Kevään ensi kukkasia

Kevät on Vancouverissa jo pitkällä ja puissa onkin ollut ensimmäiset lehdet jo parisen viikkoa. Koska kevät kuitenkin tekee Suomessa vasta tuloaa, kerrotaan nyt ”ajankohtaisesti” aika tarkalleen kuukauden takaisesta keväisestä retkestämme Shaughnessyn hienostokaupunginosassa sijaitsevalle VanDusenin kasvitieteelliselle puutarhalle.

Tämä vuonna 1975 alkunsa saanut puutarha on vehreä aarre Vancouverin kaupunkialueen sydämessä, noin pari kilometriä ydinkeskustan eteläpuolella. Puutarha sijaitsee hyvin lähellä Queen Elizabeth Parkia, jossa kävimme maaliskuun alussa valokuvaamassa värikkäitä lintuja. Puutarhalla työskentelee yhdeksän täysipäiväistä puutarhuria sekä noin 1600 vapaaehtoista, jotka osallistuvat suuren puutarha-alueen kunnossapitoon. Tehtävää riittääkin, sillä puutarhan pinta-ala on kaiken kaikkiaan 22 hehtaaria.

Puutarhan uusi päärakennus

Vierailijat ottaa vastaan vuonna 2011 valmistunut uusi päärakennus, joka on arkkitehtuurisesti hieno tiukimmat LEED Platinium -ympäristöstandardit täyttävä rakennus. Puutarha on joulua lukuunottamatta auki vuoden jokaisena päivänä ja sisäänpääsymaksusta huolimatta siellä vierailee valtavat määrät niin paikallisia kuin turistejakin. Yli kympin kustantava pääsymaksu voi tuntua kalliilta, mutta alueella on paljon nähtävää. Tai ainakin kesäisin on, sillä näin alkukeväästä suurin osa kukkasista odottaa vielä kukoistustaan. Joitain värikkäitä yksilöitä oli kuitenkin jo nyt nähtävissä. Hieman pieni tarjonta ei haitannut meitä, sillä pääsimme tällä kertaa sisälle ilmaiseksi, kiitos mukanamme olleen tuttavapariskuntamme etukorttien.

Kevään ensimmäisiä värejä

Taidetta puutarhalla

Noin 45 minuutin mittaisella kierroksella näimme puutarha-alueen pääpiirteissään. Paikat vaikuttivat hyvin hoidetuilta ja mielenkiintoisasti suunnitelluilta. Meille jäikin innostus palata paikalle uudelleen joskus kesämmällä, näkemään puutarha todellisessa loistossaan. Silti näin maaliskuun alussakin retkemme oli mukava tilaisuus ulkoilla sekä pienesti eksyillä puutarhan suuressa labyrintissä, jonka keskellä suuntavaisto meinaa mennä pakostikin sekaisin. 🙂

Labyrintin keskellä

Yleisnäkymä labyrintistä

(Yhteensä 620 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Kevään ensi kukkasia”

  1. Kivoja muistoja! Iloksemme löysimme jotain alppiruusun sukuista myös Oulusta lähipuistikosta. Tarkempi lajitunnistus pitänee tehdä sitten kun päästään eroon lumesta ja saadaan pensaisiin kukkia. Nauttikaahan väriloistosta!

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.