Kajakointia ja vaellusta Bowen Islandilla

Social Club on työpaikallamme toimiva kerho, joka järjestää jäsenilleen kuukausittaisia tapahtumia joko ilmaiseksi taikka alennettuun hintaan. Yksi tällainen tapahtuma oli heinäkuun lopussa eräänä lauantaina järjestetty kolmituntinen kajakointi Bowen Islandilla. Bowen Island on 6 x 12 kilometrin kokoinen, noin 3400 asukkaan saari Vancouverin länsipuolella. Saari sijaitsee muutaman kilometrin lauttamatkan päässä rannikosta, kauniilla paikalla Howe Soundin vuonon edustalla. Saari on suosittu päiväretkikohde vancouverilaisille, sillä kerran tunnissa kulkeva lautta vie West Vancouverin Horseshoe Baysta reilussa 20 minuutissa Bowen Islandille. Varsinkin kesäviikonloppuisin menijöitä on paljon, minkä saimmekin todeta tuona lauantaina.

Päätimme lähteä tapahtumaan samaa matkaa yhdessä suomalaisen tuttavapariskuntamme kanssa. Noudimme nämä kotoaan hyvissä ajoissa lauantaiaamuna ja olimme Horseshoe Bayn lauttaterminaalilla melkein tunnin ennen lautan lähtöä. Horseshoe Bay on yhdessä Tsawwassenin terminaalin kanssa Vancouverin suurimpia matkustajaterminaaleja. Terminaalille on helppo saapua 1-tietä pitkin, sillä tie päättyy virallisesti terminaalille (tien toinen haara jatkaa Sea to Sky Highwayn nimellä kohti Whistleriä). Horseshoe Baysta pääsee lautalla Bowen Islandin lisäksi Langdaleen Sunshine Coastille sekä Nanaimoon Vancouverinsaarelle. Näistä vain Vancouver Islandille sekä Sunshine Coastille oman auton mukaan ottaminen kannattaa, mutta pienellä Bowen Islandilla auto on täysin turha kapistus. Niinpä päätimmekin jättää automme parkkiin Horseshoe Bayn terminaalille. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä kaunis keli oli saanut sadat ihmiset liikkeelle. Vaikka terminaalin yhteydessä on jopa 500 maksullista parkkipaikkaa, saimme pyöriä kolme varttia parkkipaikkaa etsien! Lopulta saimme tuttavan vinkistä paikan vain 10 minuuttia ennen lautan lähtöä. Kannattaa siis varata aikaa parkkipaikan metsästykseen viikonloppuisin!

Nanaimon lautta sekä Howe Soundin rantaa lautalta nähtynä

Lauttamatka saarelle on lyhyt, mutta maisemat lautalta ovat mahtavat. Erityisen upea on Howe Soundin suunta ja jopa yli puolentoista kilometrin korkeuteen kohoavat vuorenhuiput. Keli oli lämmin, mutta lautalla tuuli teki lyhyestä matkasta hieman viileän. Tuuli kuitenkin tyyntyi välittömästi Snug Coven suojaisaan satamaan saavuttaessa. Satamassa minun ja muun porukan reitit erosivat. Minä en ole kajakoinnin ystävä, joten melomisen sijaan suuntasin saarella sijaitsevalle Killarney Laken luontopolulle. Tämä noin 9 kilometrin mittainen ympyräreitti kiertää pienen järven ympäri ja tarjoaa matkalla mukavia metsämaisemia. Reitti ei ole haastava, mutta se on mukava pieni kävely tuon lauantain kaltaisena kauniina päivänä.

Väistämissäännöt Killarney Lakella


Maisemia Killarney Laken ympärillä

Keli oli helteinen, mutta onneksi lehvästön suojissa oli rauhaisaa kävellä. Minulla meni reitin kiertämisessä noin puolitoista tuntia, minkä jälkee nautin kauniista lauantaipäivästä Snug Coven satama-alueella. Alueella on paljon ravintoloita, jotka olivat pullollaan turisteja. Paljon oli myös veneilijöitä, sillä Bowen Island on suosittu päiväkohde saapua omalla veneellään esimerkiksi Vancouverista. Myös paikallisilla on paljon veneitä, sillä se mahdollistaa kulkemisen omaan tahtiin. Saarella kun ollaan, on elämäntahti mannerta rauhallisempaa, minkä huomaa kaikkialla. Kellään ei tunnu olevan kiire minnekään, koska saarelta ei poistuta kovin nopeasti. Paikalliset ihmiset tuntuvat myös hyvin ystävällisiltä ja esimerkiksi liftaaminen on suosittua saarella. Tämä tuli itse asiassa  todettua itsekin, kun eräs auto pysähtyi kysymään tarvitsenko kyytiä, kun kävelin pienen matkaa maantien vartta.

Kajakoijat palaamassa retkeltään


Bowen Islandin pieni keskusta ja satama-alue

Noin kolmen tunnin perästä työporukka saapui kajakoimasta. Kerrotun perusteella heidänkin reissunsa oli ollut onnistunut, mitä nyt aurinko oli kärventänyt muutamat huonosti varustautuneet ja joku oli onnistunut mulskahtamaan kajakista veteen. Kävimme vielä porukalla syömässä eräällä terassilla ennen mantereelle paluuta. Kaiken kaikkiaan Bowen Islandista jäi erittäin miellyttävä kuva ja haluamme ehdottomasti palata sinne vielä uudelleen jollekin toiselle vaellukselle. Killarney Laken luontopolun reitin ja tiedot voi löytää täältä.

Rannikon vuoret Bowen Islandilta nähtynä

(Yhteensä 216 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.