Pyöräretki Seymour Lakelle

Mennyt kaunis sunnuntai oli loistava tilaisuus lähteä kokeilemaan upouusia pyörätelineitämme käytännössä. Otimme heti aamusta suunnaksemme North Vancouverin, jossa sijaitsee meitä jo tovin kiehtonut pyöräilyreitti vuorten keskelle. Mount Seymourin juurelta nimittäin lähtee kymmenen kilometriä pitkä hyväkuntoinen pyörätie, joka seuraa Seymour Riveria syvälle Seymour Valleyn sisälle ja aina siellä sijaitsevalle Seymour Lakelle saakka.

Pyörät ensi kertaa katolla

Seymour Lake on Capillano Laken ja Coquitlam Laken ohelle yksi Vancouverin metropolialueen kolmesta juomavesivarastosta. Vuorten väliin padottu järvi on saanut ensimmäisen patonsa jo vuonna 1927, mutta nykyinen pato on vuodelta 1961. Hyvälaatuinen pyörätie on padon entinen huoltotie, joka on nykyisin pyhitetty kokonaan ulkoilijoille sen suuren suosion vuoksi. Seymour Valley Trailwayn nimellä tunnettu sangen tasainen ja hyvälaatuinen asvaltoitu tie onkin mitä loistavin ulkoilureitti ja sitä on erittäin miellyttävä polkea.

Hyvälaatuinen pyörätie halki metsän

Seymour Laken pato

Tie päättyy Seymour Lakelle, jossa sijaitsee pieni piknik-katos. Katoksella on mukava syödä eväitä ja nauttia luonnon täydellisestä rauhasta. Järvi on aidattu kokonaan yleisöltä juomaveden turvaksi, joten alueella ei tosiaan kuulu minkäänlaista moottorin pärinää tai ihmislaumojen ääntä.

Kaunis ja rauhallinen Seymour Lake

Tyyni juomavesivarasto

Paluumatkalla on mukavaa vaihtelua poiketa lyhyttä Old Growth Trailia pitkin, mikä tarjoaa mahdollisuuden pyöräillä kapeaa polkua ikiaikaisen metsän poikki. Reitti on todella mukava ja tarjoaa kivaa vaihtelua asvalttitiehen.

Old Growth Trail

Sakea ja vehreä ikimetsä

Jokivarren maisemia

Meillä kertyi matkalle mittaa 21 kilometriä, mihin meni rauhalliseen tahtiin polkiessa kaksi tuntia. Seymour Laken pyöräretki toimikin hyvänä kannustimena tutkia jatkossa lisääkin Vancouverin alueen upeita pyöräilyreittejä, joista varmasti paljon juttua tänne blogiin. 🙂

(Yhteensä 324 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Pyöräretki Seymour Lakelle”

  1. Kävimme tänään pyörillä uudemman kerran Lake Seymourilla. Matka tuntui tällä kertaa jotenkin kevyemmältä ja olimme vartin edellistä kertaa nopeampia. Halusin vain lisätä tähän kirjoitukseeni miten mahtava paluureitti tuo Old Growth Trail onkaan ja se kannattaa aivan ehdottomasti pyöräillä paluumatkalla. Polku on hyväkuntoinen polkea ja ympäröivä luonto niin vehreää, kuin muinaisista taruista konsanaan!

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.