Königstadt-Carrée

Kerroin reilu kuukausi sitten, miten hienosti Berliinin tämän hetken korkein työmaa Zoofenster etenee Länsi-Berliinissä. Työmaita Berliinissä riittää ja yksi kiinnostava on Königstadt-Carrée nimellä kulkeva toimistotornin ja Etap-hotellin, sekä myöhemmässä vaiheessa asuntoja, yhdistävän kompleksi rakentaminen viiden minuutin kävelymatkan päässä Alexanderplatzilta. Kompleksi rakentuu suurten Mollstraßen ja Otto-Braun-Straßen katujen vilkkaaseen risteykseen, joka on Berliinin vilkkain raitiovaunuristeys (linjat M4, M5, M6 ja M8 risteävät sillä).

Ympäröivän alueen rakennuskanta on täynnä DDR:n ajan valtavia kerrostaloja, jotka on tosin saneerattu sangen onnistuneesti. Königstadt-Carréenkin tilalla sijaitsi aiemmin tyypillinen itä-saksalainen korkea laatikonmuotoinen kerrostalo. Rakennus oli vuosia täysin hylättynä ja lukemani perusteella siellä oleskeli epämääräistä väkeä. Korjauskelvoton rakennus purettiin viimein viitisen vuotta sitten ja vuonna 2007 tilalle alettiin suunnitella uutta kompleksia. Ensimmäisen suunnitelman pyöreät muodot olisivat olleet paikalle loistavat, sillä niillä olisi hieman rikottu ympärillä kohoavien laatikkotalojen massaa.

Alkuperäinen rakennus hylättynä

Ensimmäinen suunnitelma

Kuten yleensä, suunnitelmia jouduttiin säätämään uudelleen ja valitettavasti hieman laatikkomaisempaan suuntaan. Punertava sävy oli suunnitelmissa loppumetreille saakka, kuten alla olevassa havainnekuvasta näkee, mutta lopulta pintamateriaaliksi valikoitui hieman vihertävä ja pienesti peilaava pinta.

Toinen suunnitelma punertavalla sävyllä

Königstadt-Carrée tv-tornista nähtynä

Nyt kun 22-kerroksinen toimistotorni alkaa olla ulkoa valmis, voi todeta, että kokonaisuudesta tulee paikalleen oikein hieno. Ja jos Alexanderplatzin seudun suuret suunnitelmat lukuisista pilvenpiirtäjistä joskus toteutuvat, on hieman matalampi Königstadt-Carrée loistavaa täydennystä korkeampien talojen klusteriin. Kahden tähden Etap-hotelli on jo avannut toimintansa matalammassa rakennuksessa ja onkin loistava majoituspaikka Alexanderplatzin kupeessa. Alla muutamia kuvia lauantailta.


(Yhteensä 318 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.