Valloittava keijumetsä

Etelä-Surreyssä, lähellä White Rockin esikaupunkia, sijaitsee pieni ja monille tuntematon puisto nimeltä Redwood Park. Pienellä kukkulalla sijaitsevalla puistolla on kokoa 32 hehtaaria ja se oli alun perin 1870-luvulla raivattua viljelysmaata. Maan omisti paikallinen uudisasukas David Brown Senior, joka  lahjoitti tilan lapsilleen Peterille ja Davidille vuonna 1893. Kyseessä oli kuurojen kaksospoikien 21-vuotissyntymäpäivä.

Kaksoset rakastivat kuitenkin metsää yli kaiken ja he päätyivätkin viljelyn sijaan istuttamaan alueelle uuden metsän. Innokkaina luontoihmisinä he hankkivat itselleen eksoottisten puiden siemeniä ympäri maailmaa, joista kenties upeimpina Kaliforniassa kasvavien ja jopa 3500 vuoden ikään elävien mahtavien punapuiden siemenet.

Eksoottisia puulajeja

Puistosta löytyykin nykyään yli 50 eri puulajia, jotka tekevät sen puustosta muusta Lower Mainlandista poikkeavan. Mahtavat punapuut ovat kasvaneet sittemmin noin 120 vuoden ajan ja alkavat jo erottua muusta kasvustosta paksuina jättiläisinä.

Uudelleenkasvanut metsä

Veljekset asuivat nuoressa metsässään, jonne nämä rakensivat pienien mökin, jossa elivät eristyksissä aina kuolemaansa saakka vuonna 1949 sekä 1958. Näiden jäljiltä metsä siirtyi Surreyn kaupungin omistukseen, joka on tehnyt siitä sittemmin paikallisten suosiman puiston.

Kaksosten metsämökki

Paikalla olikin helteisenä lauantaina runsaasti väkeä, jotka olivat paenneet puistoon kaupungin tuskaisen kuumia jopa +36 asteen lämpötiloja. Kanadalaiset rakastavat viettää päivän puistossa tai rannoilla, ja paikalla olikin useita syntymäpäiväjuhlia viettäviä seurueita, nyt kun koronarajoituksia on höllennetty tuntuvasti.

Puistot ovat suosittuja piknikpaikkoja

Erityisesti lapsiperheitä vetää puoleensa puistossa asuvat maagiset keijut, jotka asuvat puistossa olevissa sadoissa, siis todellakin sadoissa, pienissä keijukodeissa. Perinteen alusta ei ole tarkkaa tietoa, mutta luetun perusteella se lienee saanut alkunsa paikallisten asukkaiden metsään piilottamista pienistä keijuovista. Niiden innoittamana puistossa vierailevat alkoivat tuoda mukanaan kotona askartelemiaan pieniä ja värikkäitä koteja, joita on nyt metsässä todellakin satoja!


Maaginen keijumetsä

Monenlaisia asuntoja

Näky onkin todella hauska ja on yllättävää miten vähän tunnettu paikka on kyseessä. Puisto sijaitsee Vancouverista noin 50 kilometriä etelään ja lähellä Yhdysvaltojen rajaa, mutta päivämatka sinne kannattaa ehdottomasti.


Värikkäitä keijukoteja

Keli oli lauantaina niin kuuma, että joudumme palaamaan paikalle joskus myöhemmin uudestaan, tutkimaan keijumetsää tarkemmin tyttäremme kanssa.

(Yhteensä 387 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Valloittava keijumetsä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.