Kahdeksan vuotta Kanadassa

Tammikuu tarkoittaa jälleen yhtä uutta asuinvuotta Kanadassa. Takana on kahdeksan vuotta maassa ja alkamassa jo peräti yhdeksäs vuosi. Kymmenen vuotta lähestyykin vääjäämättä, mikä on kyllä äärimmäisen pitkä aika. Mutta mitäpä menneeseen vuoteen sitten mahtui tällä kertaa? Paljon pientä ja jotain suurempaakin, kaikkein suurimpana asiana toukokuussa saatu Kanadan kansalaisuus. Takana onkin nyt yhdeksän kuukautta kanadalaisena ja ajatukseen on alkanut hiljalleen tottua.

Kansalaisuus oli vuoden iso juttu

Uuden kaksoiskansalaisuusidentiteetin rakentamisessa menee kuitenkin vielä aikaa. Uutta passia ei ole päässyt vilauttamaan vielä kuin muutaman kerran, mutta onhan kansalaisuus silti todella iso asia. Sen myötä saimme esimerkiksi äänestää syksyn parlamenttivaaleissa, joissa valta Kanadassa otti harppauksen oikealle.

Kahdeksannen vuoden aloitti kuitenkin perinteinen talvikauden laskettelu ja tämänvuotisena erikoisuutena kävimme helmikuussa kokeilemassa Seattlen lähirinteet. Laskettelukausi oli muutenkin todella hyvä ja joinain päivinä jopa erinomainen, kun lunta satoi runsaasti.

Laskettelukausi oli jälleen hyvä

Kevään kulmilla saimme myös luoksemme vuoden ensimmäiset vieraat, kun vanhempani vierailivat luonamme kolmatta kertaa. Matka ajoittui ilahduttavasti uuden kansalaisuuden valatilaisuuden yhteyteen, joten nämä saivat todistaa tätä juhlaa kanssamme. Vierailimme myös British Columbian pääkaupunki Victoriassa, joka oli meillekin uusi tuttavuus vaikka onkin niin lähellä. Kaupunkiin tulikin palattua vielä uudelleen kiitospäivän aikaan, kun kokeilimme Vancouverin ja Victorian välistä nopeaa lauttayhteyttä.

Vuoden teemana on ollut ehdottomasti Kanada sekä kanadalaisuus, ja vuoden suurin lomamatkamme oli kahden viikon kotimaanmatka kauniissa kotiprovinssissamme. Reissulla nähtiin niin valaita, karhuja, huikeita vuoristoja kuin mahtavana jyliseviä vesiputouksia Bella Coolan sekä Jasperin alueilla.

Telttailemaan kerkesimme tänä vuonna reissumme lisäksi ainoastaan kerran ja sekin ihan tässä lähiseudulla kauniissa Harrison Hot Springsissä. Syyskuussa luoksemme saapuivat puolestaan jo neljättä kertaa Niinan vanhemmat, joille Vancouver alkaa olla melkoisen tuttu vierailukohde. Vietimme porukassa hieman sateisen, joskin erittäin rentouttavan viikonlopun Tofinon alueella, joka on ehdottomia suosikkipaikkojamme koko länsirannikolla.

Harrison Hot Springissä oli lämmin telttailla

Matkarintamalla tapahtui myös Kanadan ulkopuolella, sillä marraskuussa minä toteutin pitkäaikaisen haaveen uudesta soolomatkasta. Matkasin tuolloin tutkimaan hiostavan kuumia Malesiaa ja Singaporea kymmenen päivän ajaksi. Kiehtova matka olikin hyvä katkaisu kiireiseen loppuvuoteen.

Vuoden päätti lopulta perinteinen joululoma Suomessa, jonka yhteydessä vietimme myös hieman aikaa Helsingissä nähtävyyksiä katsellen sekä hyvästä ruoasta nauttien.

Helsingissä herkuteltiin

Vuoteen ei mahtunut sen suurempia muutoksia asunto- tai työrintamalla, mikä oli ihan hyvä asia ja niinpä vuoden voikin katsoa olleen melko tasainen. Kelit olivat kauniit läpi vuoden ja vuoteen 2019 mahtui varmasti eniten aurinkoisia päiviä niin keväällä, kesällä kuin syksylläkin koko kahdeksan asuinvuotemme ajalta. Metsäpalosavukin loisti ilahduttavasti poissaolollaan kesäkuukausien ajan.

Mutta mitä onkaan edessä seuraavien 365 vuorokauden aikana? Todennäköisesti ei mitään ihan kovin ihmeellistä, sillä suunnitelmissamme ei ole yhden kaukomatkan sekä Suomeen suuntautuvan kesäviikon lisäksi mitään sen suurempaa. Vuosi voi kuitenkin osoittaa ennustukseni jälleen kerran vääräksi ja kerronkin siitä taas vuoden kuluttua.

(Yhteensä 417 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.