Vivaldin neljä vuodenaikaa

Marraskuussa näkemämme kaunis joulubaletti Pähkinänsärkijä sai meidät pitkästä aikaa kiinnostumaan korkeakulttuurista, jonka tapahtumissa ei ole tullut juuri käytyä sitten Vancouveriin muutettuamme. Ehkä se on kaikki tämä ympäröivä luonto, joka vie kaiken vapaa-ajan joko vaeltamassa tai vuorilla lasketellessa, mutta syksyn pimeyden keskellä koimme jälleen herätyksen lähteä konserttisaleihin kuulemaan klassista musiikkia.

Teimmekin heti tuolloin muutaman varauksen tulevaisuuteen, joista ensimmäinen oli nyt joulun alla järjestetty Vancouverin sinfoniaorkesterin konsertti, jossa soitettiin  italialaisen Antonio Vivaldin säveltämä ja samalla myös säveltäjän tunnetuin viulukonserttosarja Neljä vuodenaikaa. Noin kolmen vartin mittaisen konserton aikana kuullaan ajattomia ja laajallekin yleisölle tuttuja barokkimusiikin sävelmiä, erityisesti ”kevään” ja ”syksyn” osioiden aikana.

Teos on kaunis ja ikoninen osa klassista musiikkia. Saavuimme kuulemaan esitystä UBC:n yliopiston vuonna 1997 valmistuneelle Chan Centre for the Performing Arts -konserttisalille, jossa sinfoniaorkesterin viulistit esiintyivät johtajanaan vain 29-vuotias amerikkalainen Benjamin Beilman. Beilman on saanut suurta suitsutusta voitettuaan vuonna 2010 Montrealissa järjestetyn nuorten artistien kilpailun ja tämän soittotaito on ansainnut hänelle lainaan vuonna 1709 valmistuneen Stradivariuksen, jonka upeaa ja ainutlaatuista ääntä saimme kuunnella illan aikana.

Benjamin Beilman on lahjakas nuori viulisti

Beilmanin soitto ja esiintyminen ovat erittäin eläväistä, mutta toimi hyvin yhteen ympäröivän orkesterin sekä esiintymistilan kanssa. 1200-henkinen loppuunmyyty yleisö kuunteli upeaa esitystä haltioituneena aina viimeiseen sointuun saakka, ennen räjähtämistä raikuviin aplodeihin.

Loistavat paikat permannolla

Seuraava klassisen musiikin konserttimme tulee olemaan huhtikuulla tulla kuulemaan Vancouverin Sinfoniaorkesterin sovitusta Beethovenin yhdeksännestä sinfoniasta. Siinä onkin hyvä annos kulttuuria kevääseen.

(Yhteensä 887 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.