Berliinin korkein rakennustyömaa

Uskoakseni blogiani edes satunnaisesti lukenevat tietänevät, että minua kiehtoo urbaani arkkitehtuuri sekä korkeat rakennukset ja talot. Valitettavasti jälkimmäisiä ei Berliinistä löydy kovinkaan monia ja varsinkin uusia rakennetaan sangen harvoin. Silti kiintoisia rakennusprojekteja on tämän kokoisessa kaupungissa menossa runsaasti ja aina sinne joukkoon joku korkeampikin mahtuu. Tällä hetkellä Berliinin korkeimman projektin nimi on Zoofenster eli ”eläintarha(n)ikkuna”.

Kyseessä on 118 metriin kohoava 32-kerroksinen hotellin, toimistoja ja luksusasuntoja yhdistävä pilvenpiirtäjä, joka nousee Länsi-Berliinin ytimeen, aivan Zoologischer Gartenin -rautatieaseman viereen. Eli erittäin keskeiselle ja näkyvälle paikalle.

Projekti on ollut suunnitelmissa jo pitkään, mutta viimein vuosi sitten työ alkoivat kellaritilojen kaivamisella. Sen jälkeen on päästy itse rungon pystytysvaiheeseen, joka on edennyt niin ripeästi, että nyt työskennellään jo 27. kerroksen parissa. Paljon ei siis enää puutu lopullisesta korkeudesta ja niinpä kävin eilen pitkästä aikaa paikan päällä toteamassa projektin tilanteen.

Upealtahan tuo näyttikin ja käytin pari tuntia rakennuksen kuvaamiseen eri suunnista. Valmistuttuaan rakennuksen vuokralaiseksi tulee luksushotelli Waldorf Astoria. Asunnot rakennuksen huipulla tulevat arvatenkin maksamaan maltaita.

(Yhteensä 286 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.