Lumikaaos yllätti Vancouverin

Vancouverissa ei olla totuttu lumeen, sillä kaupunkialueella sitä sataa yleensä vain muutamana päivänä vuodessa ja siitäkin jää vain harvoin mitään maahan. Tämän vuoksi harva on myöskään varautunut kunnolliseen talveen esimerkiksi kunnollisilla talvirenkailla, koska lunta ei yksinkertaisesti sada muuta kuin vuorilla, joilla lunta sataa aivan metrikaupalla.

Sääntöön on kuitenkin aina poikkeuksensa ja tällä viikolla talvi yllättikin vancouverilaiset peräti kahteen otteeseen. Ensimmäistä lumisadetta ennustettiin maanantaille ja pyry saapuikin jo yöllä kaupunkiin. Lumisade oli kuitenkin niin paikallista, että monet lähtivät kotoaan töihin vesisateen keskeltä ja joutuivat matkallaan yllätytetyksi varsinkin täällä Burnaby seudulla, jonka kukkuloilla sade tuli lumena.


Hieman erilainen aamumaisema

Me heräsimme aamulla kauniiseen lumen peittämään maisemaan, joka avautui alapuolellamme. Lunta oli tullut sen verta runsaasti, että sen arvasi aiheuttavan autoilijoille suuria ongelmia, joten jätinkin suosiolla auton kotiin ja kävelin töihin. Tunnin kävelymatkan aikana minulle kävi selväksi, että olin tehnyt oikean päätöksen, sillä näin kaikkialla kesärenkailla autoilevia jumissa auraamattomien katujen keskellä.

Päätiet olivat täysin jumissa autojen liukastellessa

Autoilijat eivät olleet kuitenkaan ainoat, jotka äkillisesti tullut talvi yllätti, sillä myös bussit ja kuorma-autot olivat suurissa ongelmissa äkkiä jäätyneissä jyrkissä mäissä. Kävelymatkani aikana en nähnyt yhtään liikkuvaa linja-autoa, sillä ne olivat kaikki jämähtäneet jo aamuyöstä rinteiden alapäähän ja odottivat nyt hinausapua. Teillä näkyi myös poikittain olevia kuorma-autoja sekä kolhiintuneita autoja, mikä oli suurin syyni jättää auto kotiin.

Kauniin talvisia sivukatuja matkalla töihin

Toimistolla oli maanantaina hyvin hiljaista ja oli mukava katsoa ikkunoista ulkona pyryttävää lunta. Iltapäivällä edessä oli samanlainen kävely takaisin kotiin, mikä ei ollut kovin mukavaa loskaisilla tienpientareilla. Mieleeni muistuikin jälleen, miten ihana Vancouverin lämmin ja loskaton talvi onkaan, ja miten vähän pakkasta sekä jatkuvaa lunta kaipaakaan. Jos se minusta riippuu, niin lumi kuuluu vain ja ainoastaan vuorille, ei kaupunkiin.


Kävelyä hitaammin liikkuva iltapäiväruuhka lumipyryn keskellä

Ylhäällä Metrotownissa lumentulo oli tauonnut

Tuoreesta lumesta voi myös nauttia

Pakkasta on sittemmin jatkunut koko viikon ja niinpä meillä onkin ollut lumi maassa maanantaista saakka. Tiistai ja keskiviikko olivat upean aurinkoisia pakkaspäiviä, jolloin vuoret loistivat valkoisina sinistä taivasta vasten. Tänään torstaina lunta saatiin myös lisää, sillä päivälle ennustettiin jopa maanantaita sakeampaa lumimyräkkää. Alkuviikosta viisastuneena ihmiset pysyivätkin tällä kertaa kotonaan ja mekin työskentelimme koko päivän kotimme lämmössä.

Kaaosta seurasi upeita pakkaspäiviä

Kylmä keli jatkuu vielä ensi viikollakin, joskin viikonlopuksi on luvassa myös muutamia lämpimiä päiviä, joten lumi muuttunee jäisemmäksi. Viikon mittainen jakso lunta maassa onkin täällä suunnalla melko poikkeuksellista, joskaan ei täysin tavatonta, joskin vuosia pitää mennä taaksepäin melkoinen määrä vastaavanlaisen talven löytämiseksi. Saapa nähdä mitä talvi pitääkään vielä sisällään.

(Yhteensä 758 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.