Berliinin kesäkeitaat

Sääennusteiden mukaan Berliinissä odotetaan ensi viikosta todella helteistä ja elohopea saattaa kohota jopa 37 asteeseen. Yli 35 asteen helteet eivät ole Saksan pääkaupungissa kesäaikaan harvinaisia ja vaikka uudisasunnoista löytyykin usein ilmastointi, on se silti monissa kodeissa harvinaista herkkua. Siksi kesä onkin monissa berliiniläiskodeissa tuskaista aikaa, asuntojen muuttuessa kuumiksi pätseiksi. Miten berliiniläiset sitten selviävät kuumuudesta?

Vaihtoehtoja on oikeastaan vain kaksi; joko lähdet ostoksille ilmastoituun ostoskeskukseen tai vietät koko päivän jollain Berliinin yli 60:stä julkisesta uimahallista, rannasta tai ulkoaltaasta. Suurkaupungista löytyy todella monenmoista uima- ja kylpypaikkaa, jotka ovat yleensä huokean hintaisia tai täysin ilmaisia nauttia. Kaikki paikat löytää helposti netistä.

Berliiniläiset vilvoittelevat kesällä veden äärellä

Kehärata Ringbahnin sisäpuolella vaihtoehdot rajautuvat lähinnä uimahalleihin sekä suurten puistojen yhteydessä oleviin ulkoaltaisiin. Nämä ovat todella suosittuja ja useimpien ohessa on vesiliukumäkiä sekä muuta lapsiperheitä ilahduttavaa toimintaa.

Prinzenbadin ulkoaltaat

Valitettavasti itse kaupunkia halkova Spree-joki ei sovellu uimiseen, vaikka sen varrella onkin useita auringonottoon soveltuvia hiekkarantaisia ”rantabaareja”. Niissä virkistyminen rajautuukin ennemminkin kylmän huurteisen nauttimiseen urbaanissa kaupunkiympäristössä.

Spreen varrella ei voi uida

Kantakaupungin ulkopuolella vaihtoehtoja on kaikissa suunnissa, sillä Berliinin ympärillä on lukuisia järviä. Merkittävimpiä alueita ovat Wannseen seutu lounaassa matkalla Potsdamiin sekä Müggelseen alue kaakossa, joissa molemmissa sijaitsee useita suosittuja uimarantoja.

Wannsee yksi suosituimpia uimarantoja

Kaikkein parasta Berliniin hyvinhoidetuissa uimaparatiiseissa kuitenkin on, että niiden äärelle pääsee melkein poikkeuksetta julkisen liikenteen avulla. Helpon saavutettavuuden vuoksi suosituimmat alueet ovatkin kesäviikonloppuisin ruuhkaisia, kun paikalle saapuu tuhansia hellettä pakoilevia berliiniläisiä. Liikkeellä on siis syytä olla aikaiseen.

Julkisilla pääsee kaikkialle

Jos tavallinen saksalainen uimaranta ei kuitenkaan kelpaa ja mieli halajaa etelän tropiikkiin, löytyy Berliinistä tähänkin lääke. Vain 60 kilometriä kaupungista etelään sijaitsee vanhaan zeppeliinihalliin vuonna 2004 avautunut maailman suurin sisävesipuisto, Tropical Islands Resort. Huojuvia palmuja, hiekkarantoja sekä lukuisia vesiliukumäkiä sisältävä vesipuisto on melkoinen ilmestys keskellä tasaisia Brandenburgin peltoja ja siellä vieraileekin vuodessa noin miljoona vierasta. Valitettavasti emme vierailleet vesipuistossa Berliinissä vielä asuessamme ja se onkin listallamme joskus hamassa tulevaisuudessa kaupungissa jälleen vieraillessamme. 🙂

Maailman suurin sisätropiikki

(Yhteensä 1 118 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.