Traboulay PoCo Trail

Kaunis kesä on saanut meidän ulkoilemaan aktiivisesti, eikä viime sunnuntai ollut poikkeus tähän. Nostimme jälleen kerran pyörät automme katolle ja suuntasimme tällä kertaa Port Coquitlamiin metropolialueen itäosassa. Port Coquitlam on Coquitlamin naapurissa sijaitseva 56 000 asukkaan nukkumalähiö, josta ei ole juuri paljoa enempää kerrottavaa. Yleensä kaupungin läpi tuleekin vain kuljettua matkalla muualle alueen itäosiin.

Port Coquitlamilla on kuitenkin yksi ”nähtävyys”, ulkoilureitti nimeltä Traboulay PoCo Trail. Tämä 25 kilometrin mittainen ulkoilureitti kulkee koko kaupungin ympäri ja tarjoaa matkallaan mahdollisuuden nauttia vehreistä metsistä sekä aavoista joenranta maisemista.

Traboulay PoCo Trail

Ympyräreitin kiertämisen voi aloittaa mistä kohdin tahansa, mutta sangen kätevä aloituspiste on Lions Parkin puisto kaupungin liikekeskustan tuntumassa. Puiston luona on runsaasti ilmaista parkkitilaa ja sen vierellä seisoo myös Port Coquitlamin ainoa tornitalo, mikä toimii hyvänä maamerkkinä koko reitin varrella.

Alkumatkan reitti halki lehtimetsän

Itse reitti on mitä leppoisin pyöräiltävä, sillä maasto on täysin tasaista hiekkatietä, joillain lyhyillä päällystetyillä osuuksilla täydennettyä. Reitti kulkee pääosan ajasta aivan erillään muusta liikenteestä, joten se on turvallinen kulkea. Reitin ehkä paras osuus on myötäpäivään kierrettäessä pohjoiskulman vehreiden metsäkaistaleiden täplittämät ensimmäiset neljä kilometriä, mutta ehdottomasti upeimmat maisemat aukeavat kun saavutaan saavutaan Pitt Riverin rannalle reitin itäkulmalla. Maisemat kohti Pitt Laken laaksoa ovat kerta kaikkisen upeat ja myös Mount Baker näkyy kaukana etelässä.

Pitt River ja Mount Baker

Maisema Pitt Laken laakson suuntaan

Pitt Riverin varsi on reitin pisin etappi, mutta nähtävää ovat muun muassa Pitt River Bridgen alitus sekä kohta jossa Pitt River ja suurempi Fraser River yhdistyvät yhdeksi suureksi joeksi. Tästä hieman edempänä on myös rantaan rakennettu puinen laituru, jolta aikee hieno maisema Port Mann Bridgen suurelle siltatyömaalle.

Pitt River Bridgen alitus

Pitt ja Fraser Rivereiden yhtymäkohta

Port Mann Bridge

Ennen Port Mann Bridgeä reitti kääntyy takaisin kohti pohjoista ja seuraa Coquitlamn Riverin rantaa takaisin Lions Parkin puistolle. Jos joen rantaa jatkaisi (kävellen) vielä muutamia kilometrejä pohjoiseen, saapuisi lopulta Crystal Fallsin putouksille Coquitlamin puolella.

Loppumatkan pyöräilymaisemia

Vaikka reitillä on mittaa 25 kilometriä, kului meiltä yhden pysähdyksen taktiikalla sen kiertämiseen vain puolisentoista tuntia, mikä kertoo maaston helppoudesta. Traboulay PoCo Trail onkin mukavan rento ja helppo pyöräilyreitti kauniina kesäpäivänä tehtäväksi. Kävellen koko reitti voi olla hieman tylsä, mutta pyöräillen maisemat vaihtuvat sellaiseen tahtiin, ettei joidenkin etappien tylsyys ehdi yllättää. 🙂

(Yhteensä 284 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.