Ensivaikutelma Vancouverista

Kuten viime viestissä kerrottua, saavuin sunnuntaina tänne Vancouveriin tutustumaan viikon ajaksi tammikuussa alkavaan uuteen työhöni, tuleviin kolleegoihini sekä tietysti hieman itse kaupunkiin. 10-tuntinen lento Frankfurtista oli pitkä istuttava, mutta sujui kuitenkin hyvin. Maisemat koneesta olivat talviset, sillä Grölanti ja Kanadan pohjoiset osat ovat ikuisessa lumen ja jään vallassa. Lumi oli laskeutunut myös muualle Kanadaan ja vain itse Vancouver osoittautui lumettomaksi. Laskeutuessa oli kuitenkin mahdollista ihailla kaupungin vierellä kohovien vuorten kaunista lumipeitettä.

Maahantulon muodollisuudet olivat simppelit ja otin lentoasemalta vuokra-auton alleni. Koska päivä oli kaunis, ajelin huvikseni pidempää reittiä keskustan lävitse hotellilleni. Matkalla tuli todettua, että Vancouverin keskusta-alue onkin sangen mäkistä, mitä en ollut karttojen perusteella ennalta arvannut. Hilton hotellini sijaitsee naapurikaupunki Burnabyssä Metrotown nimisellä alueella, joka sijaitsee puolestan korkean mäen huipulla. Yksi mäelle johtava tie oli kenties jyrkempi kuin San Franciscossa konsanaan ja en kyllä haluaisi joutua pysähtymään sillä oleviin liikennevaloihin talvikelillä.

Näkymä 13. kerroksen hotellihuoneestani

Jetlag iski ekana yönä ja heikosti nukutun yön jälkeen suuntasin maanantaiaamuna toimistolle. Matka toimistolle oli hieman jännä, sillä aamusta satoi lunta taivaan täydeltä. Maa oli valkoisena loskaisesta lumesta, mutta onneksi vuokra-autossa oli Mud+Snow renkaat jotka tuntuivat pitävän ihan hyvin mäissäkin. Itse toimisto on upea moderni rakennus, mutta hieman harmillisesti se sijaitsee sangen syrjässä itse Vancouverista. Auto on melkein pakollinen hankinta, vaikka julkisillakin pääsee perille. Alueelle on helppo ajaa ja matkaa Downtownista on reilu puoli tuntia (matkana noin 13 kilometriä). Tulevat työkaverit ovat myöskin mukavia ja itse työ vaikuttaa kiintoisan haastavalta.

Keli Vancouverissa on tähän vuodenaikaan tyypillinen ja sadetta on piisannut joka päivälle. Olen silti joka päivä suunnannut hotellilta pyörimään keskustaan, joka on upea paikka. Pilvenpiirtäjien keskellä Vancouver tuntuu todelliselta suurkaupungilta, mitä se 2,2 miljoonalla asukkaallaan toki onkin. En ole ottanut vielä juurikaan valokuvia, vaikka järkkäri mukana onkin. Sateen keskellä ei vaan jaksa kikkailla kameran kanssa ja kuvia ehtii ottamaan ensi vuonna ihan ajan kanssa. 😉

Ensivaikutelma Vancouverista on ollut siis erittäin positiivinen ja kaupunki vaikuttaa juuri niin mahtavalta kuin kaikki sanovatkin. Jopa kehnon kelin keskellä Vancouver hurmaa kävijän. Toivon mukaan keli paranee loppuviikkoa kohden, sillä olen kaupungissa lauantaihin saakka ja olisi kiva nähdä paikkoja hieman paremmankin kelin keskellä. Katsotaan miten käy, sillä lauantaihin on vielä aikaa.

(Visited 180 times, 1 visits today)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.