Väliaikaista asumista

Niinhän siinä sitten kävi, että jouduimme toukokuun alussa luopumaan kolme vuotta kotinamme toimineesta upeasta asunnostamme ahneen uuden vuokraemännän vuoksi. Pitkään vatvotusta vuokrankorotuksesta ei vain löytynyt yhteisymmärrystä viime hetkelläkään, sillä uudelle omistajalle ei vain riittänyt se että olisimme suostuneet maksamaan 15% korkeampaa vuokraa ja sitoutumaan hänelle täysin huolettomaan kahden vuoden pituiseen vuokrasopimukseen. Alkuperäisestä peräti 32% korotuksesta omistaja tuli lopulta vastaan vain hitusen, eikä hänen vaatimuksissaan vain ollut minkäänlaista kohtuutta. 😡

Yhteistyökyvyttömyyttä osoitti myös se, ettei omistaja olisi edes suostunut vuotta pidempään avoimeen sopimukseen ja edessä olisikin ollut sama taistelu ja mielipuolisuus joka ainoa vuosi. Niinpä katsoimmekin paremmaksi jättää ahne omistaja katsomaan epävarmat korttinsa. Loppumetreillä tämä kyllä tuntui tajuavan tehneensä virheen menettäessään hyvät vuokralaiset, mutta viesteissä esiintyneet suoranaiset anelut eivät auttaneet mitään kun minkäänlaista rahallista vastaantuloa ei vain esiintynyt. Niinpä muutimme asunnosta huhti-toukokuun vaihteessa.

Harmillisesti emme kuitenkaan onnistuneet löytämään uutta asuntoa määräaikaan mennessä, joten jouduimme ottamaan käyttöömme Plan B:n eli väliaikaisen vuokra-asunnon. Kiersimme huhtikuun viimeisinä viikkoina katsomassa pieniä kalustettuja asuntoja ja päädyimme lopulta pieneen 48 neliön kopperoon Yaletownissa. Kolme kertaa pienempään asuntoon oli kyllä pieni tottuminen, mutta asunto on siisti ja täysin varusteltu. Asuntoon kuuluu yksi makuuhuone, olohuoneen ja keittiönurkkauksen yhdistelmä sekä erilliset suihku/vessa ja pieni tietokonenurkkaus, jossa tätä viestiä kirjoitan. Tilaa ei ole paljon, mutta se on sentään hyödynnetty sangen hyvin.

Pienet huoneet

Väliaikainen asuntomme

Aiemmasta kokemuksesta tiedämme, että tärkeintä väliaikaisessa asunnossa ovat hinta ja sijainti. Asunto onkin 37% halvempi kuin aiempi asuntomme ja hintaan sisältyy kaikki netistä ja sähköstä lähtien. Säästämmekin joka kuukausi pitkän pennin, vaikka huonekalujen varastointi maksaakin jonkin verran. Huomattavasti halvempi vuokra antaa myös joustavuutta työkuvioiden uudelleenjärjestelyyn tässä kesän aikana.

Uudehko asuintornimme

Asunto sijaitsee Yaletownissa lähellä BC Placen stadionia sekä Seawallia. Sijainti on hieman syrjäisempi kuin aiemman asuntomme, mutta olemme edelleen keskustassa ja asunnolta on vain lyhyt kävely mihin tahansa. Asunto sijaitsee 32. kerroksessa, mutta kiinalaisten feikkikerrosten vuoksi oikea kerrosluku on 27. Pieneltä parvekkeelta aukeaa kuitenkin ihan mukava näkymä poikki Yaletownin ja vuoretkin pitkistävät pohjoisen suunnalla. Ja itse parvekehan on jotain mitä meillä ei ole aiemmin edes ollutkaan. 😮

Feikkikerroksia kerrakseen

Huimaava parveke

Parasta väliaikaisasunnossa on sen määräaikaisuus, sillä vuokrasopimuksemme jatkuu kuukausi kerrallaan. Se tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden katkaista sopimus kunhan kuviomme järjestyvät ja löydämme varsinaisen kämpän joskus syksymmällä. Siihen saakka nämä seinät ovat tilapäinen kotimme.

