Lounas Hootersissa

Eilen lauantaina lähdimme heti aamusta ostoksille Länsi-Berliiniin. Siellä sijaitsevasta Karstadt Sportsista ostin itselleni sisäliikuntakengät sekä meille sulkapallomailat. Syynä näihin ostoksiin on sulkkis-villitys, johon syyskuun alun tiimitapahtuma innoitti monet toimistollamme. Länsi-Keskustassa käydessä oli tietenkin myös pakko luoda katse vielä kesken olevaan Zoofensterin rakennustyömaahan. Rakennus on nyt saavuttanut ylimmän 32. kerroksensa ja alkaa olla 118 metrin lukemissaan. Massiivista rakennusta juurelta tarkastellessa, ei voi välttyä vaikutelmalta, että kyseessä on Berliinissä normaalia korkeammasta rakennuksesta.

Harjakorkeudessa oleva Zoofenster

Ostokset tehtyämme sanoin Niinalle tietäväni missä ruokailisimme. Otimme S-baanan pysäkinvälin verran itäänpäin Tiergartenin asemalle. Suunnilleen sen alapuolelle avattiin vuosi sitten Berliinin ensimmäinen Hooters ravintola, jonka ruoka oli korkea aika käydä katsastamassa. Noh, ehkä haluni oli myös tarkastaa Hootersin ”tunnelma”, jolla on oma pieni maineensa. Ja koska ketjunhan huhutaan tulevan Suomeenkin jossain välissä, lienee paikallaan selvittää millaisesta ravintolasta on kyse.

Maineikas Hooters

Saksassa on Hooters-ravintoloita pitkin maata, mutta koskaan aiemmin emme ole sellaisessa käyneet. Mielikuvat paikasta ovatkin 80-luvun elokuvista, joissa käytiin joskus ”rohkeassa” Hootersissa. Mielikuvat osuvatkin kohdalleen, sillä jotenkin Hootersista huokuu tietynlainen kasarihenkisyys. Sisustuksessa on jotain kasarimaista ja itse konsepti tuntuu kuin 80-luvulta. Ja niinhän se onkin, sillä Hooters on perustettu Amerikassa vuonna 1983. Tämän jälkeen ravintoloita on levinnyt moniin maihin ja yhteensä niitä on maailmassa noin 425 kappaletta. Sittemmin Hootersilla on ollut jopa omia kasinoita, sekä lentoyhtiönsäkin, tosin ne bisnekset ovat sittemmin hiljalleen kuopattu.

Hootersin sisustusta ja menu

Nimi Hooters tulee Amerikassa käytettävästä slangisanasta, joka viittaa rintoihin. Hooters-ravintoloiden tunnusmerkki ovatkin Hooters Girls, jotka ovat nätin uhkeita tyttöjä niukkoihin vaatteisiin puettuna. Valkea poven paljastava paita sekä lyhyet oranssit shortsit ovat se alkuperäinen Hooters tytön asuste, tosin muunkinlaista vaatetusta on sittemmin otettu ketjussa käyttöön. Tyttöjen toimenkuvaan kuuluu normaalin tarjoilun lisäksi olla kevyesti flirttailevia ja asiakkaita eri tavoin viihdyttäviä. Missään nimessä kyseessä ei ole minkäänlaisesta seksiin liittyvästä, tai edes paljaan pinnan näyttämisestä, vaan tytöt esimerkiksi laittavat hyvän kappaleen kohdalla julkisesti tanssiksi keskellä ravintolaa. Näin kävi kahdesti meidänkin lounaan aikana, kun kunnon ysärihitti Rednexin Cotton Eye Joy sai tytöt tanssimaan kuin latotansseissa konsanaan. Kyllä sillä saikin ravintolan miesten huomion ja kamerat välkkyivät.

Hooters tytöt pistivät tanssiksi

Kyseessä on siis melkein tavallisesta perheravintolasta pienen pienellä viihteellä varustettuna. Harmillisesti itse ruoka oli kuitenkin pettymys. Chicken wingsit olivat vain rasvaisia ilman makua ja purilaisten pihvit teollista liukuhihnatuotantoa. Colakin oli pienesti väljähtänyttä. Eli ainakaan ruoaltaan Hooters ei vakuuttanut. Niinpä uskoisinkin, että kyseessä oli ensimmäinen ja viimeinen visiittimme Hootersiin. Nyt on sekin nähty ja se siitä sitten.

Melko vaatimaton ruoka

(Yhteensä 444 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

2 vastausta artikkeliin “Lounas Hootersissa”

  1. Berliinin Hooters oli sitten lyhytaikainen tapaus ja ravintola sulki ovensa jo pitkälti viime vuoden puolella, oltuaan auki vain noin puoli vuotta. Varmaan muutkin hoksasivat, että sijainti on liian syrjäinen ja mikä tärkeintä, Hootersin ruoka aivan surkeaa. 😡

    Saksassa on vielä muutamia Hooterseja, muttei yhtään lähellä Berliiniä.

     
    1. Näyttääpä siltä että Saksan ainoa Hooters löytyy nykyään Frankfurtista, kaikkien muiden sijaintien sulkeuduttua.

       

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.