Vuosi 2010 blogissani

Vuosi 2010 on sitten takana ja viime yönä alkoi vuosi numero 2011. Se tarkoittaa, että on mahdollista katsoa taaksepäin blogini ensimmäisen about puolen vuoden pätkän kävijämääriin.

Perustin tämän blogin toukokuun alussa ja noin kuun puolivälissä laitoin blogini liveksi ensimmäisten Australian matkakertomuksen tarinoiden myötä. Jo tuon toukokuun aikana blogiini eksyi 111 lukijaa. Määrä, mikä on sittemmin kasvanut noin 1200 kävijään kuukaudessa blogin sisällön kasvaessa ja laajentuessa. Yhteensä vuoden loppuun mennessä blogissani on vieraillut 5670 lukijaa, mikä on mukavasti yli tavoittelemani viiden tuhannen.

Suurin osa kävijöistä viettää internetille tyypillisesti blogissani vain lyhyen aikaa, mutta sadat ihmiset ovat lukeneet blogikirjoituksiani pitkiäkin aikoja. Toivon mukaan nämä henkilöt ovatkin saaneet teksteistä jotakin irti.

Kävijöitä on ollut yhteensä 35 eri maasta, suurimpien kävijämäärien tullessa ei-yllättäen Suomesta (68%) ja Saksasta (15%). Yksittäisiä kävijöitä on kuitenkin löytänyt blogiin Brasiliasta, Singaporesta, Islannista sekä muun muassa pieneltä Tongan saarivaltiolta saakka. 24% (1396) kävijöistä löytää paikalle Googlen kautta, muiden saapuessa erilaisten foorumien ja Facebookin kautta.

Googlen kautta blogiini on yllättäen päädytty kaikkein eniten Euroviisut 2011 kirjoitusten perusteella. Lisäksi Playstation Moven navigaatio-ohjain sekä Playseats ovat kiinnostaneet lukijoita erityisen paljon. Matkakertomuksia on tullut kirjoitettu jo monia (ja paljon on tulossa lisää) ja niistä yllättäen eniten paikalle on tuonut Görlitzistä kertomani. Lisäksi Dubaista on ollut paljon hakuja jo etukäteen, mikä on ilahduttavaa tietää ennen kuin alan kirjoittamaan tuota matkakertomusta tammi-helmikuussa.

Yksittäisistä kirjoituksista eniten on luettu jalkapallon MM-kisoista, kuumasta Keski-Australiasta sekä megakaupunki Tokiosta.

Alkavana vuonna odotan blogini lukijamäärissä edelleen tasaista kasvua alati lisääntyvän sisällön myötä. Ilahduttavaa olisi nähdä myös lukijoiden kommentteja aiempaa enemmän kirjoitusten yhteydessä. Itse pyrin alkuvuoden aikana purkamaan matkakertomuksien sumaa ensiksi Italian reissusta sekä sitten Dubaista kertoen. Näiden perään on kuitenkin jo suunnitelmissa uusiakin reissuja ja siten uusia matkakertomuksia. Kiirettä siis pitää, varsinkin kun sitä on kymmeniä ideoita Saksaan ja Berliiniinkin liittyvistä kirjoituksista. Myös erilaisia vekottimia on tarkoitus esitellä jossain välissä, varsinkin laajahkoa kameralaitteistoa, joka on tullut viime vuosina hankittua.

Näillä tilastoilla ja sanoilla toivotan blogini lukijoille hyvää uutta vuotta 2011 ja tervetuloa lukemaan blogiani myös tänä vuonna!

(Yhteensä 122 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.