Ensivaikutelma Vancouverista

Kuten viime viestissä kerroin, on Länsi-Kanadan Vancouver uusi tuleva kotikaupunkimme ja kirjoitan tätä viestiäni juuri tällä hetkellä Kanadasta! Saavuin tänne sunnuntaina tutustumaan viikon ajaksi tammikuussa alkavaan uuteen työhöni, tuleviin kollegoihini sekä tietysti itse kaupunkiin.

Kymmenen tunnin lento Frankfurtista oli pitkä istuttava, mutta sujui kuitenkin hyvin. Maisemat koneesta olivat talviset, sillä Grönlanti ja Kanadan pohjoiset osat ovat lähes ikuisessa lumen ja jään vallassa. Lumi oli laskeutunut myös muualle Kanadaan ja vain itse leuto Vancouver osoittautui lumettomaksi. Laskeutuessa oli kuitenkin mahdollista ihailla kaupungin vierellä kohoavien korkeiden vuorten kaunista lumipeitettä, mikä oli maaginen näky!

Maahantulomuodollisuudet olivat simppelit ja otin lentokentältä vuokra-auton alleni. Päivän ollessa kaunis, ajelin huvikseni pidempää reittiä keskustan lävitse hotellilleni. Matkalla minulle tuli yllätyksenä, että Vancouverin keskusta onkin mäkistä, mitä en ollut karttojen perusteella arvannut. Hotellini sijaitsee naapurikaupunki Burnabyssä Metrotownin kaupunginosassa, joka sijaitsee korkean mäen huipulla. Yksi mäelle johtava tie oli jyrkempi kuin San Franciscossa konsanaan ja en kyllä haluaisi joutua pysähtymään sillä oleviin liikennevaloihin talvikelillä.

Burnaby hotellin 13. kerroksesta

Jetlag iski jo heti ensimmäisenä yönä ja heikosti nukutun yön jälkeen suuntasin maanantaiaamuna toimistolle. Matka toimistolle oli hieman jännä, sillä aamusta satoi lunta taivaan täydeltä. Maa oli valkoisena loskaisesta lumesta, mutta onneksi vuokra-autossa oli talvirenkaat jotka tuntuivat pitävän mäissäkin. Itse toimisto on upean moderni rakennus, mutta harmillisesti se sijaitsee sangen syrjässä itse Vancouverista. Auto onkin melkein pakollinen ensimmäinen hankinta, vaikka julkisillakin pääsisi perille. Ajaminen tuntuu kuitenkin helpolta ja matkaa Downtownista on kertyy reilu puoli tuntia, matkan ollessa mitaltaan noin 13 kilometriä. Tulevat työkaverit ovat myöskin mukavia ja itse työ vaikuttaa kiintoisan haastavalta, joten mielialani on korkealla!

Keli Vancouverissa on vuodenaikaan tyypillinen ja sadetta onkin piisannut joka päivälle. Olen silti suunnannut joka päivä hotellilta keskustaan, joka on todella upea paikka. Pilvenpiirtäjien keskellä Vancouver tuntuu todelliselta suurkaupungilta, mitä se 2,2 miljoonan asukkaan kotina onkin. En ole ottanut vielä juurikaan valokuvia, vaikka järkkärini mukana onkin. Sateen keskellä ei vain jaksa kikkailla kameran kanssa ja kuvia ehtii kyllä ottamaan ensi vuonna ihan ajan kanssa.

Ensivaikutelma Vancouverista onkin siis ollut erittäin positiivinen ja kaupunki vaikuttaa juuri niin mahtavalta kuin kaikki sanovat. Jopa kehnon kelin keskellä Vancouver hurmaa kävijän ja toivon mukaan keli paranee loppuviikkoa kohden, sillä olen kaupungissa aina lauantaihin saakka. Olisikin mukava nähdä paikkoja hieman paremmankin kelin keskellä vallitessa, mutta katsotaan miten käy ja lauantaihin on vielä aikaa.

Terveisiä täältä länsirannikolta!

(Yhteensä 258 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.