Dortmundin eläintarhassa

Tänä sunnuntaina emme tyytyneet vain makoilemaan kotona vaan suoritimme aamusta onnistuneen pyykinpesuretken erääseen uuteen ja paljon edellistä pyykkipaikkaa halvempaan itsepalvelupesulaan. Tämän jälkeen toteutimme jo monta viikkoa päässä muhineen suunnitelman vierailla Dortmundin eläintarhassa.

Dortmundin eläintarhassa

Itse en ole käynyt eläintarhassa aikoihin, joten oli mukava lähteä pienelle sunnuntairetkelle. Sää oli aurinkoinen, joten otimme metron perille. Dortmundin eläintarha on kooltaan sangen suuri ja siellä on 1500 eri eläintä. Siitä riittääkin nähtävää, kuten korppikotkia, mursuja, majavia, pingviinejä, sarvikuonoja, leijonia ja muita isoja petoeläimiä, sekä seeproja, kenguruita ja vaikka mitä. Eläimet olivat mukavasti esillä, vaikka kissapedot tyytyivätkin pääosan ajasta häkin takaosan varjoissa makoiluun.

Nyt ei vaan jaksa…

Eläintarha on suunniteltu mukavan vehreäksi ja ympäröivän maaston kasvillisuus ja maastonmuodot vaihtelevat eri teemojen mukaan. Paikka oli mukava kohde vierailla ja sitä voi ehdottomasti suositella kaikille. Tarha on auki päivittäin läpi vuoden, tosin talvella eläimet ovat varmaan rajoitetummin esillä.

Vähemmän hurjia kotieläimiä

Dortmundin historia puumitalla

Eksoottisempia eläimiä

Ainoa mikä tarhassa jäi harmittamaan, olivat kahden esillä olleen tiikerin erittäin pienet aitaukset. Siellä ne hermostuneena kuljeskelivat vaikkei tilaa juuri ollut. Sarvikuonot jäivät myös mieleen todella kookkaina eläiminä, jotka kuitenkin ottivat melkein äänettömiä askeleita. Jotenkin sitä oletti, että näiden valtavien eläimien tallustelusta tulisi kauhea töminä.

Hermostunut tiikeri

Hissukseen tepasteleva sarvikuono

Näin päättyi mennytkin viikko ja paljon ehdittiin jälleen kokea. Kaikkea ei edes enää muista, mutta onneksi kameralla tulee kuvattua paljon. Tällä viikolla on viimeinen viikko orientaatio-jaksoa sekä ensimmäistä saksan kielikurssia. Tämän jälkeen on kahden viikon loma, ennen kuin varsinaiset yliopistokurssit alkavat. Tuona aikana on tarkoitus vähän matkustella Niinan kanssa, mutta siitä enemmän myöhemmissä vieteissä.

Tällä viikolla myös Niinan vanhemmat saapuvat luoksemme muutamaksi päiväksi, joten kuukauden kahdestaan olon jälkeen näemme jälleen tuttuja kasvoja. Se on mukavaa ja koska heillä on allaan vuokra-auto, pääsemme varmasti katsomaan hieman erilaisia maisemia Dortmundin lähettyvillä. Tässä sitä toivotaankin täten, että säät suosivat meitä tuolloin.

(Yhteensä 331 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.