Rakennus on valmistunut vuonna 2005, joten se on sangen uusi ja siisti. Oikeastaan ainoa huono puoli on pienen asunnon ahtaus, sillä esimerkiksi keittiössä ei ole järin paljoa pöytä- tai kaappitilaa ja melkein kaikki lattiapinta-ala on käytössä. Positiivisesti ajateltuna emme ainakaan maksa yhdestäkään hukkaneliöstä tässä asunnossa, toisin kuin aiemmassa asunnossa jossa hukkatilaa oli kymmeniä neliöitä. 🙄

The Max kaksoistornit

Toinen huono puoli asunnossa on sen sijainti keskellä länsiseinustaa. Asunnossa on kyllä valoisaa, mutta kunnon läpivetoa tänne ei saa ja ilmastoinnin puuttuessa talosta (yllättävää kyllä), lämpenevät asunnot melkoisesti erityisesti tällaisen meneillään olevan kuuman kesän aikana. Onneksemme asuntomme on sentään juuri länsiseinustalla ja siihen paistaa aurinko vain iltapäivällä, mutta kyllä tässä on hikoiltu jo monta viikkoa tämän kesän aikana. Toivon mukaan loppukesä olisi hieman viileämpi.

Ympäröivää Yaletownia

Kyllähän tämä tällaisena väliaikaisena ratkaisuna menee ja onhan meillä runsaasti aiempaa kokemusta pienistä asunnoista. Varsinaisen asunnon pitää kuitenkin olla kooltaan reilut 100 neliötä, sillä jo pelkästään huonekalumme edellyttävät tätä kokoluokkaa. Tuollaisia asuntoja katselimmekin koko kevään ja kesän, mutta Se Oikea odottaa edelleen löytymistään kunhan vain olemme valmiit sellaisen ottamaan.

Parvekkeen maisema

Ja miten kävikään ahneelle vuokraemännälle? Ahneella oli tässäkin tapauksessa arvoisensa loppu, sillä asunto oli tyhjillään kaksi kuukautta ennen uusien vuokralaisten löytymistä. Tuona aikana omistaja joutui kustantamaan asunnon uudelleenmaalauksen ja arviomme mukaan hänelle koituikin tuolta ajalta tappiota noin 10 000 dollaria. On vaikea uskoa että uudetkaan vuokralaiset suostuivat maksamaan alkuperäistä pyyntihintaa, varsinkin kun asuntoa markkinointiin tuloksetta peräti neljä kuukautta. Onkin todennäköistä että ahne omistaja joutuukin odottamaan reilusti yli kaksi vuotta ennen kuin hän saa katettua tapauksesta kaikki hänelle koituneet kustannukset.

Sumuinen yömaisema

Tämä oli ounastelemamme skenaario alusta saakka ja yritimme tolkuttaa sen rahallistakin järjettömyyttä hänelle moneen otteeseen. Hän kuitenkin kieltäytyi jatkuvasti myöntämästä joka päivä selvemmäksi paljastuvaa tosiasiaa siitä, että olimme täysin oikeassa. Omistaja ei ahneuksissaan pystynyt perääntymään edes väistämättömän rahallisen tappion häämöttäessä edessään. Valitettavasti tilanne ei kuitenkaan mahdollistanut meille muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa pois, mikä on kuitenkin meille parempi ratkaisu. Mutta meidän sekä monen muunkaan on ollut hyvin vaikea ymmärtää omistajan ajatuksenjuoksua tässä tapauksessa, joka päättyi nyt näin. Vancouverin vuokramarkkinat ovat vain melko erikoiset. 🙄

(Yhteensä 587 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.