Syksy saapui Berliiniinkin

Niin vain loppuivat melkoiset helteet kuin seinään ja syksyisen harmaat sekä koleat noin 15 asteen kelit alkoivat täälläkin. Huomiseksi luvataan jopa vaivaisia 13 astetta, mikä tuntuu vähältä monen kuukauden 22-35 asteen lämpöjen jälkeen. Noh, lohduttavaa silti on, että viime vuonna tähän aikaa puhistiin vielä helteitä ja yleensä kesäinen keli jatkuukin aina syyskuun loppuun saakka. Eli on vielä hyvin mahdollista, että lämpö palaa joksikin aikaa ennen todellisen syksyn alkamista.

Kattoasuntomme, kuten kattoasunnot Saksassa yleensäkin, on huonosti eristetty, joten talvella asunnossamme on viileä ja kesäisin kuuma. Niinpä tuulisten päivien yllättäessä lämpötila sisällä vaihtuu sangen nopeasti, jonka vuoksi tänään olikin veivattava päälle yksi lämpöpattereistamme. Se on kyllä selvä syksyn merkki.

Toinen syksyn selkeä merkki ovat kotikorttelimme vanhanajan markkinat, jotka järjestettiin jälleen tänä  viikonloppuna. Ne toivatkin mukanaan asuinkortteliimme mukavaa vilinää ja menoa kahdeksi päiväksi. Vanhan ajan musiikki on soinut katutasolta koko viikonlopun ja vanhaan tyyliin pukeutuneita henkilöitä sekä sotilaita on käyskennellyt kaduilla. Oikein mukava ja rauhallinen tapahtuma, jonka keskellä on mukavaa asua. 😛

Syksyinen perinneviikonloppu

Olenkin ollut viikonlopun kotosalla aivan yksinäni, sillä Niina otti ja lähti Suomeen perjantaina. Syynä olivat hänen isoäidin 85-vuotissyntymäpäivät, joita juhlittiin tänään. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään iso tapahtuma, joten en lähtenyt tällä kertaa mukaan. Oikeastaan Niinallekin syntymäpäivät olivat hyvä syy lähteä pitkästä aikaa pienesti kotipuoleen sukuloimaan, sillä hän ei ole nähnyt kotiväkeään sitten toukokuun. Itse sentään näin omia vanhempiani heinäkuussa Italian matkallamme.

On tässä silti pienesti ollut ajatuksia ehkä ensi kuussa piipahtaa samanlaisella pidennetyllä viikonlopulla kotipuolessani. Tätä ei silti ole vielä hakattu kiveen, sillä meille on tulossa syyskuussa taas vieraitakin Niinan veljen ja tämän perheen muodossa, sun muuta tapahtumaa. Eli katsotaan nyt mihin sitä kerkeää syyskuun aikana.

(Yhteensä 127 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.