Railakas halloween

Vancouverin kaduilla saattoi nähdä eilen hirviöitä ja supersankareita, kun Kanadassa vietettiin lokakuun viimeisen päivän iltana railakasta halloweenia. Kyseinen juhla on joulun jälkeen yksi lasten rakastetuimmista, sillä ahkera naapuruston kiertäminen palkitsee lapset ämpärillisellä karkkia. Tänä vuonna juhlintaa on kuitenkin varjostanut kaikkea muutakin koko vuoden varjostanut hellittämätön koronaepidemia.

Halloween-koristeluita

Kauhean hirveä etupiha

Monissa talouksissa onkin valmistauduttu viikonloppuun hermostuneissa tunnelmissa, sillä koronatapaukset ovat olleet todella korkealla sitten alkukuussa juhlistetun kiitospäivän. Vanhemmat ovat joutuneet puntaroimaan josko lapsia uskaltaa altistaa yleensä kymmenien naapuritalojen kierrokselle, jonka varrella kohtaa kymmeniä muita perheitä sekä laaja lauma joka suuntaan kirmailevia lapsia.

Kauniita syksyn värejä

Halloweenin onnistumisen varmistamiseksi ihmiset ovatkin kehittäneet nokkelia ratkaisuja ja tämän vuoden hitti ovat olleet kotikutoiset karkkiliukumäet, joita pitkin on mahdollista liu’uttaa karkkia ja suklaapatukoita turvallisesti ulko-ovelta kadunvarteen, näin vastuullisesti toisistaan eristäytyen. Monissa talouksissa ongelma on ratkaistu myös jättämällä karkit kadunvarren pöydältä noudettavaksi, hyvää etäisyyttä pitäen. Konstit ovat siis olleet monet jotta lasten juhlinta olisi mahdollista.

Karkkiliukumäki

Koska meidän pilvenpiirtäjäasujien luona ei noitia ja hirviöitä vieraile, lähdimmekin katsomaan halloweenin viettoa Vancouverin puolella Mount Pleasantin alueella. Alue on syksyn väreissä loistavien lehtipuiden värittämää rauhallista omakotialuetta, jonka katuja on mukava kävellä jo pelkästään taloja sekä ihmisten hurjia koristeluita katsellen. Nähtävillä olikin monenlaista taloa, joskaan ei yhtään täysin överiksi mennyttä, joita on näkynyt aiempina vuosina aina silloin tällöin.

Mount Pleasantin asuintaloja

Ehkä hauskin näky oli paikallisten asukkaiden West 18th Avenuen varrelle järjestämä katujuhla, jossa kadulle oli tuotu katoksia sekä pöytiä herkutteluun ja naapureiden tapaamiseen, samalla kun viereisen talon pihalle oli viritetty piirrettyjä pyörittävä jättiscreeni. Lapsilla näytti olevan hauskaa vaikka ilta olikin vielä nuori paikan ohi kävellessämme.

Lasten katujuhlat

Lyhyt iltakävelymme osoittikin meille etteivät vancouverilaiset ole antaneet koronan pilata tämän vuoden halloweenia ja ilta päättyi railakkaasti raketteja paukutellen. Vancouverissa astuu ensi vuonna voimaan ympäristöhömpötyksen ajama ilotulituskielto, joten juhlinta oli siksi tänä vuonna normaaliakin railakkaampaa, halloweenin ollessa Kanadassa uuttavuottakin suurempi ilotulitusjuhla.

Syysillan väritystä

(Yhteensä 372 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.