Jouluvalaistu Coquitlam

Kanadalaiset rakastavat joulua ja pohjoisamerikkalaiseen tapaan oma koti ei ole valmistautunut kunnolla jouluun, ellei sitä ole vuorattu ympäriinsä värikkäillä jouluvaloilla. Oman asuinalueen näyttävimpien jouluvalojen titteli on suuri ylpeyden aihe ja jokavuotinen tiukka kisa, johon ottavat osaa niin kaupungit, lukuisat maksulliset jouluvalotapahtumat kuin yksityiset kaupunkilaiset.

Light at Lafarge

Joulu Lafarge Lakella

Rauhallinen lampi

Vancouverissa joulukuu otetaan perinteisesti vastaan lukuisilla värikkäillä valoinstalaatioilla, mutta myös esikaupungeissa osataan valaista paikat joulun kunniaksi. Erittäin suosittu ja täysin ilmainen tapahtuma on Coquitlamissa järjestettävä Lights at Lafarge, jossa kaupungin keskustassa sijaitsevan Lafarge Lakea ympäröivä 1,2 kilometrin mittainen rantaraitti valaistaan joulun teemalla.

Lampi hohkaa joulun väreissä

Coquitlamin valaistu keskusta

Lafargen joulutapahtuma on metropolialueen suurin joulunajan ilmaistapahtuma, joka kerää paikalle ennen joulua ja sen jälkeenkin yli 100 000 uteliasta. Itse en ollut edes kuullut tapahtumasta ennen viime vuotta, joten lähdinkin suurella mielenkiinnolla tarkastamaan mistä kaikessa kohussa onkaan kyse. 😀

Coquitlamin kulttuurikeskus


Valokäytävää ja -tunneleita

Keli oli tiistai-iltana poutainen mutta kylmä, elohopean huidellessa lähellä nollaa astetta. Paikan päällä oli kylmästä illasta huolimatta runsaasti väkeä ja erityisesti lapsiperheitä, jotka olivat tulleet katsastamaan tämänvuotisen jouluvalaistuksen. Valot olivatkin omasta mielestäni kauniit ja hyvällä maulla laitetut, sillä eri kokonaisuudet olivat selkeitä. Joissain muissa tapahtumissa kuten esimerkiksi VanDusenin puutarhan joulushowssa valoja on usein paikoin niin käsittämättömän paljon, ettei kaikkia yksityiskohtia edes huomaa.


Kanada 150 -teemaakin löytyi

Joulun ruokapöytä

Mielestäni Lafargen joulu onkin ehdottomasti näkemisen arvoinen, eikä vain siksi että kyseessä on ilmaistapahtuma. Paikan päälle on nyt myös helppo saapua, kun uusi Skytrain-linja Coquitlamiin on käytössä. Junat liikennöivät aivan Lafarge Laken viereen, joka on uuden Evergreen Extensionin päätepysäkki. Joulun valoa on siis todella helppoa saapua ihastelemaan. 🙂

Paikalle on helppo saapua Skytrainilla

(Yhteensä 262 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.