Paluumatka halki neljän osavaltion

Kaikki lomat loppuvat valitettavasti jossain vaiheessa, mutta tällä lomalla on kyllä ollut monia mahtavia hetkiä. Maanantaina tutkimme viime viestissä mainitusti Grand Tetonin luonnonpuistoa, joka on luonnonkaunis tasanko korkean vuorijonon helmassa. Valitettavasti maanantai oli reissumme ainoa sateinen päivä ja vuoret olivat koko päivän pääosin sadepilvien sisässä. Kaatosateesta huolimatta teimme kuitenkin pienen vaelluksen Jenny Laken rannalta vuorten välissä sijaitsevalle näköalapisteelle, mikä oli kylmästä sateesta huolimatta hieno kokemus.

Onneksi tiistaina aloitettu viereisen Yellowstonen tutkiminen onnistui paljon paremmassa säässä. Vaikka koko viikoksi olikin ennustettu ajoittaisia sade- ja ukkoskuuroja, oli keli loppujen lopuksi vain puolipilvinen, mikä oli täydellistä Yellowstonen lukuisien nähtävyyksien kiertelyyn. Tiistaina kiersimme luonnonpuiston aktiivisimman geysir-alueen, joka oli jotain todella erilaista ja hyvin mielenkiintoista. Valokuvia värikkäistä, mutta kiehuvan kuumista vesialtaista kertyikin satoja. 😮 Keskiviikkona oli vuorossa Yellowstonen oman Grand Canyonin kiertelyä ja kanjonin näyttävien vesiputouksia tarkastelua eri vinkkeleistä. Tänään puolestaan valloitimme Mount Washburnin huipun, joka sijaitsee 3122 metrin korkeudessa. Vaellus ylös ja takaisin alas oli näin korkealla raskas juttu, mutta maisemiltaan erittäin palkitseva.

Kolme päiväämme Yellowstonessa olivatkin erittäin onnistuneet ja näimme kaiken mitä olimme suunnitelleetkin näkevämme. Huomenna onkin aika kääntää nokka kohti kotia, jonne on matkaa noin 1500 kilometriä ja neljä osavaltiota. Olemme jakaneet ajomatkan kolmeen etappiin, yöpyen vielä Missoulassa sekä Spokanessa, ennen paluuta Vancouveriin sunnuntai-illasta. Lomaa on täten jäljellä vielä kolme päivää, mutta nämä päivät menevät jo paluutunnelmissa onnistunutta lomaamme muistellen. Matkakertomus kaikista reissun paikoista myöhemmin. 🙂

(Yhteensä 187 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.