Yliopistokaupunki Münster

Lauantaina lähdettiin kolmannelle koko vaihtariporukan reissulle suuntana 270 000 asukkaan keskiaikainen Münsterin kaupunki. Kaupunki on tunnettu vanhasta keskustastaan, joka on sodan pommitusten jäljiltä rakennettu ennalleen keskiaikaiseen malliin. Münsterin keskusta onkin kaunis pienine mutkittelevine kävelykatuineen ja vanhan näköisine rakennuksineen.

Münsterin uusvanhaa keskustaa


Tuomikirkko on kaupungin maamerkki

Sokeiden kartta

Kirkkoja kaupungissa on monia ja me vierailimme kahdessa. Näistä jälkimmäisessä oli nähtävillä erikoinen astronominen kello, joka on peräti 500 vuotta vanha. Kello näyttää siis paitsi ajan, päivämäärän ja vuoden, myös eri planeettojen sen hetkisen asennon Aurinkokunnassa. Täytyy sanoa, että kello oli vakuuttava nähtävä. Käsittämätöntä miten jokin voi olla 500 vuotta vanha ja se toimii edelleen täysin! Hauska yksityiskohta on viidentoista minuutin välein pieni ukko tulee kellon sisältä kilauttamaan pientä kelloa. Itse kellosta ei muuten ota paljoa selvää, koska kaikki siinä on latinaksi. Kaunis se silti on ja siihen käytetty kädentaito vetää hiljaiseksi.

Kirkon sisällä

Kierros kirkossa

Ikiaikainen astronominen kello

Münster on tunnettu yliopistokaupunkina ja kaupungin yliopistossa onkin peräti 48 000 oppilasta (esimerkiksi Helsingin yliopistossa on 38 000 opiskelijaa). Yliopistolla ei kuitenkaan ole yhtä selkeää kampusta, vaan se levittäytyy yli 80 rakennukseen ympäri kaupungin. Siksi siihen ei pystynyt oikein tutustumaan, kun se on yliopiston kampus on ”kaikkialla”. Silti Münsterin kaupungista jäi erittäin mukavan päiväretkikohteen maku suuhun. Kaupunki oli meistä molemmista kauniimpi kuin Düsseldorf ja miljoonakaupunki Köln, vaikkei se läheskään näiden kokoluokkaa olekaan.

Keskustan katumaisemia

ICE-luotijuna

(Yhteensä 869 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.