Naisten MM-jalkapalloa katsomassa

Suomessa harva edes tietää, että Kanadassa ovat paraikaa käynnissä naisten jalkapallon maailmanmestaruuskisat. Kun miesten jalkapallon MM-kisat ovat maailman suurin urheilutapahtuma ja miljoonalahjusten arvoinen bisnes, eivät naisten kisat nauti läheskään samanlaisesta huomiosta. Kanada saikin kisat helpolla, sillä se oli ainoa hakija alunperinkin epäuskottavan Zimbabwen jättäydyttyä kisasta alkuvaiheessa. 🙂

Kanada on hieman epätavallinen paikka jalkapallon MM-kisoille, sillä Pohjois-Amerikka on niitä harvoja mantereita jossa jalkapallo ei ole kovin merkittävä urheilulaji. Ehkäpä juuri siksi FIFA myönsikin kisat mieluusti Kanadalle, lisätäkseen lajin näkyvyyttä täällä. Vaikka Kanadassakin jalkapallo tulee suosiossa vasta jääkiekon ja muutaman muun lajin perässä, ovat kanadalaiset kuitenkin ottaneet innolla osaa meneillään olevaan turnaukseen.

Stadionin ulkopuolella ennen ottelua

Kuudessa eri kaupungissa järjestettävissä alkusarjan otteluissa kävi yli miljoona katsojaa, mihin on ylletty vasta kolme kertaa. Riippuen Kanadan ja Yhdysvaltojen joukkueiden pärjäämisestä jatko-otteluissa voikin olla, että kisoista tulee vielä kaikkien aikojen katsotuimmat naisten kisat. Miesten kisoihin verrattuna se ei ole vielä valtavasti, mutta ilahduttava saavutus siltikin.

Mekin päätimme ottaa tästä ainutkertaisesta tapahtumasta ilon irti ja kävimme tiistaina katsomassa Japanin ja Hollannin välistä ottelua. Ottelu pelattiin Vancouverin keskustassa sijaitsevalla BC Place stadionilla, joka oli ollut ääriään myöten täynnä viikonlopun Kanada – Sveitsi ottelussa. Stadionille mahtuu 54 000 katsojaa ja tunnelman sanottiin olleen tuolloin katossa, varsinkin kun Kanada voitti kyseisen ottelun. Meillä ei ollut Japanin ja Hollannin välillä väliä voittajasta ja menimmekin paikalle halpojen lippujen sekä itse kokemuksen houkuttelemana. 😀

Upea BC Place

Ensimmäistä kertaa BC Placella

Tiistaiseen otteluun oli saapunut 28 717 ihmistä, mikä saattaa kuulostaa paljolta, mutta täyttää suuren stadionin juuri ja juuri puolilleen. Tunnelma oli kuitenkin ottelun aikana hyvä ja itse ottelu maalirikas, päättyen Japanin 2-1 voittoon. Vancouverissa asuu paljon japanilaisia, jotka juhlivatkin voittoa yllättävän riehakkaasti.

Iloinen Japanin kannattaja

Meistäkin kokemus oli ihan mukava ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Meitä on aina hävettänyt miten Saksassa asuessa kävimme vain kerran katsomassa jalkapalloa, vaikka tiesimmekin varsinkin MM-kisojen olevan iso juttu maassa. Tämä olikin siis vasta toinen jalkapallo-ottelumme ikinä ja siksi mukava kokemus.

Näkövinkkeli korkealla sijaitsevilta paikoiltamme

Jalkapallokenttä sivusta

Ja eihän sitä tiedä vaikka Kanadassa järjestettäisiin vielä joskus miestenkin MM-kisat, sillä maa on mukana vuoden 2026 kisojen tarjouskilpailussa. Niihin kisoihin on vielä aikaa 11 vuotta, mutta jos Kanada vain suostuu maksamaan FIFA:lle tarpeeksi lahjusrahaa, voihan se olla että Vancouverissa pelataan huipputason jalkapalloa vielä uudemmankin kerran. 😛

(Yhteensä 415 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Naisten MM-jalkapalloa katsomassa”

  1. Turnauksen loppuottelu pelattiin eilen sunnuntaina täällä Vancouverissa Japanin ja Yhdysvaltojen välillä. Ottelu oli poikkeuksellisen maalirikas ja päättyi Yhdysvaltojen murskaavaan 5-2 voittoon. Ottelua oli saapunyt paikanpäälle seuraamaan myös Yhdysvaltojen varapresidentti Joe Biden, jonka autosaattue kulki asuntomme editse.

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.