Lavalla The Chainsmokers

Pimeä syksy sekä talvi tuntuvat olevan vuodenaika jolloin tulemme Niinan kanssa käyneeksi erinäisissä konserteissa. Olemme musiikkimaultamme sangen monialaisia ja niinpä viime vuosina onkin tullut nähtyä livenä niin kantrimusiikin maailmantähtiä, Idols-voittajia kuin itse popin kuningatar Madonna, sekä tämän uusi manttelinperijä Lady Gaga. Melkein kaikki musiikki siis uppoaa ja livemusiikin hieno puoli ovat kokea artistien vuorovaikutus yleisön kanssa sekä upea lavashow. 🙂

Lennon Stella ja Alex Taggart

Jälkimmäistä riitti erityisesti eilen perjantaina, kun lähdimme kaksistaan Rogers Arenalle katsomaan kaupunkiin saapuneen amerikkalaisen populaarisen elektronisen musiikin DJ-duo The Chainsmokersia. New Yorkista kotoisin olevat Alexander Pall ja Andrew Taggart nousivat maailmankuuluisuuteen vuonna 2014 julkaistulla tanssikappaleella #Selfie, joka nousi monissa maissa soittolistojen kärkeen. Sittemmin duo on tehnyt yhteistyötä sellaisten yhtyeiden ja artistien kanssa kuin Coldplay, Bebe Rexha ja Blink 182 kanssa.

Toistakymmentä duon kappaletta on soinut viimeisten viiden vuoden aikana tiiviisti radiossa, mikä on tehnyt kaksikosta maailman parhaiten palkatut deejayt tänä vuonna. Kaksikko on julkaissut yhteensä kolme studioalbumia, joista kolmannen nimeä uusin World War Joy -kiertue kantaa ja jonka viimeinen etappi perjantainen konsertti Vancouverissa oli.

Uusin maailmankiertue päättyi Vancouveriin

Pääesiintyjän lämppäreinä kiertueella toimivat meille tuntemattomat kanadalainen Lennon Stella sekä australialainen 5 Second of Summer. Näistä molemmat duetoivat kahdella uusimman levyn kappaleella, mikä kävi selväksi myös kappaleiden soidessa perjantaina. 5 Seconds of Summer on julkaissut itsekin kolme albumia ja keikkaillut muun muassa suositun brittiläisen poikabändi One Directionin kanssa.

Australialainen lämppäri 5SOS

Konsertti alkoi lämppäreiden soitolla iltakuudelta ilman että pystyimme tunnistamaan yhtäkään näiden omaa kappaletta. 5SOS:n keikan aikana lavan valot oli suunnattu päin persettä ja äärimmäisen kirkkaat valokeilat paistoivat sokaisevasti suoraan yleisöön. Onneksi ongelmaa ei ollut illan päätähtien aikana, jotka aloittivat kaksituntisen keikkansa yhdeksältä.

Kiertueen show on todella näyttävä

Tanssikappaleiden biitit pudottivat bassoa todella rankasti ja koko areena hyppikin tiukkojen mixausten soidessa. Kuullut kappaleet olivat kaikki livenä vedettyjä mixejä, joista sai kuitenkin irti tutut sävelet ja osin myös sanat. Yleisö oli todella hyvin messissä koko pitkän konsertin ajan ja pyrotekniikkaa sekä kovanluokan stroboja ja lasereita yhdistellyt show oli äärimmäisen näyttävä jytisevään bassoon yhdistettynä.

Lasereita ja pyrotekniikkaa

Meitä huvitti Niinan kanssa myös ajatus, että me olimme pääduon ohella hyvin todennäköisesti ainoat areenalla olleet, jotka ovat käyneet koskaan Joensuussa. Itsellenikin tuli nimittäin yllätyksenä, että The Chainsmokers esiintyi tämän vuoden Ilosaarirockissa festivaalien päätösartistina. Duo on vieraillut Suomessa myös kerran aiemmin vuonna 2017, esiintyessään Helsingissä järjestettävillä Weekend-festivaaleilla.

Energinen kaksituntinen

Perjantain konsertti olikin hintansa väärti ja tarjosi mukavaa vaihtelua viime aikojen klassisiin konsertteihin. Kiinnostuksella seuraammekin Vancouverin keikkakalenteria nähdäksemme keitä kiinnostavia artisteja saammekaan kaupunkiin ensi vuoden aikana. 🙂

(Yhteensä 218 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.