Cypress Falls

Meille on viime kuukausina tullut tavaksi käydä sunnuntaisin vaeltamassa lähiseudun luontopoluilla. Viime viikon sunnuntai ei ollut poikkeus, vaan puolenpäivän tienoilla ajoimme jälleen kerran Lions Gate Bridgen ylitse West Vancouverin puolelle, jossa kohteemme oli kaupungin länsiosassa sijaitsevalta asuinalueelta lähteve Cypress Fallsin polku. Olimme ennakkoon lukeneet, että polun viitoitus on heikkoa, minkä totesimme itsekin perille päästyämme. Onneksi netistä löytyi kuitenkin viitteellinen piirustus reitistä, mikä oli sovellettavissa sangen hyvin ympärillä näkyvään.

Viitteellinen kartta

Polun alkupäässä

Polun reitti kulkee Cypress Mountainin laskettelukeskukselta alkunsa saavan kosken reunusta, jonka se ylittää noin keskivaiheilla. Korkeusvaihtelua 3,6 kilometrin mittaiselle reitille mahtuu arviolta 130 metriä, joten lyhyelle reitillä on muutamia jyrkempiä kohtia.

Vesi on kaivertanut reittinsä paikoin jopa 40 metriä syvän rotkon pohjalle, joten kapea polku kulkee välillä jyrkkää seinämää pitkin. Reitin osuus lähellä sen ylintä pistettä olikin meistä molemmista melko jännittävä, sillä polulla on runsaasti aitaamattomia tasanteita aivan rotkon reunalla, joten on syytä olla varovainen varsinkin jos mukana on lapsia. Myös märällä kelillä pehmeä metsä on erittäin liukas ja saattaa antaa periksi. 💡


Kuohuvan kosken vesiputouksia

Reitillä oli sunnuntaina sangen paljon ihmisiä, joten yksin ei tarvitse olla. Asutuskin on koko ajan lähettyvillä, joskaan ei näkyvillä, saatika kuultavissa. Reitin yläosassa kävellään hetken matkaa myös huoltotien reunaa ja sivuutetaan voimakkaasti humiseva sähkömuuntamo. Tämä noin 300 metrin matka on reitin tylsin osuus, mutta sangen pian se palaa takaisin metsän keskelle kohisevan kosken varteen.

Humiseva sähkömuuntamo

Koska kosken vesi putoaa lyhyellä matkalla niin paljon, on luontopolun varrella useita pieniä vesiputouksia. Keskivaiheilla sekä aivan reitin yläpäässä sijaitsevat putoukset ovat keskimääräistä suurempia, joiden video on alla. Kaiken kaikkiaan kyseessä on miellyttävä noin tunnin ja vartin mittainen luontopolku, jolle on helppo poiketa Vancouverista käsin. Muutaman paikan jyrkkyyden vuoksi reittiä ei voi kuitenkaan suositella talvella kierrettäväksi ja sadekelilläkin välttäisin sitä.

Ylempi vesiputous

Alempi vesiputous

(Yhteensä 569 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.