Jug Island Beach

Lauantaina taivas oli vielä kauniin sininen ennen sunnuntain metsäpalosavun saapumista ja niinpä lähdimmekin Niinan kanssa pienelle retkelle Belcarraan. Belcarra on Vancouverin metropolialueen pienin kylä alle 700 asukkaalla ja se sijaitsee Port Moodyn luoteispuolella kauniilla paikalla Burrard Inletistä haarautuvan Indian Armin vuonon eteläpäässä. Olemme käyneet Belcarrassa aiemminkin, muun muassa kävelellä Admiral Pointille. Kylän keskusta sijaitsee veden äärellä ja siitä haarautuu pieni muutaman kilometrin mittainen niemi pohjoiseen. Tämän niemen kärjessä sijaitsee pieni Jug Islandina tunnettu saari jonne mekin suuntasimme.

Kartta alueesta

Matkaa kylältä saarelle on vain vähän reilut kaksi kilometriä ja matka taittuu sangen hyväkuntoista polkua pitkin. Matkalla polku nousee ja laskee yllättävänkin paljon, mutta moniin muihin alueen polkuihin verrattuna kyse on kuitenkin helposta kävelystä. Niemennokkaan kestää kävellä hieman alle tunnin verran ja perillä odottaa kaunis ranta sekä sen edustalla pieni Jug Island. Itse saareen ei ole pääsyä ilman venettä tai uimista, eikä siellä mitään olekaan, mutta se on silti kaunis näky taustallaan upea hieno Indian Arm.

Polku Jug Island Beachille

Ranta upealla maisemalla

Keli oli lauantaina mitä kaunein ja erittäin lämmin, minkä vuoksi rannalla olikin runsaasti kajakoijia vastarannalla sijaitsevasta Deep Covesta. Matka lahden poikki on lyhyt ja suosittu kierros vuokrakajakoijien keskuudessa. Rannalta on myös suora näköyhteys Deep Coven vieressä sijaitsevalle Quarry Rockille, jolla olemme käyneet useammankin kerran.

Pieni saari

Kesäpäivästä nauttijoita

Vastarannalla sijaitsee Quarry Rock

Meillä meni retkellämme pari tuntia ja se oli mitä parasta kesästä nauttimista. Kun kelit nyt näyttävät jatkuvan aina vain kauniina, tässä pitääkin alkaa tehdä suunnitelmia seuraavan viikonlopun varalle.

(Yhteensä 309 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.