Metrotownin projektipäivitys

Kerroin viime elokuussa Vancouverin naapurikaupunki Burnabyn suurista rakennusprojekteista. Burnaby on sangen poikkeuksellinen pohjoisamerikkalainen esikaupunki, sillä sieltä löytyy uskomattoman paljon korkeita tornitaloja sekä pilvenpiirtäjiä peräti neljästä eri kaupunkikeskuksesta. Kaikkia keskuksia yhdistää tukeutuminen Skytrain-verkostoon, joka yhdistää keskukset nopeasti toisiinsa sekä ympäröiviin kaupunkeihin kuten Vancouveriin ja Surreyhin.

Kiintoisia projekteja on menossa kaikissa kaupunkikeskuksissa, mutta kaksi ehdottomasti kiintoisinta aluetta ovat Brentwood ja Metrotown. Kummallakin alueella on suuret suunnitelmat, mutta Metrotownin puolella ne ovat hieman Brentwoodia pidemmällä ja monet rakennuksista ovat jo rakenteilla. Alla on huhtikuun 2014 päivitys kaikkein kiintoisimmista rakennusprojekteista ja siitä mitä viimeisten 7-10 kuukauden aikana on tapahtunut.

Elokuussa mainituista projekteista ehkä nopeiten on noussut 33-kerroksinen Moda, joka on muuttunut pelkästä kuopasta melkein muuttovalmiiksi tässä ajassa! 😮

Havainnekuva ja vielä kuoppana kesäkuussa

Melkein muuttovalmis torni

Lähistöllä myös 25-kerroksinen Metrotower III toimistotorni on ollut harjassaan jo pitkään ja jäljellä on lähinnä pieniä pihatöitä. Tornin lasituksesta tuli erittäin korkealaatuinen ja se näyttää upealta, vaikka ei olekaan (tarkoituksella) aivan samaa tummuutta kuin kahdessa vanhemmassa tornissa.

Viimeistelyä valmis toimistotorni

Elokuussa vasta renderöinnin asteella ollut 40-kerroksinen The MET on sekin noussut jo yli kymmenen kerroksen. Menneenä syksynä myös ilmoitettiin, että aivan rakennuksen viereen alkaa tänä vuonna nousta toinen 40-kerroksinen sisartorni.

Ensimmäinen kaksoistorneista rakenteilla

Sisarus nousee naapuritontille

Toisella suunnalla 38-kerroksinen Silver on sekin kohonnut kuopasta ja on pian puolimatkassa kokonaismittaansa. Tämän rakennuksen suhteen ei ole suuriakaan odotuksia, vaan siitä tulee aluetta tiivistävää täytettä.

38-kerroksinen Silver


Edistyminen kymmenessä kuukaudessa

Aivan Silverin vieressä sijaitsee harjakaisia viettänyt 141-metrinen ja 46-kerroksinen Metroplace, josta on kuoriutunuteräs Metrotownin näyttävimmistä torneista. Rakennus saa vielä väriä pintaansa punertavan maalin muodossa, mutta jo nyt rakennus miellyttää suuresti omaa silmääni. 😛

Havainnekuvasta todellisuudeksi

Metroplacen alusrakennus

Viime kesänä ja nyt

Metrotownin toinen jättiläinen on 156-metrinen asuinpilvenpiirtäjä Sovereign, jonka kaikki 45 kerrosta ovat nyt kasassa. Rakennuksen katolle tulee vielä pieni rakennelma, mutta muuten jäljellä on ulkopuolella enää viimeistelytöitä. Rakennus on todella korkea ja näyttävä keskustasta Metrotowniin saavuttaessa. Itse torniosa näyttää oikein hyvältä, mutta harmillisesti rakennuksen alaosasta ei tullut aivan yhtä nättiä kuin havainnekuvissa. 😕

Todeksi muuttunut asuinpilvenpiirtäjä

Sateisena kevätpäivänä

Korkeuksiin kohonnut Sovereign

Metrotownin suurin projekti on neljä 35-48 kerroksista tornia sisältävä Station Square. Alunperin projektin korkeimman tornin oli tarkoitusolla peräti 57 kerrosta, mutta tätä on sittemmin madallettu hieman ja kerroksia on siirretty toisiin torneihin. Kaksi ensimmäistä tornia, matalin ja korkein, ovat nyt molemmat rakenteilla ja näistä ensimmäinen on jo hyvän matkaa kohti taivasta.

Alkuperäinen havainnekuva

Ensimmäiset kaksi tornia rakenteilla


Mysteeri on edelleen Metrotownin mahdollisesti huikein tuleva projekti. Siinä Kingswayn varrelle suunnitellaan peräti seitsemää asuinpilvenpiirtäjää, jotka tulevat laittamaan alueen silhuetin täysin uusiksi. Projektin hintalappu on miljardi dollaria, mutta siitä ei ole kuulunut vielä sen enempää. Jotain varmasti julkaistaan piakkoin ja Metrotown tuleekin olemaan jatkossakin yksi kiintoisimmista Vancouverin keskustan ulkopuolisista keskuksista rakennusprojektien suhteen. 😛

(Yhteensä 309 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.