Brasil-Brasileiro

Vuosien varrella on tullut kokeiltua monen maalaisia ravintoloita ja niiden erikoisuuksia. Kuitenkin jostain syystä brasilialaiset ravintolat ovat olleet pahasti vähemmistössä ja itse asiassa kävimme New Yorkissa ensimmäistä kertaa tällaisessa. Kokemus oli niin hyvä, että olimme välittömästi mukana, kun tuttavamme suunnittelivat perjantai-iltaa Berliinin parhaaksi luonnehditussa Brasil-Brasileirossa. Kyseinen brassiravintola sijaitsee Länsi-Berliinin yleellisen Kurfürstendammin varrella Wilmersdorfin kaupunginosassa.

Brasil-Brasileiro

Ulkoa varsin alkeellinen ravintola on sisältä siisti ja tunnelmallinen. Varaus on varsinkin viikonloppuina pakollinen, mutta toisinaan vaikeahko saada. Me kuitenkin onnistuimme vain päivää aiemmin varaamaan itsellemme kuuden hengen pöydän. Meillä kävi todennäköisesti tuuri, sillä ravintola oli illan mittaan tupaten täynnä.

Brasilialainen ruoka on all about the meat, josta kunnolla nauttiakseen on ainoa oikea tapa valita 25 euron hintainen rodízio. Siinä ruoasta maksetaan kiinteä summa, jota vastaan saat syödä lihaa niin paljon kuin haluat. Vaikka rodízioon voi kuulua pizzaa ja pastaakin, on ehta brasilialainen juttu churrascarias, jossa pöytään tuodaan suoraan grilliltä lihamiekkoja, joista tarjoilija siivuloi lautasellesi haluamasi määrän. Tarjolla on kymmenkunta erilaista lihaa ja miekkoja kiertää pöydissä jatkuvasti. Lihan lisäksi tarjolla on myös muita lisukkeita sekä salaattia.

Lihamiekan leikkausta

Vaikka jokaista lihaa ottaisikin vain pienen palan on tarjonnan määrä niin järkyttävä, että ruokaa syödään hiki otsalla valuen. Onneksi mihinkään ei ole kiire ja viikonloppuisin ravintolassa on väliaikaohjelmaakin syömisen lomaan. Brasilialaiseen tyyliin tarjolla on sikäläistä live-musiikkia sekä tietenkin sambaa. On yläosattomia lihaksikkaita miehiä rumpuineen sekä karnevaaliasuihin pukeutuneita värikkäitä naisia heiluttelemassa musiikin tahtiin. Lopun ”sambajunaan” pääsee mukaan myös yleisö.

Illan ohjelmaa

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli ainakin itseäni miellyttänyt ravintola, jossa monet tarjotuista ruoista olivat maultaan loistavia ja tunnelma oli hyvä. Eli tällä kertaa tutuilta saadut suositukset pitivät paikkansa ja täytyy itsekin yhtyä suosittelemaan Brasil-Brasileiroa liharuoan ystävälle.

Brasil-Brasileiro
Kurfürstendamm 151
10709 Berlin-Wilmersdorf

Näytä suurempi kartta

(Yhteensä 249 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.