Toukokuinen Downtownin kävely

Makoisan sekä huikeita maisemia tarjonneen äitienpäiväbrunssin jälkeen päätimme kävellä hieman matkaa keskustassa, jonne ei tule matkattua kovinkaan usein siitäkin huolimatta, että asumme vain lyhyen metromatkan päässä keskustasta. Toukokuinen sunnuntaipäivä oli kaunis ja  alati poutaantuva, eikä lämpötilassakaan ollut moittimista, joten päädyimme lopulta kiertämään koko Downtownin ympäri.

Hiljainen Downtown

Harbour Centreltä on lyhyt matka Coal Harbourin rantaan, jossa oli yllätykseksemme sangen hiljaista. Tämä oli yllättävää, sillä ankkurissa oli kaksi Alaskaan suuntaavaa suurta risteilyalusta, jotka tuovat normaalisti runsaasti vilinää, ihmisten suunnatessa risteilylle. Ruuhkan sijaan saimmekin kävellä aivan rauhassa pitkin Seawallin kuuluisaa rantareittiä kohti Stanley Parkia.

Rauhallista myös Coal Harbourissa

Sinne päästyämme, kävelimme puiston itälaitaa Downtownin poikki aina English Bayn rantaan, missä aurinko tuli viimein kunnolla esiin. Tällä puolen keskustaa olikin huomattavasti vilkkaampaa, vaikka lämpötilat eivät olleetkaan vielä kesäiset ja tuuli jopa aavistuksen viileä. Alueen väriläiskä on aivan English Bayn äärellä sijaitseva ja äskettäin remontoitu kerrostalo, jonka kirkkaista väreistä ja kuvioista voi olla montaa mieltä.

English Bayn värikäs rakennus

Alueen uusin ”nähtävyys” on puolestaan lyhyen kävelymatkan päässä rantakivikolla makaava suuri punainen lautta. Marraskuun voimakkaassa syysmyrskyssä karkuun päässyt valtava kuljetuslautta huuhtoutui tuulten viemänä rantakivikolle, johon se jäi jumiin. Lautan ilmestyminen näkyvälle paikalle Downtownin kupeeseen aiheutti välittömästi suurta mediahuomiota ja kaupunkilaiset ottivatkin sen nopeasti omakseen, vääntäen siitä meemejä. Se sai jopa oman nettisivunsa.

Eteläkeskustan rantaa

Lautan omistava yritys yritti sen irrottamista hinaamalla, minkä ei kuitenkaan onnistunut liikuttaa sitä mihinkään suuntaan, joten sittemmin päätökseksi on muodostunut lautan purkaminen pilkkomalla. Purkuoperaation alkamisessa on kuitenkin kestänyt, sillä sen sijainti rantakivikossa tarkoittaa, että sen poistossa pitää konsultoida valtavaa määrää eri viranomaisia ja teetättää tutkimuksia operaation vaikutuksista. Tapaus kertookin hyvin kanadalaisen byrokratian hitaudesta.


Rantakivikkoon jumahtanut lautta

Epäselvää on myös kuka purkamisen tulee maksamaan, sillä lautan omistava yritys on kieltäytynyt olevansa vastuussa tapahtuneesta. Tällä hetkellä Vancouverin kaupunki maksaa myös sievoisen summan lautan ympärivuorokautisesta valvonnasta, sillä se veti nopeasti puoleensa sekä uteliaita että vandaaleja kaiken mediahuomion ajamana.

Aurinkoinen Yaletown

Leikkikentällä oli mukavaa

Loppukävelyllä teimme lyhyen pysähdyksen Yaletownissa sijaitsevalla leikkipuistolla, sillä keinuminen ja liukumäet ovat meidän perheessämme se kova juttu. Kävelymme oli kaiken kaikkiaan melko pitkä, mutta keli oli yksinkertaisesti niin upea ja alla niin hyvä ruokailu, että nautimme aurinkoisesta sunnuntaistamme suuresti.

Kaunis iltapäivä Yaletownissa

(Yhteensä 179 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.