Pyörällä Lynn Creekin vartta

Keli oli viime viikon sunnuntaina kohtalainen, joten laitoimme pyörätelineet ensimmäistä kertaa tänä vuonna auton katolle ja suuntasimme pyörinemme North Vancouverin puolelle. Siellä suunnitelmamme oli haukata hieman happea ja pyöräillä lyhyt seitsemän kilometrin ympyrä pitkin Lynn Creekin vartta. Sää osoittautui kuitenkin North Shoren puolella keskustaa epävakaisemmaksi ja heti perille saavuttuamme taivaalta tippuikin yksittäisiä pisaroita. Emme kuitenkaan antaneen sen lannistaa meitä, vaan lähdimme matkaan.

Alkumatkasta kameraan tarttui muutama kuva tulevan Seylynn Villagen alueelta, joka on North Vancouverin uusi tuleva kyläkeskus Trans-Canada Highwayn varrella. Alueen ensimmäinen tornitalo on viimeistelyä varten valmis ja tiejärjestelyt alueella ovat nekin jo pitkällä. Alue on ollut vuosien ajan melkoinen liikennehärdelli ja sen vuoksi Keith Roadin siltaa ollaan paraikaa muuttamaan nelikaistaiseksi. Tulevaisuudessa myös itse päätie tullaan leventämään kuusikaistaiseksi.

Skeittipuisto

Seylynn Villagen ensimmäinen torni

Keith Roadin siltaa ollaan leventämässä

Trans-Canada Highwayn silta

Puronvarren maasto on sangen tasaista ja siksi helppo pyöräillä. Alue on todella suosittu paikallisten koiranomistajien keskuudessa, sillä alueen lukuisat metsäpolut ovat rauhallisia kulkea ja puro tarjoaa koirille tilaisuuden pulahtaa viilentymään. Paikalla olikin kymmeniä koiria, joilla riitti ihmeteltävää lukuisissa lajitovereissaan.

Tuoreiden lehtien virhertämiä polkuja

Virallinen polku jatkuu aina Lynn Creekin suuaukolle saakka, mutta sinne päästäkseen on matkalla alitettava synkkä junaradan alitus. Reitti on kyllä selkeä, mutta pyörää joutuu taluttamaan tunnelin alitse. Tunnelin eteläpuolella lyhyt polku johtaa puron suuaukolle jossa vuoristosta tuleva kirkas vesi kohtaa Burrard Inletin lahden. Valitettavasti tässä vaiheessa taivas aukeni tosissaan ja saavuimme rannan pienelle näkötornille sateen kastelemina. Ympäröivä ranta on satamatoimintojen valtaama, mutta sieltä aukeaa silti jonkinlainen maisema veden yli kohti vastarannalla sijaitsevaa Vancouveria.

Synkkä junaradan alitus

Sateinen maisema rannan näkötornista

Pyöräretkemme oli alle tunnin mittainen, mutta kävi silti pienestä happihyppelystä. Reitti ei ole varsinkaan loppumatkaltaan oikein optimaalinen pyöräiltävä, joten sitä voi suositella ennemminkin kävelijöille. Kuitenkin kauniina päivänä maisema rannasta on varmasti varmasti lyhyen kävelyn arvoinen. 💡

(Yhteensä 256 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.