Kahdeksan vuotta Kanadassa

Tammmikuu tarkoittaa jälleen yhtä uutta asuinvuotta täällä Kanadassa. Takana on kahdeksas vuosi maassa ja alkamassa jo peräti yhdeksäs. Kymmenen vuotta lähestyykin vääjäämättä, mikä on pitkä aika.

Mitäpä menneeseen vuoteen sitten tällä kertaa mahtui? Paljon pientä ja jotain hieman suurempaakin, kaikkein suurimpana asiana varmasti toukokuussa saatu Kanadan kansalaisuus. Takana on nyt yhdeksän kuukautta kanadalaisena ja ajatukseen on alkanut hiljalleen tottua.

Kansalaisuus oli vuoden iso juttu

Uuden kaksoiskansalaisuusidentiteetin rakentamisessa menee kuitenkin vielä jonkin aikaa. Uutta passia ei ole päässyt vilauttamaan vielä kuin muutaman kerran, mutta onhan kansalaisuus iso asia. Sen myötä saimme esimerkiksi äänestää syksyn parlamenttivaaleissa, joissa valta Kanadassa otti harppauksen oikealle.

Kahdeksannen vuoden aloitti kuitenkin perinteinen talvikauden laskettelu ja tämänvuotisena erikoisuutena kävimme helmikuussa kokeilemassa Seattlen lähirinteet. Laskettelukausi oli muutenkin hyvä ja joinain päivinä jopa erinomainen.

Laskettelu kausi oli jälleen hyvä

Kevään kulmilla saimme myös luoksemme vuoden ensimmäiset vieraat, kun vanhempani vierailivat luonamme kolmatta kertaa. Matka ajoittui ilahduttavasti uuden kansalaisuuden valatilaisuuden yhteyteen, jota nämä saivat todistaa tätä juhlaa kanssamme. Vierailimme myös yhdessä British Columbian pääkaupunki Victoriassa, joka oli meillekin uusi tuttavuus. Kaupunkiin tulikin palattua vielä uudelleen kiitospäivän aikaan, kun kokeilimme Vancouverin ja Victorian välistä nopeaa lauttayhteyttä.

Vuoden teemana on ollut ehdottomasti Kanada sekä kanadalaisuus, ja vuoden suurin lomamatkamme oli kahden viikon kotimaanmatka kauniissa kotiprovinssissamme. Reissulla nähtii valaita, karhuja, huikeita vuoristoja sekä mahtavana jyliseviä vesiputouksia Bella Coolan sekä Jasperin alueilla.

Telttailemaan kerkesimme tänä vuonna reissumme lisäksi ainoastaan kerran ja sekin ihan tässä lähiseudulla kauniissa Harrison Hot Springsissä. Syyskuussa luoksemme saapuivat puolestaan jo neljättä kertaa Niinan vanhemmat, joille Vancouver alkaa olla melkoisen tuttu vierailukohde. Vietimme porukassa hieman sateisen, joskin erittäin rentouttavan viikonlopun Tofinon alueella, joka on ehdottomia suosikkipaikkojamme koko länsirannikolla.

Harrison Hot Springissä oli lämmin telttailla

Matkarintamalla tapahtui myös Kanadan ulkopuolella, sillä marraskuussa minä toteutin pitkäaikaisen haaveen uudesta soolomatkasta. Matkasin tuolloin tutkimaan hiostavan kuumia Malesiaa ja Singaporea kymmenen päivän ajan yksikseni. Matka olikin hyvä katkaisu kiireiseen loppuvuoteen.

Vuoden päätti lopulta perinteinen joululoma Suomessa, jonka yhteydessä vietimme myös hieman aikaa Helsingissä nähtävyyksiä katsellen sekä hyvästä ruoasta nauttien.

Helsingissä herkuteltiin

Vuoteen ei mahtunut sen suurempia muutoksia asunto- tai työrintamalla, mikä oli ihan hyvä asia ja niinpä vuoden voikin katsoa olleen melko tasainen. Kelit olivat läpi vuoden kauniit ja vuoteen 2019 mahtui varmasti eniten aurinkoisia päiviä niin keväällä, kesällä kuin syksylläkin koko kahdeksan asuinvuotemme ajalta. Metsäpalosavukin loisti ilahduttavasti poissaolollaan kesäkuukausien ajan.

Mutta mitä onkaan edessä seuraavien 365 vuorokauden aikana? Todennäköisesti ei mitään ihan kovin ihmeellistä, sillä suunnitelmissamme ei ole yhden kaukomatkan sekä Suomeen suuntautuvan kesäviikon lisäksi mitään sen suurempaa. Vuosi voi kuitenkin osoittaa ennustukseni jälleen kerran vääräksi ja kerronkin siitä taas vuoden kuluttua.

(Yhteensä 267 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.