jätä enää kylmäksi.

Uusi auto on hauska

Varmaan juuri koronan vuoksi viidennentoista ulkomaanvuotemme tapahtumat ovat olleet sangen vähäiset, joskin lapsen syntymää paljon suurempaa elämänmuutosta ei voikaan kuvitella. Lapsen kasvu värittää varmasti myös tulevien vuosien tapahtumia, sillä vähän kaikki on ainakin nyt jonkin aikaa pitkälti pikkutyttömme ehdoilla tapahtuvaa. Eikä se haittaa meitä yhtään, sillä niin hauska tällaista pientä kääröä on pitää käsissään!

Jo alkaneen kuudennentoista vuoden tulevia tapahtumia onkin jälleen kerran vaikea ennustaa. Suomeen olisi kiva päästä pian kahden vuoden tauon jälkeen, joskin matkustaminen esimerkiksi jouluna on vähän avoinna ja voikin olla, että lennämme koko perhe kanssa vanhalle mantereelle vasta ensi kesänä. Tämän lisäksi meillä tulee tammikuussa täyteen pyöreät kymmenen vuotta Kanadassa, mitä pitää tuolloin juhlia. Kaikesta tästä ja paljon muusta jälleen vuoden päästä!

(Yhteensä 285 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.