Influenssa-aallon harjalla

Blogin puolella on pitänyt viime viikkoina hiljaista, mihin on ollut syynä se, että olemme olleet Niinan kanssa molemmat sangen kipeinä. Niina oli kipeänä jo hyvän aikaa ennen joulua, mutta onneksi saimme joulun Suomen reissun tehtyä ilman sen suurempia ongelmia. Ei kulunut kuitenkaan pitkään niin flunssa tai todennäköisesti influenssa pisti Niinan sänkyyn koko viikon ajaksi.

Kyseessä on influenssa-aalto, joka jyllää paraikaa varsinkin täällä Lower Mainlandin alueella. Sen vaikutukset on nähnyt konkreettisesti toimistollakin, jossa ihmisiä on alkanut jäädä sairaaksi erityisesti tällä viikolla alati kiihtyvällä tahdilla.

Itse olen harvoin sairaana ja edellisestä merkittävämmästä flunssasta on jo muutama vuosi. Kaiken keskellä aloinkin jo toivoa, että selviäisin tästäkin aallosta terveenä, sillä olinhan jo pyörinyt Niinan sairastelun keskuudessa yli viikon verran. Mutta turha toivo ja tämän viikon tiistaina kuume iski päälle voimalla ja sittemmin onkin tullut oltua kodin vankina aina tähän päivään saakka. Onneksi kuumeilu alkaa olla jo ohi menevä ilmiö eli minäkin olen jo voiton puolella, mutta onhan tämä sairaana pidempään makaaminen aina niiiin kypsää puuhaa… 🙁

Influenssa-aalto pyyhkii yli Kanadan

Kanadan Terveysvirasto ylläpitää netissä erityistä FluWatch nimistä sivustoa, jossa tiedotetaan viikottain influenssa-aallon etenemisestä raportein sekä kartoin. Uusin kartta vahvistaa, että asuinalueemme (ja suurkaupungit ylipäätänsä) ovat tässä asiassa ”aallonharjalla” ja erityisesti tällä viikolla vahvistettujen influenssatapausten määrä on räjähtänyt monin paikoin.

Lower Mainlandin kohdalla normaalia rankempaan influenssakauteen on varmasti vaikuttanut puolentoista kuukauden mittainen hyvin poikkeuksellinen talvi, joka toi mukanaan lunta ja pakkasta, mihin ei olla paikallisesti niin totuttu. Lumi ja pakkaset lähtivät Burnabyssä vasta juuri tällä viikolla, niiden kestettyä joulukuun alusta saakka.

Vancouverilaisille tuntematon talvi

Toivoa sopii, että aalto taittuu nopeaan ja ihmiset pääsevät takaisin arkeen. Sitä ennen ei auta kuin köhiä, niistää, pihistä ja mittailla kuumetta, eikä liiemmin istua koneen ääressä kirjoittamassa blogia. 😐

(Yhteensä 229 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.