Muuttolintujen paratiisi

Neljässä ja puolessa vuodessa olemme ehtineet koluta Vancouverin nurkkauksia melko hyvin, mutta siitä huolimatta metropolialueelta löytyy edelleen nurkkauksia joissa ei ole tullut aiemmin käytyä. Yksi tällainen on Deltassa sijaitseva Westham Islandin saari, joka sijaitsee Fraser Riverin suistoalueella. Laajaan suistoon kuuluu muitakin suuria saaria, mutta vain Westham Islandille on pääsy ja muut saaret ovat asumattomia. Saari on lintuharrastuspiireissä kuuluisa siellä sijaitsevan George C. Reifel Migratory Bird Sanctuaryn vuoksi, joka on osa isompaa Alaksen National Wildlife Areaa.

Vesilintujen paratiisi

Kuten nimi antaa ymmärtää, on Fraserin suistoalue merkittävä muuttolintujen levähdyspaikka matkalla Alaskan ja Etelä-Amerikan välillä, minkä vuoksi se on suureksi osaksi rauhoitettu. Lintuharrastajilla on kuitenkin pääsy noin 300 hehtaarin kokoiselle alueelle, joka on erittäin suosittu lintubongauspaikka. Hieman yllättäen alueelle on sisäänpääsymaksu (ja siellä sijaitsee myös lahjatavaramyymälä), jota vastaan voi nauttia kauniista kesäpäivästä luonnon keskellä.

Ihmisiin tottuneita lintuja

Alueella pysyvämmin asustavat vesilinnut kuten sorsat, hanhet ja ankat ovat tottuneet ihmisiin ja lököttelevät laiskanpulskeasti keskellä kulkuväyliä odottaen ruokaa suoraan nokkaan heitteleviä ihmisiä. Harvinaisemmat linnut pysyttelevät syrjemmässä ja niiden bongaaminen vaatii tarkkaavaisuutta sekä pitkää pinnaa. Meistä mukavinta oli kuitenkin vain kävellä vehreän suistoalueen polkuja kauniista päivästä nauttien.

Mukava kesäpäivän kävely

Bongaamassa

Alueen pohjoiskärjessä sijaitsevalta lintutornilta avautuu kaunis maisema yli alueen ja Deltaportin suuri ulkovesisatamakin näkyy horisontissa. Tornin juurella lintupoikueet uiskentelevat aivan rannassa ihmisiä yhtään pelkäämättä. Kaikki linnut eivät kuitenkaan ota yhtä rennosti ja jouduimmekin kääntymään yhdeltä polulta äkäisen kanadanhanhen vuoksi, joka todennäköisesti suojeli poikastaan.


Lintutornin suistomaisemia

Suloisia poikasia

Vähemmän aggressiiviinen hanhipoikue

Alueen kiertää noin tunnissa minkä jälkeen on mukava paluumatkalla pysähtyä samalla saarella sijaitsevalla Emma Lea Farmsilla nauttimassa tuoreita marjoja. Näin alkukesästä mansikkakausi oli juuri parhaimmillaan ja paikalla olikin runsaasti ihmisiä sekä poimimassa että ihan vain ostamassa herkullisia mansikoita. Paluumatka takaisin mantereen puolelle tapahtuu satavuotiaan pienen puusillan ylitse, joka on nähty muun muuassa X-Files televisiosarjan eräässä jaksossa.

Tuoreita mansikoita ostamassa

Ainoa tieyhteys Westham Islandille

Pieni päiväretkemme tarjosi mukavia yllätyksiä, sillä emme tienneet ennalta miten suuri saarella sijaiteva suojelualue onkaan. Rauhassa kulkemalla alueella voi bongata jopa 250 eri lintulajia ja tuhansia lintuja. Meille oli myös yllätys miten paljon peltoja ja maaseutua saarella sijaitsee ja jo mainittu marjatila on varmasti paikka jonne tulemme vielä palaamaan mukavana vaihteluna Langleyssä sijaitsevalle Krause Berry Farmille.

(Yhteensä 349 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.