Vancouver House ottaa muotoa

Vancouverin rakennusrintamalla tapahtuu paljon. Kymmenet nostokurjet korkeiden rakennusten huipulla ovat tuttu näky ympäri 2,5 miljoonan asukkaan voimakkaasti rakentuvaa metropolia, joka kohoaa tulikuuman talouden mahdollistamana. Vaikka iso osa tuotannosta onkin geneeristä ja moneen kertaan toistettuna tylsää, on käynnissä useita arkkitehtoonisesti kiintoisia rakennusprojekteja. Valitettavasti niistä kaikista ei mitenkään riitä aikaa kirjoittaa, mutta on kuitenkin muutamia projekteja, joista on syytä kirjoittaa. Vancouveriin on nimittäin syntymässä erittäin korkealuokkaisia pilvenpiirtäjiä, jotka tulevat muovaamaan kaupunkikuvaa tuleviksi vuosikymmeniksi eteenpäin.

Yksi kiintoisimpia tämän hetken hankkeita on Granville Bridgen sillan kupeeseen paraikaa nouseva 52-kerroksinen Vancouver Housena markkinoitu rakennus. Erikoista tässä 151,5 metriä korkeassa tornissa on sen muoto, jossa rakennuksen juuren kolmion muotoinen pohja-ala muuttuu rakennuksen huipulle mennessä neliön muotoon. Yksi pilvenpiirtäjän kulmista tulee siis roukkumaan ikään kuin tyhjän päällä, korkealla kaupungin yläpuolella. 😮

Erilainen Vancouver House

Yleellisiä asuntoja

Torni on rakentumassa erityistontille, joka muutaman muun keskustatontin kanssa sai vuoden 2010 erityiskatselmuksessa poikkeusluvan Vancouverin erittäin tarkkaan määrättyjen ja valvottujen näkökäytävien ylittämiseksi. Juuri näille tonteille on viime vuosina nähty monia uljaita ehdotuksia, joista ensimmäiset ovat alkaneet nyt muutaman vuoden jälkeen viimeinkin nousta.

Melkoinen muodonmuutos alueelle

Tontille nouseva torni tulee olemaan eteläisen Downtownin maamerkki ja Granville Bridgen läntinen sisääntuloportti. Aivan tornin vastapäätä sillan toisella puolella on varaus myös toiselle 150-metriä korkealle pilvenpiirtäjälle, jolle ei kuitenkaan ole vielä esitetty minkäänlaista visiota. Toivoa sopii, että kiintoisa Vancouver House saisi parikseen sitä jollain tapaa täydentävän tornin, mutta asiaan joutuu odottamaan vahvistusta ainakin jonkun vuoden.

Tontti sillan kupeessa

Kuopasta tuli syvä

Vancouver Housen nouseminen on ottanut aikansa, sillä rakennuksen parkkihallin kaivamisessa kesti todella pitkään. Korkea 375 asunnon luksustorni vaatii paljon paikoitustilaa, joten kuopasta tuli erittäin syvä. Kuoppaan olikin huippaavaa kurkkia Granville Bridgeltä, jolta aukenee hyvä näkymä työmaahan. Sittemmin kuoppa on täyttynyt parkikerroksilla ja itse torni on kohonnut tätä kirjoittaessa jo noin puoliväliin. Kirjoituksen ohessa olevat kuvat on otettu heinäkuun lopussa, mutta ne antavat osviittaa siitä miten kehtova rakennuksesta onkaan tulossa.

Nosturit saapuivat työmaalle

Rakennus alkaa hahmottumaan

Kestää kuitenkin vielä ensi kesään ennen kuin Vancouver House alkaa olla lopullisessa koossaan ja muodon hahmottumista joudutaan odottamaan vielä pienen hetken. Ilahduttavaa on kuitenkin jo nyt nähdä, että rakennuksessa tullaan käyttämään korkealuokkaisia ulkosivumateriaaleja, mistä on luetun mukaan jopa määrätty erikseen kuuluisan arkkitehtitoimisto BIG:n sopimuksessa. Rakennuksen vastaavana pääarkkitehtina toimii maailmalla paljon mainetta niittänyt tanskalainen tähtiarkkitehti Bjarke Ingels.

Paljon on tapahtunut ja tulee vielä tapahtumaan

Lisää kuvia Vancouver Housesta seuraa varmasti projektin ottaessa vielä enemmän muotoa ja korkeutta. 🙂

(Yhteensä 336 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.